Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz philoxenia #37659 üzenetére
Ha csak másnapra kell, én simán összekeverem előre.
Ha 3 napra, akkor én is külön tartanám, és fogyasztás előtt össze lehet keverni, ízlés szerint. Nincs rá mérésem, de tuti jobb a tejnek és a kávénak is, ha külön van addig. -
tepenzed
őstag
válasz philoxenia #37673 üzenetére
Köszi mindenkinek, akkor első körben szerintem 120 L-el próbálkozunk, aztán még mindig jobb venni mellé egy másikat, mint feleslegesen 240L kukát venni.
Ez a szolgáltató: [link] De megmondom őszintén mivel eddig közös költségemben volt a szemétdíj, ezért nem vagyok képben. Pl itt hetente van vegyes (ahova költözünk), 2 hetente szelektív, amire azt írja, hogy egy tiszta kukás zsákban is kirakható [link] . Ezek szerint csak a kukám ürítését fizetem, ami heti 1 alkalom, a külön gyűjtött szelektívemet pedig csak kirakom mellé és "ingyen" elviszik?
Mert a díjtáblázatban nincs megadva, hogy melyik fajta hulladék, csak, hogy az ürítésenkénti díj mennyibe kerül (de nekem nem tiszta, hogy ez most a matricázott kukára vonatkozik vagy a két hetente történő szelektív elvitel is akkor plusz ürítésnek számít)[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #37673 üzenetére
+ BiP:
Egy bizonyos szintig persze "elfér", de én úgy vagyok vele, hogy a #majdjóleszazvalamire kategória az gyakorlatilag lom, vagy nagy valószínűséggel lommá válik egy költözés, vagy neadjisten egy családon belüli haláleset után, és a környezetemből vett tapasztalataim alapján ilyenkor általában konténerek telnek meg az ilyen holmival.
Következésképpen ha egy cuccról nem tudom eldönteni, hogy hasznos-e számomra, azt nem szeretem tárolni sem. Nyilván ez helykapacitás és nézőpont kérdése is, de én így látom.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
Top cat
addikt
válasz philoxenia #37740 üzenetére
Nálunk is ez van. Mire már van uborka, a kapor levénül.
Az elszóródott mag is csak akkor kell tömegével, ha kap egy jó kis áztató esőt. Amire az utóbbi időkben egyre kevesebb az esély. A magról vetett meg nem igazán akar sikerülni.
Lefagyasztani a kaprot meg nincs értelme, mert széttörik apró darabokra.
-
Inhouse
őstag
válasz philoxenia #37775 üzenetére
Nekem például nagyok a szempilláim, és bár elég messze állíttattam a lencséket, így is van, hogy beleérnek pislogáskor és az is zsíroz. Aztán a nyakamba ugrik a kisfiam és ő is zsíroz. Valami hozzáér és neki nyomja az arcomhoz... véletlenül hozzáérek....stb...
Üdv Inhouse
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #37780 üzenetére
Nekem 75k volt a szemüveg, és látom rajta a zsírt bármennyit törlöm a kendővel. Lehet velem van a baj, vagy a kendő gyenge minőségű, passz. Sokszor benyúlok a tokba, és azzal a mozdulattal sikerül is bezsírozni. :S
Buliban hasznos! =]
-
Inhouse
őstag
válasz philoxenia #37780 üzenetére
A bevonatos lencsék nem szeretik a szárazon törlést, de a nedves törlőkendő is túl kemény. A bevonat szépen idővel lekopik. Fényre sötétedő lencséim vannak, egy régebbi szemüveg cserénél nem hitték el...alátették az UV teszternek (UV-re sötétedik) és alig látszódott valami. Amúgy fel sem tűnt, mert szépen fokozatosan koptattam a nem megfelelő tisztítással. Karcolás nem is igazán volt rajta. Azóta megy a folyékony mosószeres tisztítás folyó víz alatt.
Üdv Inhouse
-
krizmo_
addikt
válasz philoxenia #37878 üzenetére
Hogy jut ilyesmi az eszedbe? Egyébként, lehetnél egy kicsit kreatívabb is, ki tudod te is próbálni, van hova bedugni.
-
Eastman
addikt
válasz philoxenia #37881 üzenetére
VCO kókuszzsír a végállomás.
Kár más cuccokra időt pazarolni.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
krizmo_
addikt
Furcsa dolgokat kérsz a nőktől, randizási tippeket is adhatnál.
-
inf3rno
nagyúr
Ma már operálnak rád műpinát is, ha kéred, ennyire progresszívek lettünk.
Ja a kacsákat is irtják a ragasztószalag végett. Felháborító!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Inhouse
őstag
Most hallottam, hogy kacsa az is, hogy az egyetemisták, ha gyorsan, olcsón akarnak berúgni, akkor dianás cukorka végbélbe...hát már semmi sem a régi?
Üdv Inhouse
-
Eastman
addikt
válasz philoxenia #37891 üzenetére
Én Dianával láttam, cukor nélkül.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
MODERÁTOR
válasz philoxenia #37903 üzenetére
Jó, nem vagyok Shazam.
Rá kellett keressek az szövegre.Xiaomi 13T
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #37912 üzenetére
Vannak laborok, ahol ez megoldható, hogy steril legyen, de egy normál lakásban tök esélytelen. Leginkább víz függő, hogy mennyire tud elszaporodni a gomba. Ahol lecsapódik, ott biztosan lesz előbb vagy utóbb, hacsak nem minden rézből van a lakásban. Ha nincs gyakori szellőztetés, akkor az egyedüli kézenfekvő megoldás, hogy jobban be kell fűteni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Cs1csó
félisten
válasz philoxenia #37912 üzenetére
A mostani durván szigetelt házakban ahol a falak, a nyílászárók is szigeteltek szerintem már alapvető lenne a folyamatos gép szellőztetés beépítése. Az ideális páratartalom és levegőtisztaság jegyében.
+ a Termodinamika II főtétel szerint ugye h a télen kinyitjuk az ablakot akkor nem a hideg jön be hanem a meleg megy ki.
Tehát nem megoldás a nyers szellőztetés, nyáron meg ugye a kinti forró levegő miatt megint nem jó ötlet a szellőztetés.
Erre jó a gép szellőztető rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz philoxenia #37916 üzenetére
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #37919 üzenetére
No akkor feltaláltam a spanyolviaszkot. Cserépkályhához sajna nincsen, de tulképp az is megoldható, hogy rakatok egy kályhának kinéző dolgot, aztán arra kötöm a meleg vizet, és akkor mindenki boldog.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #37922 üzenetére
Ja a mostani festékekben már műanyag van, amin nem megy át a víz. A mélyalapozók szintén ilyenek. Régen ugye még meszelés volt, annál nem volt ilyen probléma. Nyugaton néhány helyen csinálják, hogy döngölt vályog falakat raknak és agyaggal vakolják be. Vannak is ilyen termékeik. Elvileg sokkal jobban szellőzik az egész és a páratartalom is stabilan 50%-nál van. Legalábbis egy műsorban ezt mondták még sok éve. Gondolom bazaltos szigetelést arra is rá lehet tenni, elvileg az is átengedi a vizet a nikecellel ellentétben. Szóval erősen anyaghasználat kérdése is, bár én nem néztem cikkeket arról, hogy mennyit tud felvenni egy ilyen fal. Ha bármi újat építenék, akkor én már eleve szellőztető és páratartalom beállító rendszert terveztetnék bele az ablak nyitogatás helyett.
A cserépkályhánál nem biztos, hogy ki kell venni a saválló bélést, gondolom a kémény átmérőtől függ. Nálunk pár éve raktak bele, kéménytűz után, illetve a kályhát is újra rakattuk. Alig akarták átvenni a katasztrófavédelemtől, mert kitalálták, hogy az új ablakokra fúrjunk lyukat, mert nem jön be elég levegő és vákumot képez a kályha és visszaszívja a füstöt, vagy valami ilyen baromságot. Nem is tudom végül hogyan sikerült áttolni rajtuk, nem én intéztem, de kapcsolatok kellettek hozzá úgy rémlik.
Pára szempontból ami még kimondottan fontos lenne, hogy a konyhában legyen elszívó, ami kiviszi az udvarra a gőzt és hogy a fürdőkben is legyen valami hasonló szellőztetési megoldás, vagy legalább az meg legyen oldva, hogy ne fröcsögjön szét a víz nagy felületre, ha valaki zuhanyzik.
Buliban hasznos! =]
-
pjen
félisten
válasz philoxenia #37931 üzenetére
Melóhelyre én is.Éjfélig megy a klíma, aztán kinyitok mindent.
-
Eastman
addikt
válasz philoxenia #37934 üzenetére
A kedven vidékem. Oda is születtél? "Konok-kunok" egyike vagy?
Én háromkor aludtam.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #37931 üzenetére
Engem a tücsök egyáltalán nem zavar, bár ide nem jönnek be. Ami a párával kapcsolatban kimondottan rossz itt, hogy télen szinte szmog van, annyian fűtenek szénnel, fával, és még ki tudja mivel. Egyedül hajnal 4-kor tudnék normálisan szellőztetni, amikor már mindenhol leégett a tűz, de még a kocsik nem mennek. Pont egy forgalmasabb kereszteződés van itt, és feljön a kipufogó füstje a hálószobába, ha van forgalom, ami olyan 5-6 körül indul meg. Na most azért felkelni, hogy tudjak szellőztetni rohadtul nem fogok. Anélkül meg csak gyűlik a pára, ami néha lecsapódik az ablakra, ha nem tekerem fel a konvektort. Ha meg feltekerem, akkor párásítani kell, mert túl száraz a levegő és elkezd viszketni a bőröm. Ördögi kör. Biztos, hogy az új házban nem fogok ezzel szórakozni, és inkább csináltatok egy normális szellőztető rendszert.
Buliban hasznos! =]
-
BiP
nagyúr
válasz philoxenia #37939 üzenetére
Semmit nem dolgozik, csak hegedül egész nyáron.
Bezzeg a hangya.... -
I02S3F
addikt
válasz philoxenia #37939 üzenetére
Egyébként zenélni is neki állnak este a lakásban ? Mert, akkor több kérdésem nincs
Bugosan írták meg a tücskök programot!
Töcskölő tücskök csülköt csösznök önöknök!
-
Eastman
addikt
válasz philoxenia #37938 üzenetére
-
addikt
válasz philoxenia #38065 üzenetére
Tetszik, hogy a cikkbol is kiderul, hogy csak a freemail spamszurojen mennek at ezek az adathalasz levelek.
-
MODERÁTOR
válasz philoxenia #38126 üzenetére
pálinka? hol?
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
krizmo_
addikt
válasz philoxenia #38132 üzenetére
Mondok ennél sokkal durvábbat, pár napja lekvárt főztem szilvából. A főzőstopikban egyből fel is lázadtak.
-
Vismajor01
addikt
válasz philoxenia #38129 üzenetére
Konyhaban viszonylag nehez elkerulni :D
Megfogtam az asszony maltaijat es vegig toroltem vele a pultot de a kutyazsir nem bizti h hat
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
krizmo_
addikt
válasz philoxenia #38135 üzenetére
Egy picit csak. De nem vagyok elégedett... Most másként akartam csinálni, mint eddig, de nem jöttek ötletek a főzős topikban, csak pálinkára.
#38136 Vismajor01
Sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon milyét fogtad meg az asszonynak, magamtól nem sikerült rájönnöm.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
addikt
válasz philoxenia #38219 üzenetére
Kicsit nehézkes lehet ezzel a maszkkal copfba hordani a hajat. Szóval, hosszú hajúaknak nem biztos, hogy a legjobb.
-
krizmo_
addikt
válasz philoxenia #38219 üzenetére
#38223 philoxenia
Ma sziporkázol.#38222 Cs1csó
Azt nem szeretném. Sose volt rövid hajam, és nem is szeretnék. Amúgy, rövid mi? Ez utalás a korábbi méret témára? -
Kékes525
félisten
válasz philoxenia #38272 üzenetére
Finom.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
válasz philoxenia #38303 üzenetére
A vers jó (a link alapján).
A napszél pedig pont rossz példa. A napszél az kifejezetten anyagáramlás, hidrogén és hélium izotópok, alacsony rendszámú elemek pl: szén, nitrogén, oxigén még lítium is jön a nagyszámú elektron és ionok mellett. Emellett jönnek még a fotonok UV, látható fény, röntgen és gamma sugárzás formájában. 30-40 ezer km/sec ill fénysebességgel.
-
Kékes525
félisten
válasz philoxenia #38303 üzenetére
"Az ilyesmit ráhagyom a szakemberekre már"
Igen, de az ember mindig elgondolkozik ezeken...
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #38310 üzenetére
Persze van már mindenre tudomány. Biofizika, biokémia, kvantumbiológia, ilyesmik foghatják át, amire gondolsz. A coviddal kapcsolatban nem ezek a mérvadóak, hanem az immunológia. Nagyjából az jött le nekem, hogy akinél a természetes immunrendszer gyenge vagy akik genetikai okokból nem tudnak védekezni vele a vírus ellen, azoknál alakulnak ki súlyos szövődmények. Viszont olyan igazán mélyen sosem ástam bele magam ebbe a covid kérdésbe.
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
válasz philoxenia #38308 üzenetére
Mint elektromágneses hullám, van. Hullámhossz. Akármilyen kis lyukon nem fér be.
-- inf3rno: de azokra a törpékre nem szoktak rászólni, amikor veszettül káromkodnak. Vagyis hiába szólnak, Eric Cartman-t senki sem meri kiBANnolni a sorozatból. Mert az antiszemitizmus lenne.
-- EmberXY: én néhány hónapja az "Alan Parson's Project"-be zúgtam bele, órákon keresztül tudom hallgatni, csak a tetves Youtube reklámok zökkentenek ki. (Olyankor rágyújtok és kortyolok a sörömből.)
[link]
41 éve hallottam róla először. -
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #38313 üzenetére
Az sehogy. Nem is fog addig, amíg nem értik az agyműködést, és talán utána sem tudnak majd belenyúlni egy jó darabig implantátum nélkül.
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
válasz philoxenia #38316 üzenetére
Előfizetés (SZART!) , vagy VPN szerver mögül biztonságos böngészés. De mondjuk egy Bukaresti VPN host mögül még a Retro rádiót sem lehet online hallgatni, a Viasat3 "Észbontóit" pedig pláne nem lehet visszanézni.
De most már lehet, hogy a kézi szerszámok újra nyelezésével is kell majd foglalkoznunk.
-- " A gondolatátvitel például, hogy áll mostanában?" - Szemkontaktus kell. Egyből megérzik, ha azt gondolod, hogy "..úva anyád!"
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
"Az emberi szervezet a Fizikával leírva meg nem is tudom létező tudomány-e?"
Már hogyne lenne az. Egy ideiglenesen létező struktúra... [link]
Up the Irons!
-
Kékes525
félisten
"Az emberi szervezet a Fizikával leírva meg nem is tudom létező tudomány-e?"
Létezik biofizika, de az nem az, amire gondoltál. Éppenhogy elkezdtél kvantummechanikailag leírni az életjelenségeket, fiziológiai folyamatokat (például agyműködés) de még nagyon az elején járunk. A kémia magyarázatában már sokkal előrébb járunk, de makromolekulákra alkalmazni már ott is nehézségbe ütközik, mert hatalmas számítástechnikai kapacitás kell. Majd a kvantumszámítógépekkel előrébb jutunk.
-
Kékes525
félisten
válasz philoxenia #38313 üzenetére
[Scientists Transmit Thoughts from one Brain to Another]
"Two greetings -- "hola" and "ciao" -- made the historic trip from India to France, where they were received and spoken by a researcher who was blindfolded and equipped with earplugs. The scientists wanted to ensure that the receiver knew what his colleague 5,000 miles away was thinking because of the brain-to-brain transmission, not because of some other cue."
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #38327 üzenetére
Ja ismerem. Tanultam valamennyi kvantummechanikát, kellett nekünk a kémiához, biokémiához.
Buliban hasznos! =]
-
coco2
őstag
válasz philoxenia #38340 üzenetére
Igen, 63-asig találtam, de az még kicsi. Valahol 67-69-es környékén lenne kényelmes.
Az ukrán méret táblázatokat ismerni egy kicsit macera De amúgy vannak ukrán webshopok nemzetközi postázással? (Meg legalább angolra válthatóan? Nem tudok ukránuk )
Amazonon hiába kotorászok, ott is csak kicsiket találok (max 61-es). Csicsa meg minden sza* az van, normális méret, az nincs.
Más.
Személyim lejár nov 18.-án. BM most küldött emailt. Azt írták, hogy veszély helyzet idején azon túl 60 napig még érvényes. De azt nem írták, jelenleg veszélyhelyzet van-e vagy sem? Azt írták, hogy veszélyhelyzetben lejárt dokumentum tovább lesz érvényes, de azt nem, hogy mi van, ha nov 19.-én jelentenek be valami veszélyhelyzetet? Azt is írták, ha sürgősséggel kell cserélni, 8 / 20 nap az elbírálása, kell-e az nekem, vagy sem. De azt nem írták, mit jelent a sürgősséggel cserélés. Nov 17.-én kérdezem, akkor még sürgősséggel cserélném? Ha meg később, akkor büntetést kapok érte?
Valaki bogozta már ki, hogyan megy most a lejáró félben lévő személyi intézése?
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Eastman
addikt
válasz philoxenia #38363 üzenetére
Csodálatos lett.
A #38359-nél jobban nem tudom leírni a kérdést.
Ha pl. erre az url-re generálok egy QR-kódot:
https://logout.hu/tag/philoxenia.html?cpt_code=28f132dc3e34fb7b
...és a PH! szerverei átköltöznek Timbuktuba, DE az url változatlanul
https://logout.hu/tag/philoxenia.html?cpt_code=28f132dc3e34fb7b marad, a QR-kódom ugyan úgy működik-e tovább? Függetlenül a domain, vagy tárhelyszolgáltatótól?
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz philoxenia #38369 üzenetére
OK Mester!
Az 5-7 évvel ezelőtt generált QR kódok használhatók ma, HA egy ma is élő url-re mutatnak?
Zsíron.Vajon?https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
válasz philoxenia #38372 üzenetére
A célom az, hogy ha a héten készíttetek egy morva nagy molinót a megfelelő QR-kóddal, azt ne kelljen pl. 2-5-8 év múlva snitzerrel csíkokra vágnom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest