- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- SCYROX V6 gamer egér
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Rapid136 #27142 üzenetére
Nem én számolok ekvivalenciát, hanem már a gyártók is sőt az exifben is megjelenik ez az információ. És pontosan azért, mert a különböző rendszerek között ez az egyetlen olyan információ, amiből következtetni lehet a látószögre, illetve nagyításra, anélkül hogy külön számolgatnánk az egyes szenzorméretekre a látószögeket.
"(ezt meg egyre kevesebben értik és rendszeresen belezavarodnak: "hiába 50 mm a gyújtótávolság, csak egy 80 mm-es képnek felel meg." NINCS 80mm-es kép...)"
Te is tudod, hogy ez alatt mit értettem, csak sokkal hosszabb lett volna leírni.
"És ha fotózol nem mindegy az ekvivalencia ha nem fér bele a képbe a téma?"
Ha pl. új kompakt gépet vagy új objektívet veszek, nagyon nem mindegy, pl. ha kiderül, hogy a széleslátószög nem annyira széleslátószög vagy fordítva.
"Egy FF érzékelőre FF obival készített képből meg annyit vágsz amennyit akarsz
Amúgy meg a legtöbb FF váz ha APS-C obit érzékel akkor átvált crop módra, tükrösön ez szopás, MILC-en meg úgyis azt látod amit az érzékelő."
Az teljesen más, hogy én mennyit vágok, és hogy mennyi az, amennyit azért kell kivágni, mert az objektív átmérője már nem elég.