Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
sziasztok ismerősöm keres autós fedélzeti kamerát nagyon max 10e pénzig
tudtok valami normál alternatívát ajánlani? ebay, ali, bangood stb stb is játszik
köszönöm szépen előre is a segítséget
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
alapvető felhasználásra keresnék egy kamerát, pénzösszeget nem írnék, mivel nem tudom hogy az igényeimet milyen készülékkel lehetne kielégíteni
a lényeg, hogy jó képet adjon, értelmes és jól láthatóak legyenek a dolgok
esetleg még -ha ez nem különös igény- jól jönne egy hátsó kamera csatlakozási lehetőség, ill. valami normálisabb akksival ellátva, mivel a "parkolóban" történő dolgokat gondolom úgy tudja rögzíteni, ha nekikoccannak az autónak és utána elkezdi felvenni az éppen elinduló járművet a kamera -ezért is szeretnék hátsó kamerát is valahova felszerelni, hogy így megnöveljem a kamera által belátott oldalakat
(de amennyiben ez eléggé leszűkíti a típusokat, akkor ez hanyagolható dolog)beszerzési forrás, ha van értelmes áron itthon, akkor term. lehet itthoni is, de akár ebay, ali stb. is megoldható
köszönöm előre is a segítséget
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
tervezek "régóta" vásárolni menetrögzítőt
a yi-t nézegetem eustocktól 15k+szállítás jelenleg
megakadtam viszont a tápellátásnál, mivel szivargyújtóba nem szeretném dugdosni stb. stb.
olvastam vissza és -én bolondos- arra gondoltam, hogy simán rákötöm pl. a fejegységemet is tápláló vezetékre (közvetlenül jön be nekem az akkuról), de akkor kapcsoltam, amikor írtátok hogy 12volt vs 5v.... szóval ez kiesett
viszont.... nekem a fejegységemen van 2db usb aljzat (különböző adathordózókat csatlakoztatni), ebből 1et használok fixen, a 2. szabadon van és mivel a rádió mindig be van kapcsolva és mivel mindig az autó indításával együtt indul.... ííííííígy adódik a kérdésem: a 2. számú usb portjáról etethetem én a camot? 5v szimpla számítógépes usb csatlakozónak számító port....
zárójelben: a kérdésem és felvetésem persze csak akkor működik, amennyiben a rádió mindig ad kakaót arra az usbre, akkor is ha az 1es számúról megy a vinyóról a zene.... no ezt még ki kell tapasztaljam
a típusban hajlok a yi felé, mivel tetszik és árérték arányban meg is felelne nekem....
köszönöm előre is nektek az ötletemre adott segítségeteket
-
zsolt19900
őstag
köszönöm mindenkinek, láttam hogy 12v helyett 5volton megy, láttam hogy ajánljátok ezt a wire szettet
azt elfelejtettem mondani, hogy az usbm hátul van szóval teljesen láthatatlan lenne a dolog :-)
néztem viszont ezt a 118c kamerát 50 dodoert plusz hozzá egy szűrő rátét
ezt vagy inkább a yi kamot ajánljátok? ha felretesszuk a mobilitás lehetőségét
-
zsolt19900
őstag
válasz MaCS_70 #12061 üzenetére
jupp köszi :-)
Macs olvastam tőletek ezt a kondenzátort stb stb, ez miért is jobb mint pl egy másik fajta kamera?
-
zsolt19900
őstag
válasz havri1 #12063 üzenetére
értem, akkor megrágom a dolgot, mert úgymond mobilitás is egy szempont lenne és két kamerával egyelőre nem szeretnék burzsujkodni
a leendő munkámból kifolyólag szükségem lenne egyre a munkakocsiban is és a sajátomban is, erre a yi lenne a megfelelő, amennyiben nem számít a mobilitás akkor pedig valami viofo
megrágom és köszönöm az ötleteket
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
yi-nél hogy ill. hol kell beállítani, hogy felülírja a meglévő videókat amennyiben telik a kártya?
Arra lettem ugyanis figyelmes, hogy nincsen igazán hely a kártyán és a mai utat nem rögzítette már a kameraFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
köszi
Med-re van állítva, de akkor átállítom max és meglátom köszönöm
-
zsolt19900
őstag
válasz havri1 #12164 üzenetére
Van egy
-EMR
-EMR_s
-Movie
-Movie_smappám, az S-es végződésekbe jóval kisebb fájlméretek találhatóak.... ennyit vettem észre egyelőre
+ annyit, hogy az EMR-es mappákba azok a videók vannak amiket kézből tartva és a felhelyezéskor rögzített.... ergó azok lennének a "védettek", mivel "jobban rázkódtak"?
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz tomazin #12166 üzenetére
jaja ma reggel -mivel le szerettem volna menteni amit felvettem- bevittem és gépre dugtam az sd-t és nincsen meg a hazajövetelem elindulása, a közepe úgymond megvan és a hazaérkezésem szeletecskéi sincsen meg
így vettem észre
-
zsolt19900
őstag
válasz ITI-san #12264 üzenetére
nos én is pár hete yi-t használok és mondhatni egyszerű, mint a faék
picit referálni is jöttem: akinek van pl. a fejegységén 2db usb slot és ebből 1et használ, úgy a másikra nyugodtan ráköthető a kamera és menni fog vele szépen elhúztam a kábelt, bárminemű bontás nélkül szépen eltudtam vezetni, bedugtam a fejegységbe, és így gyújtás ráadáskor indul a kam, autó leállítása után -illetve amikor kiveszem a kulcsot- picivel később pedig leáll
Az appot én akkor látom használni, amikor -pl. mint ahogy én is- visszapillantó elé betettem a kamerát és a képét már nem láttam, hogy merre állítsam és forgassam, de a telefonon igen!
Szóval szerintem jó, igénytelen, fent van éjjel-nappal (mondjuk megyünk nyaralni, ott pl. le fogom venni azért a parkolóban, de az sem egy nagy valami) és most már ez is van az autóban
Szóval én csak ajánlani tudom
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
itthonról milyen kamerát érdemes vásárolni, ami "már" tudja azt, hogy mutassa mennyivel közlekedem az utam során?
néztem a concorde hd80at 25k jelenleg edigitalon, azt érdemes megvásárolni? amennyiben nem, úgy melyik az a minimum szint amibe érdemes belefektetnem e felett?
a saját autómban egy xiaomi van, teljesen alap tökéletesen megvagyok elégedve vele, de munkához kell a km/h jegyzése
köszike
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
Xiaomi Yi Smart Dash első kamerát használtam a régi autómban és az újba szeretném kiegészíteni egy hátsó kamerával is a rendszert.... ehhez a kamerához "hozzá lehet" kapcsolni egy hátsót, vagy ahhoz kell vennem egy megfelelőt, amihez "gyárilag" írva van a specben, hogy csatlakoztatható hozzá?
Illetve a régebbi autómnál a fejegységem hátsó USBjéről ment a kamera, az újban ilyesmi megoldás nem lesz, olvastam ezekről a beszerelő kitekről, ezek mennyire biztonságosak stb?Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz sambenez #24004 üzenetére
rendicsek, köszönöm
gondolom azért kell akkor olyasmit rendelnem, mert ez nem tud "utasítást" adni a hátsónak, hogy mikor kapcsoljon be ill ki stb?
Nézelődtem és olvasgattam a fórumból is pár oldalt vissza, 2.7k ha jól látom elég lesz nekem felbontás ügyileg.... gondolom 1db HW kit elégséges a két kamerás mókához is? A hátsó kamerának az első kamerából hátramenő kábel adja a kraftot, vagy külön tápellátás szükséges ahhoz is?
-
zsolt19900
őstag
beszélgetünk itt a hw kit nyugalmi fogyasztásáról ill. akku"figyelő" kímélő funkciójáról
amennyiben nekem nem igazán fog olyan helyzet előállni, hogy szabadtéren parkoló stb. ott fogom hagyni hosszú időre, akkor nekem is érdemesebb a kitt nélkül pl. "lopósarus" biztivel elosztanom mondjuk a szivargyújtó biztosítékát és abból kivezetni egy "sima" másik szivargyújtót és abba beledugni a kamerákat?
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
"végső" döntés előtt állok xiaomi 70Mai A500s néztem, amihez lenne egy kérdésem, miszerint hallottam tesztekben, hogy "nem kapcsolható ki a beszéd" ez pontosan mit takar?
Jelenleg ami van, de átkerül másik autóba annál annyit hallok, hogy türürüm mikor bekapcsol és türürm mikor ki, és nekem ennyi bőven elég
Most ezt belehet állítani az 500asnál is?A másik amit nézek az a 400as kamerája szintén a xiaominak, ennél esetleg van ilyen "mindigbeszél probléma" vagy azzal mizu?
Mind a kettőhöz szeretnék hátsó kamerát is, olyan szettet is fogok vásárolni természetesenköszönöm a segítséget előre is
-
zsolt19900
őstag
válasz dethroner #24889 üzenetére
jaaa láátam a 800asos fotóidat a Suzuki fórumban, hát szomorú na
Megrendeltem végül a 400ast, első+hátsót találtam 25környékén, teljesen jó lesz nekem
500asra hajtottam, mire eldöntöttem elfogyott, az 31k volt hátsó kamerájával szintén
-
zsolt19900
őstag
válasz Cunaja #24938 üzenetére
semmi hari, de tényleg túlgondolod na
én pl. a Passátomba is úgy vettem kamerát még a régebbi mi dascamról van szó.... szürke előlap, téglatest forma, világ egyszerű dolog.
feltettem, bekötöttem oszt' ott vót! kb. ennyi
én most megvettem az a400at, hátsó kamerával, kezembefogtam majd egyszer beteszem a kocsiba, oszt az is ott lesz'
szóval ne gondoldó túl.... azt inkább ne is említsem, hogy okés, el van rejtve a kamera stb. stb. de ha valami olyan szemet szúrót tesz ki az ember hallottam már róla, hogy bekoccintották a szélvédőt
szóval szerintem és ez tényleg magánvélemény, úgysem az a pár pixel vagy miegymás fog dönteni.... sokszor elég egy balesetnél ha rámutatsz a kamerára, hogy igen ott van.... és máris együttműködőbb a másik fél
persze most nem tudom mondani, hogy vedd az a400at, mert az is kifogyott a speedshopnál
-
zsolt19900
őstag
válasz Cunaja #24947 üzenetére
ja, hát ha nézelődni szeretnél a felvételekből, akkor persze érthető az más
-
zsolt19900
őstag
válasz simonjoe #25000 üzenetére
mire gondolsz? elsőre hw kitel szerettem volna beköttetni a kamerák, utána szimpla szivargyújtó megosztás és csak gyújtáson használva, most megkértem a hw kitet, azt mondták, hogy nem basztatja az akkut
most akkor mi az igaz?
engedi úgy merülni, hogy meg se makkanjon? vagy ettől azért nem kell félni?
-
zsolt19900
őstag
tudom, hogy mi a feladata épp ezért is merül fel bennem a kérdés/kétely, mert olvastam vagy itt vagy máshol, hogy volt olyan aki mérte és engedte még az alá is esni a feszültséget, ami ugye nem valami rózsás
szóval tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy hogy köttessem: vele vagy nélküle
-
zsolt19900
őstag
válasz pakfong #25006 üzenetére
na akkor itt az ellentét válasz, hogy NE szereljem azzal be
alakul alakul a dolog, tudtam én
nekem amúgy szinte semmi szükségem a parkolós megfigyelésre, akkor legyen "szimplán" megcsapolva a szivargyújtó és úgy köttessem be?
Mert akkor át sem veszem a megrendelt hw kitet....Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz sambenez #25009 üzenetére
értem, nem is konkrétan az autó "alap" szivargyújtójába terveztem és bármennyire is kerestem azt az oldalt/videót nem találtam meg, hogy hogy gondoltam
a lényeg, hogy az oldalon úgy láttam, hogy "megcsapolja" a műszerfal mögött a szivargyújtó kábelét a tag és ott fel is gyorskötözőzi és kvázi ott "dugja bele" a kamera áramvezetékét, így használható marad a gyári szivargyújtó (persze figyelemmel kell lenni, hogy x Ampert elvesz a kamera belőle) és így is rejtve van és gyújtásra indul....
most, hogy mondod (nem ez eszembe sem jutott), hogy amikor nem kell kikapcsolhatom a park módot és akkor ki is kapcsol a kamera jól értem?! akkor az teljesen jó úgy is
-
zsolt19900
őstag
válasz ITI-san #25026 üzenetére
jaja ez volt a másik gondolatom igen, pont ma hoztam el a hw kitet, szóval szerintem az lesz, de majd még megrágom
-
zsolt19900
őstag
válasz Graphics #25077 üzenetére
nem tiltja semmi sem, csak vannak páran vibik akik nem nézik jó szemmel
autó tartozék, nem is igazán lehet minden típusnál kikapcsolni
persze nem azon keresztül nézve kell a tolatási manővert végrehajtani, de ha odapillant nem lesz érte nyaklevesFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
félig off....
akkor én jó áron vettem még a hátsó kamerával együtt 22k környékén újként a szettet ebből hogy mennek az árak
off része: sajnos el nem tudod képzelni, hogy mennyire megváltozott a "tanulóanyag".... igaz én még "csak" mint gyakorló szakoktató tanonc veszek részt a mindennapokban, de amiket mesélnek és tapasztalok, hát nem semmi
Sajnos teljesen kiveszett az emberek döntő többségéből az, ami még pl. az "én időmben" és 90es születésű vagyok, szóval nem vagyok idős , hogy "jogsitjogsitjigsitjogsitAKAROK"
Én pl. még vágytam rá, hogy vezethessek, megtanuljam és elsajátíthassam, de a maiak nagy része sajnálatos módon: muszájból, szülői erőltetésből, munkahelyi elvárás végett kényszerből végzi el a képzést, amit épp ezek miatt (ill. az végett, hogy felnőtt egy olyan generáció aki a mobiltelefonja 6-7-10 colljánál tovább nem sokszor szeretne látni) fel kell olyan dolgokkal is "dobni" "turbózni" az oktatás menetét, hogy a figyelme és az a kevés érdeklődési vágya is fent maradjon és fent tartható legyen....
A mondandómban semmi bántás nincs a mostani generációra, ezeket a mi tanítási előadásainkon a soksok éve oktató, szakmában lévő kollégák mondtákFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
Sziasztok, lehet hogy full hülye kérdésem lesz, de bármennyire is kutakodtam a neten nem találtam és nem tudom, hogy létezik-e
lehetséges, hogy ki kell szereljem az autómból a menetrögzítőket, viszont a kábelekkel nem biztos, hogy bajlódnék.... első+hátsó kamerás párosról van szó, tudtok esetleg beszerzési helyet, ahol xy kamerához külön a kábelszett megvásárolható? hw kitet ugye találtam és általában a keresőszavakra ezeket is hozza
Xiaomi Mi 70Mai A400 menetrögzítő kamera + hátsó kamera szettről lenne szó
találtam ilyen-olyan kábeleket a neten 3 ill. 4 csatisakat melyek hosszabbítóként vannak feltüntetve pl. a hátsó kamerához, de gondolom ez nem annyira univerzális műfaj sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic