Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
válasz
vihartigris #31155 üzenetére
nálam ez a Petur kivágta a biztositékot, mikor egy képértékelős videóban egy tájképre azt mondta hogy ez egy nagy semmi, mert nem történik semmi a képen..
-
gergo5991
őstag
van fotós beértékelős topik? csak mert nem találom.
A kérdésem kövi lenne:
mennyit érhet a következő:
nikon d7200 6000expo max, állapot mintha most jött volna ki a gyárbol.
sigma 17-50 f2.8 2-3 éves assezm, használva párszor volt, állapot szinte vadi új
tokina 11-16 f2.8 dx II - max 2 éves, használva párszor volt, ennek ellenére a gumigyűrű picit mintha meg lenne repedezve (úgytudom ez elég gyakori), ezen kivül vadi uj.
Mindenhez van gyári doboz, stb. -
gergo5991
őstag
válasz
Speeedfire #25724 üzenetére
nem értem a nikon vagy más gyártó miért nem tud kiadni camranger szintü appot. Eléggé el vannak szálva a camranger 300 dolláros árával, és ha ugy vesszük inkább a softwaret fizeted meg ott. Évek óta próbálok szerezni hozzá kódot de kb lehetetlen, pedig ha lenne simán beszereznék a dslr mellé egy ipad-et
Próbáltam más appokat iso-re de kb kuka mind
-
gergo5991
őstag
sziasztok, rendelkezik valaki haida filterrel? érdekelne hogy honnan lehetne megbizható helyről jó áron rendelni.
Régebben mintha láttam volna 80-90 euró környékén setben nd1000x,nd10, meg nd3 mast azthiszem, azóta ahogy keresgettem darabját találtam 80-90 euróért. 77mm-es obira kellene. Esetleg ha tudtok jobbat jó áron szivesen meghallgatom -
gergo5991
őstag
az mi már, hogy flickren ha 10ből 7 képet ha megnyitok azt magyar fotózta, jó esetben itt ph-n is visszalátom a képeket?
tegnap a nikon 85mm f1.8g-s képeket nézegettem, ma a tokina 11-16 ról keresgéltem.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, valaki erre tudna valami válasszal szolgálni?
-
gergo5991
őstag
válasz
gaben75 #25442 üzenetére
az a baj amig csak telefonnal fotoztam mindig megtalalt akreativitas mindig meglattam hogy hol hogyan lehetne jo kepet csinalni. masfel eve vettem egy nikon d7200-at 3x vittem ki fotozni valamerre azota hozza se nyultam nagyon, max itthon probalgattam bizonyos beallitasokat, van egy sigma 17-50 esem valahogy azzal se vagyok minosegileg megelegedve aztan ugy van vele az ember hogy kell egy polarizalt szuro, nd szuro meg millionyi cucc, nagylato, nagy zoom obi, portre makro,vaku stb stb. A masik ami lehangol hogy nagyon nyers kepet ad ki a fenykepezo gep, utomunka nelkul kb semmit er az egesz, szoval alapbol ugy kell megloni egy kepet hogy kb fejben hozza kell kepzelni majd egy lightroomos szerkesztest
itt vannak[link] a telefonos kepeim, ennek kb a kozelebe se jutok a nikonommal, azt mar ratok hagyom hogy ezek a kepek nevezhetoek-e jonak vagy sem[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
sziasztok, szeretném megkérdezni ti hogyan kerestek témát pld tájképek, stb készitésekor? annyira unfotogén ez a város ahol élek hogy egyszerüen nincs semmi téma, jó kilátó, folyó, épületek vagy bármi amit érdemes lenne lekapni, van 1-2 szép épület de az is olyan hogy tele van villanypóznával, kábelekkel, meg minden zavaró bisz basszal, graffitivel, vagy olyan szűk a tér hogy nagylátó kéne ami nincs.
-
gergo5991
őstag
válasz
philoxenia #23807 üzenetére
szia, tudnál / tudnátok még linkelni ehhez hasonló magyar oldalakat?
-
gergo5991
őstag
sziasztok, sosbe kéne azonnal pár tipp, tanács, mivel embereket még nem igen fotóztam, haver haverjának a fotósa lebetegedett és kéne neki pár kép. Konditeremben lenne fotózás, sima lámpa alatt, egy kitornázott embert kéne fotóznom pár pózban. d7200am van sigma 17-50el. mit javasoltok, hány mm-en menyjen a kép, mennyire nyitott rekesszel (egész alakos vagy lehet csak félalakos képek kellenek), hová fokuszáljak. milyen magassából menjen a kép, szóval derék vagy szemmagasság, beépített vakuval vagy anélkül? a fényviszonyok nem tudom mennyire lesznek jók mert zár tér, estefele lesz, lámpa nem tudom mennyire erős.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
A jó Isten áldja meg azokat az embereket, nem értem, egy sonyval készült képet flickr-en miért kell a nikon d7200 groupba nyomni, meg a nikon dslr groupba, de komolyan.. és még csak jelenteni se tudom
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, valaki hallott már a camranger cuccrol? neten ahogy rákerestem hát egy csomó ember kérdezi mukodni fog-e a gépével, csak azt nem értem, ha a gépében van wifi az embernek, minek kell neki camranger? szóval lehet itt többről van szó mint ahogy én tudom ???, hogy a cuccost rákapcsolod a gépre és ezáltal lesz a gépeden wifi amit telefonról / tabletről irányíthatsz, beállíthatsz, exponálhatsz, lényegében csak az APP-ja ami jobb mint most az általam használt nikon wifi remote controller apptól.
Egy ilyen wifis cuccost eléggé drágálok 300dollárért.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
Valaki megtudná mondani, hogyha este hosszú záridővel fényképezek akkor a kép hőmérséklete miért lesz melegebb? iso 100núál szép kékeslilás lett az ég, de iso 400nál már sárga lett. Gondolom aki 1600 isoval csinál tejútról képet az a hőmérsékletet utólag átállítja, bár egyértelmü hogy egy ilyen jellegü fotónál kötelező az utómunka.
-
gergo5991
őstag
emberek, amivel a gépet rögzítem az állványra a gép aljára rátekerem azt a cuccost, erősen is meghúzom, de valahogy így is mozog picit a gép a tartó cuccoson. Ti is tapasztaltatok hasonlót? vagy amit az állványhoz adnak azok csak általában ilyen "amig nem veszek" jobbat típusu?
-
gergo5991
őstag
sikerüt már valakinek a fényképezőjével pofán vágni saját magát úgy hogy felrepedt az ajka?
-
gergo5991
őstag
nem tudja valaki létezik-e dupla rekeszes objektív? mármint elől egy rekesz meg hátul.
-
gergo5991
őstag
válasz
*Ropi* #22384 üzenetére
ez a termékfotó ahogy nézem nincs körbe vágva, csak eggyezik a háttérel jól mondom? mert szétklikkeltem a képet hogy lássam hol van a határa. Amikor ezeket a képeket készítetted megmutatták neked a weboldalt ahova a képek fel lesznek téve hogy azonos hátterük legyen? esetleg ha nem nyilvános akkor privátban kaphatnék egy körülírt összeget hogy ezért a munkáért mennyit kértél/fizettek? csakmert nálunk termékfotóst keresnek cipő + retikülök tisztán 1000eu/hó fizetésért, csak hát nem igazán értek hozzá, szóval lehet itthon a kit obimmal körbe fotózok mindent olyan reklámképszerüen valami hátteren gyakorolni, aztán ha pár hónap mulva még érvényes az ajánlat lehet jelentkeznék rá
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
-
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
válasz
jjeahh #22178 üzenetére
azt eddig ahogy olvasgatom a fórumot, sose sikerült megértenem, hogy zoom obiknál a 16 v 18 ról kezdődőek miér számítanak nagylátószögnek, ahogy irtad is, hogy lefedi. 18mm-en tudtommal 76 fokos látószöget fed az obi, ami szerintem nem nagylátószög. Persze az ha messze vagy a tárgytól, de akkor meg a tárgyat nem lehet látni, olyan messze van. Úgygondolom a nagylátószög minimum 90 fok felett kezdődik.
-
gergo5991
őstag
-
gergo5991
őstag
válasz
padi68 #22162 üzenetére
a fotózásbol élsz hogy erre az elhatározásra jutottál? mert általában csak azok körében van ez a többgépes jelenség, aki nem ebből él nem láttam volna, hogy objektív csere miatt 1nél több gépet hord magával.
felsőbb kategóriát akarsz vagy alsóbbat (bár annak nem látnám értelmét).
van esetleg flickr-ed ahol vannak képek 18-140essel? 1-2 héten belül meg lesz a d7200am 18-140-el érdkelne milyen a képek minősége az obival vagy csak úgy meglesni
-
gergo5991
őstag
érdekelne, nikon gépen ki milyen módot használ fényképezéskor: sport,portré,tájkép,stb stb, szóval mihez mi érdemes, bár gondolom akik jobban értik a dolgukat full manualban nyomják bár nem feltétlen.
-
gergo5991
őstag
gyors záridővel való fotózáskor van olyan vaku, ami 7fps-et tud tartani a fényképezővel? vagy ehez már valami spéci sztroboszkóp féle cuccos kell?
másik dolog ami érdekelne, hogy gyors záridővel lehetséges alulexponált képet csinálni? olyan dolog érdekelne, hogy egy alulexponált képet vakuval lőni, és a vizcseppek legyenek megfagyasztva.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
egy olyan dolog érdekelne, láttam már több videóban is hogy 200-300mm-es zoom obival fotóznak, és közben vakut is hasznának. Na most jönne a kérdés, hogyha a tárgy vagy alany 10-20 méterre van a fotóstol, akkor mit ér a vaku?
-
gergo5991
őstag
Ez mi, és hol lehet ilyet venni?
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, hold fotózáshoz kérnék tippeket.
Ma már feltünően világított a hold, ezért megpróbáltam lefotózni e nem sok sikerrel, kb annyit értem el, mintha napba néznék, nagyon világít, mint egy reflektor így kb lehetetlen ráélesíteni. -
gergo5991
őstag
sziasztok, azt szeretném kérdezni, valaki nem-e tudja, neten hol lehet ingyen RAW képeket letölteni? szeretni utómunkán gyakorolgatni, és mivel én nem tudok raw képet lőni a gépemmel, nincs más választás
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- OLED monitor topic
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...