- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Az Oracle hack
- PSti: Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
philoxenia #29639 üzenetére
Az AI legyőzte az embert? Ne csináld, tényleg?
(Az lenne a hír, ha nem így lenne.)
Szerintem a semmiről vitázunk, kár idehozni az időjárást meg a körülményeket, én arra értettem a legalább 1 %-ot, hogy az adott játék/sport vagy bármi tartozékai, elemei, a játékmenet eseményei között van olyan, amit sorsolással alakítanak ki a játék közben. Vagy én fogalmaztam rosszul, vagy nem ment át, de szerintem el tudjuk képzelni, mi tartozhat a szerencsejáték kategóriába.
A póker esetében azon megy a vita, hogy inkább stratégiai játék-e mint szerencse, én vegyesnek gondolnám, mások meg nem. De mivel ott van a kártya, mint véletlenszerű tényező, ezért nem tudom teljes mértékben stratégiainak tekinteni.
De a sakk esetében nem értem, mire gondolsz a variációk számával... A következő lépésed az ellenfél számára egyáltalán nem meglepetés, sőt nem is véletlenszerű, ugyanígy az ő lépései sem azok. A táblán minden látható, csak az ellenfelek tudásszintje dönt az adott játszmában. Ha hibázol, az ellenfél kerül előnybe, de ennek továbbra sincs semmi köze semmilyen sorsolt körülményhez. Én úgy szoktam fogalmazni, ha a sakkban veszítesz, egyedül magadat okolhatod, senki mást.
(Amúgy matekból jó voltam, és szerencsémre az oktatás is épül lefelé annyira mint amennyire a tudásom kopik, még most is 5-ösre írnám meg a matek érettségit, mint 15 évvel ezelőtt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Mini-ITX
- Ukrajnai háború
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vivaldi (böngésző)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Politika
- További aktív témák...
- Seasonic Focus GX 850W - dobozos - hibátlan - eladó!
- Hibátlan - INTEL Core i5-8500T 6mag 6szál max. 3.5GHz LGA1151v2 CPU processzor + gyári hűtő
- Hibátlan - RETRO - ASUS P5B - Intel Core 2 Duo E8400 (2mag) - 3GB DDR2 800MHz dual channel
- Szép Dell Latitude 7320 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -70% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD LTE
- Hibátlan - RETRO - Gigabyte 965P-DS3 - Intel Core 2 Duo E7400 (2mag) - 3GB DDR2 800MHz dual channel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest