Hirdetés
Aktív témák
-
wrox
őstag
Hali.
A lapomon AmiBIOS van, leszedtem hozzá egy win alapú flashelő programot, hozzá a BIOS-t, de a progiból mikor ki akarom választani az új BIOS-t, akkor látom, hogy teljesen más a kiterjesztése. Ilyenkor mi van?
-
Szemes0822
csendes tag
Megcsináltam a drivert telepítésnél de nem jó utána kiírta hogy nem talált merevlemezt.
Ilyen fos alaplap lenne ez sata ilyen szarakodós?
A gigabyte lappal nem kellett semmi szart telepíteni.
Biosba kell valamit állítani?[ Szerkesztve ]
Az árak nem tartalmazzák a szállítás költségét! Gyenge elméjűek és olvasni nem tudók kíméljenek!
-
JoHnni
senior tag
Hali!!
Épp készülök összerakni egy új gépet egy ismerősnek és feltűnt, hogy amit alaplapot kinéztem, a 12V-os táp csatlakozója 2x4pines, viszont pl az én alaplapomnak(ASUS M2N-e) pedig csak 2x2. Erre figyelni kell táp vásárláskor vagy a 8tűs csatlakozóra rá lehet dugni a 4-est? Hogy is van ez? Előre is köszi!
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
MODERÁTOR
válasz Szemes0822 #31950 üzenetére
Én rengeteget szívtam az AN7 és SATA-s vinyó kombóval. Fórumokat végignézve sajnos más, régebbi Abit lappal is előfordul ilyen.
Ha csak ez az egy vinyód van, akkor próbáld meg lekorlátozni SATA 1-re (5-6-os pinre kell egy jumper), aztán a BIOS-ban: Integrated peripherials - OnChip IDE Device - SATA RAID ROM - Disable-re állítani. Itt valakinek ez segített.
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Szemes0822 #31959 üzenetére
Az, hogy látja, az már előrelépés, elvileg a telepítésnek és a HDD-ről történő bootolásnak is mennie kell majd.
Harrrr!!!!
-
wxppro
aktív tag
-
MODERÁTOR
válasz asdddsa #31948 üzenetére
BIOS-ban engedélyezve van az integrált hangkártya? Ha igen, akkor az Eszközkezelőben megjelenik
A zöld színű csatlakozó az alapértelmezett vonalkimenet (Line Out).
Ha van előlapi csatlakozó is, akkor más hiba is lehet. Ha be van kötve, akkor húzd le a csatlakozóját, a leírásban megtalálod hol helyezkedik el.
Előfordulhat, hogy rosszul van bekötve, vagy az előlapi fejhallgató csatlakozó zárlatos, és ha ilyenkor le van tiltva a hátsó panel, akkor ott nem kapsz semmiféle hangot. Nézd át a gépet rendesen, elég kevés esély van rá, hogy gyárilag halott az integrált hangkártya.Harrrr!!!!
-
dudika10
veterán
Ide is berakom, hátha többen olvassák, remélem senkinek nem szúrja a szemét.
[link]Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
TBone
tag
sziasztok! most vettem egy corsair twin2x1024 ddr2 800-as ram párt, amelik közül lehet az egyik besz@rt.probléma: beteszem, nem ment. kiveszem az egyiket, megy. beteszem a másikat egyedül, nem megy. a nem megy alatt azt értem h a bios se indul el. ilyenkor mi a teendő? vigyem vissza? (ipon)
-
Pochee
csendes tag
sziasztok !
lenne egy régi PI-es lap Slot 1- socket360 átalakitoval ,,,600-as cerka van benne nem rég lett
bele rakva...ez előtt működött a gép...most hogy bele raktam ...már nem ....
nem bootol....és hiba jelző üzenetet se ad ...ja és a monitort se kapcsolja be
már probáltam minden szart cserélni...és sehogyse akar elindulni
röviden ennyi : nemtom mi szürhető le ebből , ha tud valaki valami okosságot...az jo lenne ...nekem már lövésem sincs mi lehet a bajaPeace not war
-
Taragas
aktív tag
válasz sestertius #31050 üzenetére
Hali, kinéztem egy lapot, és remélem van valakinek tapasztalata ilyen téren vele,amit kérdezni akarok!
GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Szeretném tudni, hogy tudja e a WOL-t (Wake-on-lan)!
Köszi a választ!Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
csacsi77
senior tag
-
dudika10
veterán
válasz sgergi #31975 üzenetére
Párszor megtörtént már azóta, igen.
Meg nem hiszem, hogy az lenne a baja, elvégre ha letiltom eszközkezelőben aztán feloldom akkor megy.
Valami driver hiba lehet.
Esetleg gondoltam még arra is, hogy a routerrel nem jön ki jól, de ehhez nem igazán értek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
á
csendes tag
sziasztok!
ma vettem egy ASUS P5QPL-AM lapot, W7 megy fel, telepítés végén hogy nem tudta konfigurálni, talán ezt írja ki, telepítsem újra, jó lesz tőle? nem kompatibilitási gond van?neked nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni
-
á
csendes tag
válasz sziada5925 #31980 üzenetére
e3300, adata 2x1gb, hd3650, 400w chieftec. de eddig lap kivételével mentek w7-en, csak bios hibás lett a lapom.
neked nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni
-
need
addikt
válasz wxppro #31937 üzenetére
nem jutottem közelebb a megoldáshoz sajnos
esetleg ha volna kedved nézd már meg ezt a [linket]
bogarásztam de nem jutottam közelebb ahoz hogy ennyi sok infóval lepjen meg induláskor!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
odorgg
addikt
Ha esetleg nem használsz IDE eszközöket, akkor kapcsoldki az ide vezérlőt: advanced/onboard devices configuration/J-micron eSATA/PATA Controller Disabled
Ha Quick boot-t kikapcsoltad,akkor többet nem tehetsz a cél érdekében, esetleg bekapcsolod a fullscreen logot, és akkor nemlátod a gép adatait, amiket ki ír induláskorOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
wxppro
aktív tag
Megnéztem, semmi extra. Elvileg nem kellene ellenőriznie minden vackot, ha a Quick Boot [Enabled] állásban van. Amúgy még az oprendszer bootolása előtt csinálja ezt? Nem a winfos kezdi el a lemezeket ellenőrizni?
Egyáltalán, mennyi ideig tart ez? Ha a sata/ide csatolók Auto állásban vannak, akkor persze, hogy eszközt fog keresni rajtuk, még akkor is, ha nincs. Én ki szoktam kapcsolni azokat a meghajtó-csatolókat, amikről tudom, hogy nincs rádugva semmi, ezzel is gyorsabban indul a gép, mert azokon már eleve nem keres semmit.[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz wxppro #31986 üzenetére
mind a 4 satara van dugva eszköz
1. vinyó
2. dvdíró
3. vinyó
4. vinyó
5. erre csak dugva van de a vinyón nincs táp!
Ide csatolón is van még 1 dvdíróhogy mikor csinálja? a bekapcsoló gomb benyomása után indul a móka a memóriával
utána a fent felsoroltakkal majd a követező képernyőn jön az IDE és ha jól emléxem újra az egész de akkor gyorsabban!
Quick Boot [Enabled] állásban van. mert ha disable akkor az IDE után 9..8..7.. számol vissza és leellenőrzi megint csak még 9mp hosszabb lesz!
Az első dogom mindig az volt hogy a logot kitiltottam!Ha nincs tovább semmi akkor így marad
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
wxppro
aktív tag
Értem. Lehet, hogy azt a táp nélküli vinyót le kéne rántani róla. Nekem volt olyan, igaz IDE-vel, hogy rá volt csatizva a lapra, de táp nem volt rajta, és hosszan kínlódott a boot-nál a gép, mert "érezte", hogy van ott valami, de nem tudta meghatározni, mi a fene lehet, mert táp nem volt rajta.
-
cotag
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet hogy egy gép, bekapcsolás után csak többszöri reset után hajlandó elindulni?Iletve bekapcsol, de a monitor nem kap jelet Egy p35-ds3 lap van a gépben. -
odorgg
addikt
Mivel olvastam a cuccaidnál, hogy 3 Ghz-en hajtod a E7200-at, gondoltam hogy a tuning beállításokkal lessz a bibi
Szerintem érdemes lenne, egy stabil 3Ghz-et legalább kihozni a procidból, de ehhez keresd fel a lapod, vagy a procid topikját, ahol bisztos szívesen segítenek, a bios beállítások finomhangolásával kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
dim dim
tag
üdv fórum!
kicsit ot, aztán ki tudja. jobbat alig találok.
a gép egy PC. bekapcsolás után indul a ventillátor, égnek a ledek, felkerreg a hdd, hallatszik a bios beep. a monitoron azonban semmi.
majd hibaüzenet az LCD-n: no signal detected. emellett a gép halk finom kattogást hallat, de csak párat. mintha a memória számlálása akadna meg, de kérdés akkor miért hallgat el?
a monitor persze hibátlan, kábelek helyükön.
tipp?köszönöm
-
odorgg
addikt
válasz dim dim #31998 üzenetére
Tippek:
1. Bios reset.
2. Szétszedni darabokra, leporolni, kipucolni, majd összerakni.
3. Ha több ,memória modullal rendelkezik a cucc, akkor kivenni öket és eggyesével végigpróbálni.
4. gondolom integrált Vga-val szerelt lapról van szó, de ha van rá lehetőség kipróbálni 1 másik VGA-val.Hirtelen ennyi jutott eszembe
Amugy most adta meg magát a cucc, vagy esetleg frissen szerzett darab ami nem akar működni?
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest