Hirdetés
- Kodi LG webOS-re! Lehetséges?
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kontaku
tag
válasz estikornel #30906 üzenetére
BIOS-ban lehet még próbálkozni a state beállításokkal (energiagazdálkodás). Engem az egér ledje zavart, de a beállítás után a vidkari fehér ledje sem ég lekapcsolás után, csak az alaplapi áramellátást jelző led.
-
törölt tag
Filctoll, vagy kapcsolós elosztó.
-
BiP
nagyúr
válasz estikornel #30914 üzenetére
Ha nincs szigszalag, vágsz egy 1x1es papírdarabot, aztán sima celluxszal leragasztod a ledet. Teljesen eltakarni nem fogja, de tompítja a fényét. Addig a pár napig jó lesz, amíg megveszed a szigetelőszalagot.
-
Golden9
addikt
-
sgergi
veterán
A karton nem szép megoldás, de semmi gondot nem fog okozni, tehát biztonságos.
-
Marci112233
addikt
Vagy megkeresed a led kábelének végét és lehúzod, már ha nincs forrasztva, vagy ha kikapcsold a gépet, utána áramtalanítod is. Utóbbi esetén biztos nem fog világítani.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
Ezek közül a megoldások közül egyik sem tetszik. Remélem lesz aki ajánl valami jobbat. Esetleg lehúzni azt a LED-et.
-
krizmo_
addikt
válasz estikornel #30155 üzenetére
Igen, múlt hétvégén voltunk, és az üzletbe is ki volt irva.
-
pjen
félisten
válasz estikornel #25505 üzenetére
Közben keresgéltemauhaus,0-99000 Ft érték,41-50 Km.18000Ft.
-
pjen
félisten
Én feladnám postán.egyébként számolj utána.Oda- vissza 120 Km.Teherautó+üzemanyag,soför munkadij,amortizáció.Sajnos nem is olyan sok az.
-
inf3rno
nagyúr
Lehet, hogy elírták és nem 17k hanem 1.7k. Kérdezz rá a cégnél.
Buliban hasznos! =]
-
Spet
addikt
Sorolom:
- Szomszéd kocsival,
- Barátnő kocsival,
- Barátnő apja kocsival,
- Testvér kocsival
- Szülő kocsival
És a jackpot: céges járgány.Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Pocee
senior tag
válasz estikornel #24377 üzenetére
az már korrekt(ebb) ár,bár nem néztem meg hol van,mennyire lehet szüksége a vevőnek.Sok sikert!
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz estikornel #24347 üzenetére
ez valóban erdőnek tűnik,de itt nem találgatásra mondunk valamit,ez elég szigorú keretek közé van szorítva,a hsz az hsz nem lehet találgatni hogy 0218 helyett 2018at ütök pl,menj be a helyi földhivatalba és szig és lakcímkártyával megtámogatva ingyen megmondják a neveden lévő földterületeket és azok számait ami érdekel arról meg kérsz térképmásolatot sztem az is ingyen van vagy pár száz forint egy hsz,pontosan nem tudom mert nekem van ismerősöm így ingyen megkapom őket,de biztos nem drága.akkor már képben leszel és gmapsen meg tudod nézni tényleg mi van a földön,addig csak spekulálunk...
Mr.Brightside
-
inf3rno
nagyúr
válasz estikornel #24347 üzenetére
Szerintem jobban jársz akkor, ha megvárod az állásinterjút, és addig nem adod el. Sok sikert hozzá! :-)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz estikornel #24344 üzenetére
A sárgával bekeretezett rész nekem szántónak tűnik, nem erdőnek, gondolom te is látod a párhuzamos csíkokat, ahogy a barázdák vannak...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz estikornel #24341 üzenetére
Elég egy földművest találni, akinek megvannak a munkagépei hozzá és hajlandó megcsinálni neked, meg évente 4-5x megbeszélni vele, hogy mikor mit kéne. Ha gabonáról van szó, akkor viszonylag könnyű vevőt találni, illetve van egy csomó vetőmaggal, nemesítéssel foglalkozó cég, úgyhogy azzal sincs gond. A vetőmagokat általában vegyszerrel fertőtlenítik. Ha gabonáról van szó, akkor semmiképp ne vesd el a szomszéd takarmány búzáját, vagy ilyesmi, mert ha nincs fertőtlenítve, akkor teli lesz gombával mire beérik. Nem hiszem, hogy ez az évi néhány óra túl sok macera lenne +1 százasért. Általában az élet úgy működik, hogy nem dobják utánad a pénzt, hanem tenni kell érte valamit...
Jónak nagyon jó a föld, lehet hogy kapsz többet is érte, ahogy fentebb írták, tájékozódni kell, mert a helyi körülményektől is függ az ottani ár. Általában tolakodóak szoktak lenni amúgy, függetlenül attól, hogy korrekt e az ár, amit ajánlanak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Pocee
senior tag
válasz estikornel #24341 üzenetére
mire használja aki eddig használta?legeltette? kaszálta?
vagy add tartós bérletbe jó pénzért vagy vetesd be lucernával,annak mindig jó ára van évente többször lehet kaszálni,fel körbálázni és eladni+földalapú(ehhez nem tudom kell e végzettség).tudod hány szomszéd van?Mr.Brightside
-
inf3rno
nagyúr
válasz estikornel #24336 üzenetére
No beszéltem faterral, azt mondja, hogy reális ár érte az 1.3M. Bérbeádásnál aranykoronánként 30kg búzával szoktak számolni, az olyan 30k-ra jön ki neked, úgyhogy korrekt volt, aki bérbe vette. Ha magad műveled, akkor felveheted rá a föld alapú támogatást, ami gondolom minden évben változik, talán 30-50k, passz, nézz utána. A művelésénél kb. 80k körül lehetnek a költségek, ha te csináltatod, kb. 20-25k szántás, aratás, 10k gyomirtózás, stb. ilyesmi tételek vannak hektáronként. Olyan 35k per tonna, amiért el tudod adni a búzát, és ha jó év van és 5t terem, akkor 175k bevételed lesz vele, szóval lehet 100k nyereséged évente. Ha szárítani kell, mert esős év volt, akkor az elvihet akár 25k-t is. Szóval alapból megéri, ha nincs valami vis major helyzet. Általában szoktak biztosítást kötni az ilyesmire, úgyhogy ha elveri a jég vagy elönti a belvíz, akkor talán fizeti a kárt a biztosító. Föld alapú támogatással meg persze még jobban megéri. Ezt a 1.3M-t azért csak 10 év alatt keresnéd meg vele, de még jobb, mint a 43év, amivel bérbeadással keresnéd meg. Persze jóval több az utánajárás is vele kapcsolatban, és évi 100k nem hiszem, hogy kihúzna a szarból.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz estikornel #24336 üzenetére
Ha szerződést írtok róla, akkor gondolom az ügyvéd stb költségét is rögzíteni szokták benne. Általában errefelé az szokott lenni, hogy az ügyvédet, egyéb költségeket a vevő fizeti.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz estikornel #24328 üzenetére
Nem kell valami hatalmas tőke hozzá. Nálunk is úgy csinálják, hogy szólnak valakinek, akinek van gépe, és megcsinálja valamennyi pénzért a szántást meg az aratást. Ez helyi viszonyoktól függ, hogy mennyiből van meg, de 1ha-ra én legalább 10k-val számolnék, max 50k-val egy-egy ilyen műveletre. Érdemes tájékozódni a helyi kocsmában, csak vigyázz le ne késeljenek. Az eladás nagyjából úgy megy, hogy vannak nagy cégek, akik felvásárolják x áron mázsáját vagy tonnáját a gabonának. Ezek általában vetőmagot is árulnak. Vannak szövetkezetek is, amikbe bár tagdíjat kell fizetni, de érdemes lehet belépni, mert olcsóbban tudnak vetőmagot szerezni, és talán drágábban eladni a terményt, illetve garantáltan találsz olyat, aki felszántja neked.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
EmberXY
veterán
válasz estikornel #24330 üzenetére
A tőke attól függ, mit akarsz termelni rajta, és az mennyiben más mint ami most van rajta, de trágyázás, szántás, tárcsázás, vetés (vetőmag), permetezés (gyomirtás), később esetleg aratás nem kis összeg, nyilván saját gépek hiányában valakivel ezt el kell végeztetni, nem tudnám megtippelni, hogy mennyi, ezt szakember tudná, de legalábbis olyan, aki művel földet.
Up the Irons!
-
inf3rno
nagyúr
válasz estikornel #24318 üzenetére
Én azt olvasom, hogy 1 aranykorona egy hektárra mostanában olyan 40-50k-t jelent, szóval nagyjából 1.3M körül van a földed értéke. Viszont írnak olyat is, hogy erősen terület függőek is a földárak, gondolom ahol kevés az eladó föld, ott felmegy az ár. Valahol 70-80k/ak/ha-ért is elkelnek földek. Érdemes jobban utánajárnod emiatt, hogy a környéken mennyi az annyi. 1M alatt szerintem semmiképp ne add el.
Buliban hasznos! =]
-
EmberXY
veterán
válasz estikornel #24328 üzenetére
Bár nem olyan nagy terület, de a művelése így sem egyszerű, valamennyi tőke nem ártana hozzá. Parlagon hagyni viszont ugyancsak nem érdemes, esetleg erdőt lehetne rá telepíteni, arra vannak támogatások és viszonylag ritkán kell hozzányúlni, én valószínűleg ezt csinálnám ha lenne földem és nem akarnám eladni, de nem tudnám művelni se.
Esetleg kaszálónak is meg lehet hagyni, úgy tudom, arra is jár valami támogatás, ha állatokat is tartasz mellé. Itt a környéken is vannak ilyen földek, lucernával vannak bevetve, évente legalább 4-5-ször lekaszálják, bebálázzák, megvan a takarmány, szerintem még adnak is el belőle, de amúgy semmi mást nem csinálnak a földdel.
Érdemes ezeknek utánajárni, valahogy hasznosítani kell. De ha máshogy nem is, akkor maradni a bérbeadásnál, de eladni semmiképpen nem érdemes.
Jelenleg mit termelnek rajta?Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Ne add el, egyrészt az aranykorona értéke átlagon felüli, és ha pl. gabonát termesztenél rajta, a termésátlag alapján (4-5 t/ha) a bérleti díj többszörösét kereshetnéd meg.
Nem véletlenül szeretnék tőled megvenni...
Szerintem kérd ki egy szakember tanácsát, ha művelnéd a földet, de mint ahogy előttem is írták, a föld a legnagyobb érték, nem érdemes eladni.Up the Irons!
-
customer114
őstag
válasz estikornel #24320 üzenetére
(Bocsi, de nem tudok mit kifejteni rajta)
-
customer114
őstag
Földet nem adunk el.
(ha később a dédunokád jó módú lesz, neki elővételi joga lesz a környező területre - ne csessz ki vele)
[ Szerkesztve ]
-
alcsa
senior tag
válasz estikornel #21556 üzenetére
Kerlek faradj at a megfelelo topicba, ott majd segitenek "uj" szeket csinalni .
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz estikornel #21429 üzenetére
Nálam FF és be vagyok jelentkezve minden gépen. Most megnéztem a tévén is látom. Szerintem a beállításokban kell megnézni.
Chrome-ban is látom...[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz estikornel #21424 üzenetére
Nálam is eltűnt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz estikornel #21424 üzenetére
Nálam megvannak. Be vagy jelentkezve?
-
EmberXY
veterán
válasz estikornel #21156 üzenetére
Az előző mennyi ideig volt bent? Nekem már 15 éves az óra, de eszük ágában nincs cserélni, legalábbis eddig...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Vakegérke
félisten
Nálam most cserélték, egy vasat se fizettem érte. Előttem kicserélték, aláírtam, elköszöntünk. A nagy fekete bumszli helyett egy ilyent kaptam.
Kötbér akkor van, ha a te hibádból meghiúsul az óracsere.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Met
nagyúr
Akkor kellene fizetned ha nem engednéd a cserét azzal hogy nem vagy otthon a megjelölt időpontban.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz estikornel #20604 üzenetére
2603: Lehetni lehet anélkül, csak nem szabad.....
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz estikornel #20596 üzenetére
Garanciában nem Neked kellene fizetned. A szervizbe vitték?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz estikornel #20594 üzenetére
Itt nincs a haszonból engedés, mint a kereskedőtől vett készüléknél.... Távolság függvényében simán lehet ennyi...
-
Reaper04
aktív tag
válasz estikornel #20120 üzenetére
De az úgy nekik "nem jó". Mert így csak be kell szedniük az árut... úgy meg hozni, vinni is kell valamit
Hát mond meg neki bátran, hogy holnapra volt megbeszélve, vagy hozzanak dobozt magukkal vagy kartont
Vagy fogod aztán csomagold be sima átlátszó fóliába, és címezd fel.
(veszel 3 tekercs frissentartó fóliát ) -
Reaper04
aktív tag
válasz estikornel #20113 üzenetére
Aha, jól hangzik ezis.
Jó ötlet, meg olcsóbb is, így van...Válaszoltak azóta a kereskedésből?
-
Reaper04
aktív tag
válasz estikornel #20111 üzenetére
Szia!
Nah szuper... jellemzőEgy próbát megér. Veszteni való nincs, max benzinpénz.
Még talán nagyobb dobozt is tudnának adni, hogy be tudd csomagolni.
szerk:
Ha jól emlékszem praktiban van feltekert néhány méter kartonpapir 1-2 ezer forintért.
Másik alternatívának ha esetleg E-cs ben nincs.szerk 2:
Meg is van
Linkhullámpapír - 25 méter és 3500 ft
[ Szerkesztve ]
-
fess
őstag
válasz estikornel #19989 üzenetére
Az biztos, hogy a csomagolást nem vagy köteles megőrizni,anélkül is vissza kell venniük, ezt fogyasztóvédelem mondta vagy 2 éve, mikor nekem is problémám volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest