Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
-
Vyndree
őstag
válasz Chosen #20124 üzenetére
Fontos lenne tudni miből szeretnéd elkészíteni. Képekből, videóból, esetleg telefonnal.
Képekből Photoshoppal a legkézenfekvőbb elkészíteni
A videót csak fel kell gyorsítani, ezt akár youtube-on is el tudod érni, itt mondjuk nem lesz mozgása a képnek. Amit Movie Makerrel csináltam nekem nem volt darabos, nem szaggatott szépen összefűzte a képeket.
Akár androidos telefonnal is lehet ilyen videókat készíteni. -
PuMbA
titán
válasz Chosen #28850 üzenetére
A Pana nem tud szebb színeket, csak több színkiemelést rak a JPEG-re. A Canon-nál is tudsz több színt rárakni a Képstílus beállításoknál. A Canon képe szerintem jobb és valóságosabb. A RAW lényege, hogy te dolgozod ki a képet JPEG-gé, tehát annyi és olyan színt állítasz be, amilyet akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Chosen #29031 üzenetére
"kevés ilyen oldalt találtam eddig."
Pedig van belőlük jópár...
Lenstip
Lensrentals
Photographylife
Opticallimits
DxO
DPReviewTesztábrás-élességindex helyett képkivágásokkal, de elég részletesen még pár:
Phillip Reeve
Marc Alhadeff
Gordon Laing
Phoblographer
stb hirtelen ennyi jutott eszembe, lehet néhánynál a névre nem emlékszem pontosan."Szívesen elmerülök ezekben a dolgokban"
Teljesen felesleges. Az utóbbi 5 de akár 10 évben egyik nevesebb gyártó (Canon, Nikon, Sony, Oly, Pana, Fuji, Sigma, Tamron, Tokina, Pentax, Leica, Zeiss, Samyang, Laowa) sem csinált szar obit (talán 1-2 kivétel van csak, de azok jellemzően vagy legolcsóbb kitobik, vagy elég extrém darabok, pl. Laowa 10-18, aminek nem az élesség az erénye, hanem a kompakt méretben extrém látószöge). Ha csak nem a gyártási szórás egy gyengébb példányát fogod ki, mindegyik bőven elég éles, középen már nyitva is. Ne az alapján válassz, hogy az egyik 3320, a másik csak 3230 egy képzeletbeli skálán.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Chosen #29042 üzenetére
1.) A 75-300 III egy több, mint 20 éves obi. Ld "utóbbi 5 de akár 10 évben"
2.) Ez pont egy legolcsóbb kitobi. Ld "1-2 kivétel [...] legolcsóbb kitobik"
3.) Az egyik egy olcsó régi FF kitobi, a másik egy drágább modern APS-C obi
4.) Bár nem *jó*, de nem lék, nem használhatatlanul szar. Persze ugyanannyiért jobb egy élesebb, de a fotó-történelem sok híres képe készült ilyen vagy ennél is gyengébb obikkal.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Chosen
addikt
válasz Chosen #29520 üzenetére
És meglett: [https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/video-stills]
Gyanús volt, hogy lennie kellene ilyennek is, de se a menüből, se a fénykép összehasonlítóból nem volt link hozzá. Még most sem tudom, hogy az oldalon belül hogy lehet elérni, de google-ben keresve kidobja első találatként.
-
Chosen
addikt
válasz Chosen #29521 üzenetére
Ez pedig az a link, ahol 1080 és 4K között is lehet váltani: [https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr29_0=sony_a7iii&attr29_1=panasonic_dcs1&attr72_0=1080&attr72_1=1080&normalization=full&widget=200&x=0.3468938509918712&y=0.2046835498615362]
Végképp nem értem, hogy miért van ennyi különböző verzió és miért nem lehet köztük váltani, de ez már tényleg 100%-ban az, amit kerestem.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Chosen #34666 üzenetére
Először is nagyon fognak utálni a vaku miatt. Talán a csörgő labdások nem fognak rád haragudni. Nem tudom milyen távolságról fogod a képeket készíteni. Ahová akkreditáció nélküli átlag földi halandó elhelyezkedhet, onnan a vaku szinte semmit nem ad a képhez, cserébe roppant zavaró.
A konkrét kérdésed kapcsán, pedig az FZ 1000-ben központi zár van, nem redőnyzár. Így nem érvényes rá a redőnyzárak korlátja, nincs szükséged HSS módra (amitől a vaku teljesítménye egyébként csökken).
[link]A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
-
Jahno
veterán
válasz Chosen #35147 üzenetére
Lehet nem teljesen értem, amúgy pont Panákkal is szoktak szórakozni. Éppen most rakodom össze holnapra, S1, S5, G9. És verem a fejem a falba, hogy ember hobbizik, minden gépre más obija van, más vaku, megyek egy teljesen kavart cuccal haver esküvőjére 3 különböző rendszerrel, de hát ez ilyen Melyik Pana? Volt nekem pár.
Tárcsa M-en, auto ISO, rekeszt betekered a kívántra, zárat a kívántra és a kért záridőhöz mérve húzz az ISO-t, ha nem bírja akkor pirosan villog. Ez az alapállapot és lehet bonyolítani.
-
veterán
válasz Chosen #35147 üzenetére
Nikonban van olyan beállítás, hogy megadod azt a záridőt, aminél hosszabbat nem választhat. A baj az, hogyha AutoISO esetén eléri a beállított maximumot, akkor a záridőhöz fog nyúlni akkor is, ha az már hosszabb lesz, mint amit beállítottál. Ez a kézikönyv szerint is így működik. Ha kellően magasra engeded az ISO-t, akkor viszont nem írja felül ezt a maximumot. Egyébként esetleg érdemes lenne a helyszínen állítani egy expót az árnyékos részekre, és elmenteni valamelyik felhasználói beállítás helyre, és egy másikat napos helyzetre, és azt is elmenteni. Nem tudom, pana esetén van-e ilyen opció, nikonon van legalább két slot, ahova lehet szinte teljeskörű beállításokat elmenteni, majd egyetlen mozdulattal váltani ezek között.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Chosen #35150 üzenetére
Nekem Pana GX9 van. Van egy külön menü ahol van minimum shutter speed. Itt berakom 1/1000-re. Aztán A mód, fix rekesz, auto ISO. Kevés fényben addig húzza az ISO-t amíg el nem éri az 1/1000-et, sok fénynél pedig engedi 1/1000 fölé is, és az ISO-t nem húzza az egekig.
Nem értem, neked miért nem így működik. Ahogy leírtad, nálad a minimum shutter speed az a maximum. Miért működne fordítva? Biztos jól állítod be?
Meg pl. nálam auto ISO-nál is van maximum.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Chosen #35156 üzenetére
Nikon annyiból jobb, hogy ha jól emlékszem, annál amikor belenyúl, sárgára váltja az alapesetben fehér színt a záridőnél. De örülök, hogy meglett a megoldás! Nekem ezzel az volt a gondom, hogy nagyon szórta az ISO-t, bármilyen fénymérést is állítottam be, szinte két azonos ISO/záridő értékű képem nem volt, ezért csinálom inkább úgy, ahogy írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest