- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Megoldások IBS/IBD-re
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Sony Ericsson K750i-hez (Java) keresek ingyenesen GPS programot. Olyan kellene, ami a bluetooth-os külső vevő jelével dolgozik és a működéshez nincs szükség internet/wap kapcsolatra.
Legalább arra van szükségem, hogy a koordinátákat kijelezze.
Jó volna, ha tracket tudna rögzíteni.
A legjobb lenne, ha magyarországi térképek is lennének hozzá.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül: Blumax - GPS-4012 vevő rendesen működne együtt a HP iPAQ hx4700 PDA-val Windows Mobile 2003 SE alatt?
És Windows Mobile 5 alatt?Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Külső bluetooth-os vevő vételén gondolkodom. Már ki is néztem az egyiket, aztán fölmerült bennem egy aggály. Többnyire gyalogosan használnám, tehát végig, működés közben a zsebemben lenne. A PDA szintén szorosan testközelben.
Nem akarok butaságot kérdezni, de az utóbbi időben sokat hallani a mobiltelefonok egészségkárosító hatásáról (ami állítólag nem bizonyított), felmerült bennem, a bluetooth nem lehet-e ártalmas a szervezetre?Két perc alatt ezt találtam a neten:
"Ha valakinek az egységek között nincs vezetékes összeköttetése, hanem az összeköttetés rádiójelekkel történik (bluetooth), akkor a rádiójel frekvenciájától és annak moduláltságától függő, súlyos egészségkárosító hatás is megjelenik az egész helyiségben, sőt azon túl is, akár 20 méteres körzetben határérték feletti sugárzások mérhetők!"
Forrás: www.natursziget.comTi mit gondoltok erről? Szerintetek ártalmas az egészségre a bluetooth-os vevő?
-
peter889
őstag
Köszi szépen a választ.
Ja, és gyalogos kiránduláshoz kellene.
- Szóval akkor jobban járok a külső GPS vevő+PDA kombóval, mint egy PDA-ba épített GPS-el?
- Szóval inkább Garmin lenne jó a PDA-ra és nem a Russa?
- Windows Mobile 2003 op. rendszeres gép is megtenné?
- A turistautak.hu-hoz jó térképprogikat honnan érdemes letölteni a PDA-hoz?
Bocs a sok kérdésért.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
A következő kérdésekkel fordulnék hozzátok:
- Kirándulásokhoz (hegyes és erdős vidéken) PDA-ba gyárilag beépített GPS-t javasolnátok vagy PDA-hoz Bluetooth kapcsolaton keresztül csatolt külső GPS vevőt?
(15 ezer a max. keret(PDA-ra+vevőre), tehát modern kütyükben nem gondolkodom.)
- A külső GPS-nek az az egyetlen előnye, hogy a PDA-nak kevesebb lesz az áramszükséglete, vagy a külső GPS általában jobb vételt biztosít, mint egy beépített?
- Tudnátok típusokat ajánlani a PDA-ra és a vevőre?
Előre is köszönöm az infókat.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz gipsztigris #2521 üzenetére
Semmi gond. Annyira nem sürgős. Köszi szépen az infókat.
-
peter889
őstag
válasz gipsztigris #2511 üzenetére
Köszi a választ, láttam én hogy, 2007-es cikk, csak én korábbi készülékekben gondolkodom.
Ha nem vagyok túl fárasztó, még néhány kérdésem lenne:- A 2008 előtti PNA-kon is futtathatóak a térképprogik (buhera nélkül)?
- Kb. hány órát képes egy PNA navigációval működni töltés nélkül?
- Ha gyalogtúráznék egy autós és régebbi PNA-val, és - megóvandó a lemerüléstől - kikapcsolom, majd később vissza, akkor ugye újra kell futtatni a progikat. (Ha jól tudom, a hibernálás a PNA-kon nem igazán működik.) De akkor képes vhogy megjegyezni a kikapcsolás előtti állapotot? Vagy újra be kell állítani az útvonalat és egyebeket minden ki- és bekapcsolásnál?(Nem tudom, mennyire érthetőek a kérdéseim.)
-
peter889
őstag
válasz Vyndree #2507 üzenetére
Szerintem mégsem, de szeretném ha valaki megerősítene vagy megcáfolna:
A techneten a
„PDA-t vegyek vagy PNA-t? Melyik a jobb?” című cikk ezt írja:
„A PNA-n futtatott GPS navigációs szoftvert nem lehet lecserélni. Egyéb alkalmazást nem, vagy csak körülményesen lehet rá telepíteni.(...)
Ha GPS vevõ is van a PDA-ban, a PNA-kal ellentétben szabadon választhatunk navigációs szoftverek között.”
[link]Én ebből azt szűröm le, hogy a PNA-ra nem lehet pl. a Russát feltelepíteni.
Vagy nagyon elnéztem valamit? -
peter889
őstag
Erre még kíváncsi volnék:
A PNA-ra ugyanúgy fel lehet másolni a különböző navigációs szoftvereket, térképeket mint a PDA-ra vagy van különbség? Ha igen, mi?
PNA-ra fel lehet telepíteni a Russá-t?Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz gipsztigris #2502 üzenetére
Köszönöm a segítséged.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Néhány alapvető kérdés megválaszolásában szeretném a segítségetek kérni.
• A Garmin készülékekhez használatos térképek (pl. *.img fájlok) mindegyike megjeleníthető PDA-n? Ha igen, melyik progival?
• *.gdb fájlokat tudja kezelni a PDA? Ha igen, hogyan?
• Ami PDA-kon idegen nyelvű op. rendszer van (Microsoft Windows Mobile 5.0), az magyarítható? Ha igen, hogyan?
• Mindegyik érintőképernyős PDA használható kézujjakkal is és stylussal is? Akár felváltva is?
• Mi célt szolgál a képernyővédő fólia? Feltétlenül szükséges? Mi történik, ha nem veszek hozzá?Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Köszönöm az infókat.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok:
A turistautak.hu-ról le lehet tölteni *.gdb fájlokat.
Ezt asztali gépen milyen progival érdemes megnyitni és az honnan tölthető le legegyszerűbben?
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Megérkezett a Noctua ventilátorok új, 140 mm-es zászlóshajója
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Apple notebookok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest