Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy ez-e a megfelelő topic a következő problémámra.
Nagyjából mióta a Windows 10 Pro 64bit fent van a kis filmezős gépemen (AMD Athlon 5350 proci, ASROCK AM1B-ITX lap) néha teljes mappák tűnnek el a vinyóról (120GB-os SSD-n van a win, 1 terás WD red-en a filmek), volt, hogy 300GB-nyi cucc tűnt el.A Windows error checking tool-al tudtam csak visszaszerezni a dolgaimat, azóta volt Windows 10 reinstall, HDD formázás, és ezek után is 3-4 naponta eltűnnek random mappák a vinyóról, és mindig csak a visszaállítás segít. A HDD Sentinel szerint a vinyó tökéletes állapotban van.
utorrent kliens is van a gépen, ott meg a letöltött sorozatok közül random corrupted lesz 1-2, aztán ha megint nyomok rá egy letöltést, hirtelen megjavul.
Külföldi fórumokon elvétve találkoztam ezzel a problémával, megoldást nem találtam.
Előre is köszi a segítséget, ötleteket, illetve ha van ennél jobb topik is erre, azt a tanácsot is szívesen venném![ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok,
Régóta küzdök a D: vinyóról Windows 10 alatt eltűnő file-ok problémájával 2 különböző HTPC-n is.
Az első HTPC-m, aminél jelentkezett:
AMD Athlon 5350 2.05GHz AM1
ASROCK AM1B-ITX alaplap
4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu Edition CL9 (KHX1600C9D3B1/4G)
1TB WD 3.5" SATA-III 64MB cache 5400rpm Red NAS winchester (WD10EFRX)
Kingston V+ 200 120GB SSD (120GB Kingston SSD SATA3 2.5" meghajtó SVP200S3/120G)
SEASONIC SS-350ET 350W tápA D: vinyóról rendszeresen tűntek el file-ok (többnyire nagy .mkv file-ok), amik a Repair tool-lal többnyire visszaállíthatóak voltak, csak néha tűnt el 1-1 file örökre. Többnyire mikor 0 kbyte-os méretűként ott maradtak az eredeti helyen.
(C: az SSD, azon van a Windows, onnan nem tűnik el semmi tudtommal.)SATA kábel csere nem segített, több kábellel is próbáltam.
Megoldásom erre az volt, az asrock esetlegesen rossz Win10 drivereire gyanakodva, hogy Windows 8-at raktam vissza, és akkor azon a gépen megszűnt ez a gond.4 év után upgrade volt, ez a jelenlegi HTPC-m:
Ami változott:
AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel
HyperX 8GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/8
ASUS PRIME B450M-A alaplap
Bitfenix Formula 450W
Ami maradt:
1TB WD 3.5" SATA-III 64MB cache 5400rpm Red NAS winchester (WD10EFRX)
Kingston V+ 200 120GB SSD (120GB Kingston SSD SATA3 2.5" meghajtó SVP200S3/120G)Tehát szinte teljesen másik gép, nyilván friss Windows 10 rajta, és megint előjött ugyanaz a hiba: a D: vinyóról tűnnek el a file-ok, néha vissza lehet őkez hozni a repair tool-lal, ha épp nincs 0 kbyte-os maradvány, ha meg van, akkor nem.
Mégis mi a fene okozza ezt?!
A vinyóra tudok gyanakodni egyedül, az meg az SSD ami nem változott az upgrade után. Viszont a hard disk sentinel szerint mindkettő teljesen jó (vinyó 100%) állapotban van.
Előre is köszi a tippeket, ötleteket, sok-sok órányi google túrás után már teljesen tanácstalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ricsi99 #117692 üzenetére
Driverek teljesen frissek.
Nálam ez az opció máshogy nézett ki picit, de amit ajánlottál a képen, kikapcsoltam.
Az auto defragmentet is a D: vinyóra szintén kikapcsoltam.
Torrentben (qbittorrent progi) beállítottam a hely előre lefoglalást.Nagyon szépen köszönöm, pár hét, és kiderül, segített-e a dolog. Ez a hiba kb. 3 hetente fordult elő.
-
senior tag
Sziasztok,
A gépem (i7-7700k, MSI Z270 Gaming Pro Carbon, 2*8GB 3200Mhz DDR4 Corsair Vengeance LPX, Corsair RM750i, MSI Radeon RX 480 GAMING X 8G, AOC G2460PF (144Hz+Freesync), 500GB Samsung 850 EVO SSD) pár napja a következőket csinálja: World of Warcraft alatt raid-en (sok játékos, sok effekt) fixen lefagy, ill. nem raid-en is, amikor ilyen összetett füst vagy tűz effekt hirtelen beteríti a képernyő nagy részét.
Meguntam ezt, úgyhogy megnéztem Furmarkot is, sima stress tesztjét 2 másodpercig sem bírja, jön az unásig ismert fagyás: VGA mind2 ventije maxon pörög, monitoron nincs jel, billzeten a caps lock még 2-5 másodpercig reagál, utána már az sem. Reset nem segít, csak power gomb lenyomva tartós gép kikapcs.
Amiket eddig csináltam:
- új vga driver, régi uninstall, új felrak
- vga kártya gépből ki, fullosan kitakarít, gépbe vissza, csatlakozók ellenőrzéseEredmény: ugyanaz.
Furmark GPU sressz teszt instant fagyás, Unigine Heaven néha lefagy az első 20 másodpercben, amikor meg nem fagy, akkor ilyen tik--tik--tik ugrásokkal szaggatva küzdi magát végig (kb.50-75 FPS-sel), ami régen ugyanezen a gépen folyamatosan ment végig.Ami a röhej, hogy nem 1x fagyott ki úgy a gép, hogy a WoW csak a háttérben futott, mert éppen ki alt-tab-oltam belőle..
Aida64 CPU és system stressz teszt 10 percig futott hiba nélkül, aztán kikapcsoltam, így emiatt a VGA-ra gyanakszom. Lassan 3 éves lesz a kis dög (jan. 11-én), lehet szervízbe kéne vinni?
Vagy lehet ennek software-es oka?Előre is köszi a tippeket, ötleteket (vagy ha van erre jobb topic, remélem jó helyen vagyok).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Sub-ZeRo #122097 üzenetére
A Corsair RM750i tudtommal egy elég minőségi táp, mióta számít ez hulladéknak?
Mindenhol ajánlott volt, a tápos topikban még mindig az.
Eszembe sem jutott a tápra gyanakodni.Amúgy itthon csak egy Bitfenix Formula 450W tápom van egy AMD Ryzen 3 2200G gépben. Ez a táp esetleg elbírja ezt az RX480-at? Máshogy nem tudom kipróbálni.
-
senior tag
válasz Sub-ZeRo #122101 üzenetére
Kipróbáltam a másik gépben is, ugyanaz a baja ott is. Szóval szerintem a VGA a ludas (már megint, majdnem 3 éve jártam így egy másikkal).
És tök fura, hogy mikor mindkét gépben a VGA-val fut a Furmark (kemény max 5 másodpercig), FPS alapján nem szaggat(hatna) (60+FPS), viszont ilyen tik-tik-tik ütemben laggol, és közben mind2 táp ugyanilyen ütemben ilyen kerregő hangot ad ki.A Ryzen 3 2200G-s gépen utána (a 450-es táppal, az van benne) az integrált VGA-n is futattam a Furmarkot, és 2 percnél kikapcsoltam, mert nagyon szépen futott rajta, igaz, hogy szaggatva (15-20FPS), de nem laggolt, szóval a kicsi FPS ellenére is folyamatosabbnak tűnt az egész, mint az RX480-nal, és a táp sem adott ki semmilyen hangot magából.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Sub-ZeRo #122117 üzenetére
Igen, mennek a ventik rajta rendesen. Nem túl gépigényes játékkal is tudok játszani, WoW is megy alapból, de raiden, ahol sok az effekt, és minden gépet megfektet a játék, na akkor tuti fagyás van.
Furmark is ezért fagy ki rajta 5 másodperc alatt. Unigine Heaven néha végigfut, de ott meg laggol ugye.Köszi a tanácsokat, VGA megy a szervízbe jövő héten.
-
senior tag
Sziasztok,
VGA kártyámat szervízbe adtam, akkor 3-4 hét várakozási időt mondtak. Mindez nov. 27-én volt.
Amikor rákérdeztem múlt héten, hogy mi a helyzet a kártyával, ezt a választ kaptam:
"A termékét a leadás másnapján már eljuttattuk a beszállítóhoz. Leadáskor is jeleztük, hogy a videókártyákat csak a gyártó tudja javítani. Mivel külföldön találhatóak a gyáraik, így ennek átfutási ideje normálisan is kb. 4-6 hét. Plusz az év végi torlódások, leállások miatt további késedelemmel is számolni kell."Ez 4-6 hét plusz késés csak szerintem elfogadhatatlan?
Nincs VGA kártya a gépemben, itt a karácsony, és a PC játékot kb. elfelejthetem most a szünetre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest