Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52
LOGOUT.hu
Hozzászólások
Dr. Szilikát
őstag
Segítenék szívesen, de Saeco és Krups gépeim, alkatrészeim vannak, amiket jobban ismerek.
Utána már ellenálltam a csábításnak, hogy még Jura és DeLonghi technikákat is vegyek a Jófogáson és atomjaira szedjem szintén.
Nagya21
addikt
Az a baj, hogy ezt az ujfajta delonghikat (nekem is ez van), még nem bombáztam szét, nemtom mi hogy van rajta.
A régiekkel képben vagyok.
Üdv Nagya
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
Voice24
őstag
Ezt a fajta Kimbo-t kóstoltátok már? Ha igen, mik a tapasztalatok? [kép]
jjeahh
nagyúr
Nem, de mivel kifutott terméknek tűnik, én nem is merném megvenni, lehet, hogy túl rég volt már pörkölve és döglött. Amúgy ahogy elnéztem itt senkinek nincs még tapasztalata a professional line-al, fórumtárs nemrég vett Extra Cream-ot, nekem meg jövő héten jön meg a Top Flavour, majd beszámolok. A topikban eddig inkább a Delonghi-Kimboval és az Aroma Gold-al volt tapasztalat, meg én nemrég kipróbáltam az Intenso-t. De ezek "Retail Range" kategóriás Kimbo-k, nem kávézóknak, kocsmáknak szánt professional, "Horeca Range". Nem tudom mi a különbség és egyelőre azt sem tudom a professional kávék itthoni automata gépben finomak-e .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
rigoberto
őstag
..
Voice24
őstag
Már itthon figyel, csak még vár a sorára, hogy elfogyjon a Pera. Amúgy nem hinném, hogy kifutott, most épp valóban nincs raktáron a kávédiszkontban, de én kb. 2 hete rendeltem, akkor még volt. Gyártási ideje 2023. május (szavatossági ideje 2024. november, vagyis Kimbónál másfél év), tehát egész frissnek mondható.
kosmoo81
tag
Sziasztok
kategoria valtas miatt elado egy Melitta Avanza s600 automata kavefozo.
Majusban volt 1 eves, 2 ev garancia van a gepre.
Hetkoznap 1-2 kave, hetvegen 5-6 keszult vele, tehat kb napi 1 volt az atlag.
doboza megvan, Laica szurt vizzel hasznaltam, az esedekes tisztitasok/karbantartasok el lettek vegezve rajt.
vas megyeben van a gep.
(#9059) Dr. Szilikát válasza rumos XIII (#9058) üzenetére
Dr. Szilikát
őstag
Maxxo csak egy kereskedőcég, ha jól látom, a szűrőbetét lehet Wessper is, miután a lengyeleknek van erre egy komoly gyáruk, akik beszállítók szerintem gépgyártóknak is, úgyhogy valószínűleg mindegy. Attól persze még lehet benne kínai aktívszén és a többi anyag.
Ez már felmerült régen az Aquafilter márkánál is (szintén lengyel gyártó), hogy használnak kínai anyagokat.
Wessper rendelhető eBay-ről is.
[ Szerkesztve ]
konzumpro
Topikgazda
Most agyalok, hogyan kéne kiszállni a kancsózásból, a Laica betétek három hét után telítődnek, így kicsit drága.
Wessperezek kávégéphez, amiben van gyári szűrőbetét is, ami kb. pesti vizet vár. Ami a wessperből kijön az kb. olyan.
Pult alá építhető előszűrő plusz szénszűrő a terv ivásra, a kávégép meg kap háromhavonta kationcserélő gyantát utántöltve a BES008 szűrőt. Vagy még jobb lenne egy utántölthető brita patron... A kancsó jó dolog, a betétek nem annyira.
Kb. 30e a pult alatti kétfokozatú szűrő 4-4 utántöltő betéttel. Utána már elég csak azokat venni. A kationcserélő gyanta nem drága.
Csak ötletekek...
jjeahh
nagyúr
Winnie The P
őstag
Huuu, lesz mit inni.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
jjeahh
nagyúr
Kipróbáltam a múltkor egy frissen pörkölt kávét (Etolia) és valóban erőteljesebbnek, aromásabbnak érzem valamivel, de nekem nagyon savanyú, ahogy kezd a csészében kihűlni, már elviselhetetlenül savas, pedig amióta emeltem a hőmérsékleten, azóta az összes bolti "döglött" kávéból eltűnt a savasság . Beszéltem erről egy haverommal, aki kávégépekkel és kávéval foglalkozik, értsd: éttermeknek, kávézóknak szállít és ő azt mondja, hogy az összes frissen pörkölt kávé, amit eddig ivott, túl savas, ezért ő le is mondott róluk . Vajon ez miért van? Nem állította be a gépet rendesen? Bár kétlem, mert valszeg ért hozzá a tag. Az én tippem az, hogy a kávék összeválogatása, a pörkölés tapasztalatot, magasabb szintű szakértelmet igényel, ami a helyi kisebb pörkölőknek nincs meg? Ez megmagyarázná azt is, hogy a jobb bolti kávék, pl. a Kimbo, Lavazza miért nem túl savasak, ott van tapasztalat, bevált recept. Az biztos, hogy picit eltántorított a dolog attól, hogy a helyi ajánlott webshopoktól is rendeljek frissen pörkölt kávét majd, pl. Mabó, Olivo. Sőt, nálunk is van a közelben egy pörkölő, akiknél geisha kávé is van, már tervben volt, hogy onnan is veszek valamit, de mivel drága és a haver őket is "lesavazta", tőlük is elment a kedvem.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
konzumpro
Topikgazda
Hőhiányosak tudnak lenni az automaták, vagy túlfutnak és olyankor meg agyonázik a főzet mint egy rossz tea. A csersav meg megmarad. Tud egyszerre keserű és savanyú lenni.
Jó géppel is beállítás kérdése, van amit a határain túl kell vinni hogy jó legyen, azaz gyári minimum alá vinni az őrlőt, plusz időt hagyni az előáztatáshoz, üresen átfőzni vagy csak a második főzetet meginni, nyomást fokozni...
Ha alapvetően nincs baj a kávéval, főzd hosszabbra, úgy kiegyensúlyozottabb lesz.
kchris78
veterán
Sokszor hallom (meg látom) azt a véleményt hogy egyes helyeken a gépek rosszul is vannak beállítva. Hiába a profi (San Remo, Faema és társai) gép ha nem is foglalkoznak a beállítással vagy egyszerűen nincs is ember akinek lenne erre ideje/szaktudása ezt megtenni. Pedig ez lehet fontosabb lenne mint az hogy pár napos pörkölésű alapanyaggal dolgozzanak egy 2-4 hónapos helyett.
jjeahh
nagyúr
Oké, de akkor mi a magyarázat arra, hogy csak a frissen pörkölt savas, a bolti nem? Amikor megvettem a gépet, a világosabb pörkölésű boltiak is savanyúak voltak, de amióta finomabbra állítottam az örlést és maximumra a hőmérsékletet, azóta a savasság eltűnt, kivéve a frissen pörkölt Etoliából. De lehet ez a kávé ilyen.
#9065 kchris78: én ezt szinte minden étteremben, kávézóban érzem
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
konzumpro
Topikgazda
Igen, de egy jó beállítás jobban igénybeveszi a gépet, nem véletlen hogy nem lehet finomabbra állítani az őrlőt és alig épül fel nyomás. Kevesebb csőrepedés, megbízhatóbb a főzés abból a szempontból, hogy kifolyik a kávé és nem hisztizik a vevő.
konzumpro
Topikgazda
A boltinál már nincs annyi crema, könnyebben átszalad, túlkivonatoltabb lesz. Karosnál amikor durvábbra állítod az őrlőt egy jól beállított presszónál, ugyanezt tapasztalod, egyszerre savas és keserű, vagyis sósra emlékeztető íze lesz, összeomlik a jól beállított egyensúly.
jjeahh
nagyúr
Ezek szerint a gépemmel elfelejthetem a frissen pörköltet. Sebaj, amúgy (egyelőre) nem vagyok annyira nagyon igényes, megfelelnek a bolti kávék is, csak gondoltam kipróbálom milyenek a friss kávék, ha már két topikban is többször olvastam, hogy az alapanyag a legfontosabb
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Nagya21
addikt
Vegyél kimbót, a kimbó jó, a kimbó finnnnnooooommmmm
Üdv Nagya
Ui: nekem a svájci Mővenpick Der Himlische bejött a Delonghi KVgépbe.
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
jjeahh
nagyúr
Most ittam meg egy csésze Kimbo Aroma Gold-ot, elhasználtam egy csomag Intenso-t is és a sorsára vár 1kg Kimbo Top Flavour is, valamikor a héten megbontom . Bár van egy kiló Lavazzám is, arra is kíváncsi vagyok. Movenpick ment a kivánságlistámra .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Nagya21
addikt
Ha Szfvár környékén jársz, meghívlak egy KV-ra, ha izlik akkor adok is.
Üdv Nagya
Ui: ez Konzumpró kartársra-is vonatkozik
[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
jjeahh
nagyúr
Már húzom is a nadrágot és átlépek, "csak" 800km
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Nagya21
addikt
Ohhhhh, na mindegy, az ajánlat ál, szivesen látlak.
Üv Nagya
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
konzumpro
Topikgazda
Nem tudom hogyan jutottál erre a következtetésre, még használhatsz sötétebb pörkölést, hosszabbra főzheted, gőzölés után főzve, esetleg hosszabb előáztatással, ha a géped nem dobja el a főzést ha valamilyen módon megállítod pl. ajtónyitás, tálca kihúzás, stb.
konzumpro
Topikgazda
Turbo shotot próbálgattam karossal, nem finom. Lehet hogy mérve megfelel egy jól kidolgozott presszónak, de ízre a közelében sincs. Ez lehet az automaták baja is, kinézetre jó, de nem finom. Már csak azt kell kideríteni, mitől lesz finom, amikor finom, vajon milyen paramétert sikerül olyankor eltalálni...
kchris78
veterán
Én akkor vennék frissen pörkölt kávét ha megvettem volna ezt: [link] Amúgy egy automata nem tudom egyedi hackelések nélkül mennyire tudja kihozni azt ami benne van... A felár meg elég húzós mostmár amennyibe kerül. Amúgy meg ha Nápolyban/mellett a kávézóknak megfelel a KIMBO és elég jó kávét készítenek belőle akkor... (mondjuk az nem feltétlenül az új hullámos szpesialiti irányzat ) Ami probléma hogy itthon az esetek 99%-ában régi kávé a bolti kávé, kb 1 évesek mire itt megjelennek a polcokon. Ott leemelem a random csomag kávét és 2-3 hónapos max... (ott viszont érdekes hogy sokkal kisebb lett a szemeskávé választék egy átlag boltban, inkább 250gr őrölt van, meg az őrölt-párna egyenként csomagolva)
[ Szerkesztve ]
szanozs
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy mi a különbség a
- Philips EP2220/10
- Philips EP2221/40
- Philips EP2224/10/40
automata kávéfőzők között?
mazsi70
senior tag
Szín
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
Csöves
senior tag
Van olyan kávé, ami olcsó és finom?
Aquila non captat muscas.
szanozs
aktív tag
Köszi!
kchris78
veterán
Mi a finom definicioja neked? Lightos vagy ütős?
jjeahh
nagyúr
Bellarom BIO, K-Favourites Caffé Italiano, ha van a közelben Kaufland, utóbbi jobb.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
jjeahh
nagyúr
Teszt, teszt, teszt! Csak fogyjon el a Lavazza Crema E Aroma, ami amúgy finom!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Csöves
senior tag
Nem túl savas, de aromás finom kávé.
Aquila non captat muscas.
Csöves
senior tag
Bellarom BIO, ezt kipróbálom. Thx.
Aquila non captat muscas.
jjeahh
nagyúr
Szerintem a Bio nem savas, ha elég magas a hőmérséklet, de nem mondanám erőteljesnek, inkább lágy, gyümölcsös, szénás. Ha nem tetszik majd és aromásabb kéne, de nincs a közelben Kaufland, akkor árban eddigi tapasztalataim alapján muszáj szintet lépni, mert pl. a Kimbo Aroma Gold, Lavazza Crema E Aroma drágább. Mondjuk netről rendelve ki lehet ezeket is fogni olcsón, meg még biztos van más is ami hasonlóan erőteljes.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
roti86
őstag
Auchan arabica espresso link
Csöves
senior tag
Köszi, látom próbálnom kell sok fajta kávét.
Aquila non captat muscas.
Csöves
senior tag
Ezt is kipróbálom, de az ára már biztos sokkal magasabb.
Aquila non captat muscas.
Csöves
senior tag
A kávégépen milyen darálófokozat az ajánlott?
3 hetes lassan a masina, de én a gyári fokozaton hagytam, ami a 6-os. 12 fokozat van.
Kellene változtatni, vagy jó így?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Aquila non captat muscas.
konzumpro
Topikgazda
Próbáld 4-5 körül.
Dr. Szilikát
őstag
Általában szokás vagy érdemes a közepes állásból indulni, azután majd elválik.
Nekem mondjuk szokásom a finomítás irányába elindulni, mert úgy elvileg javul az extrakció, nő a nyomás / fojtás. Legfeljebb ráfaragok, mert kioldódnak a keserű anyagok is.
De ezt befolyásolja a vízmennyiség, hőfok stb. úgyhogy jól bele is lehet zavarodni (ezért utálom a sokismeretlenes egyenleteket).
Csöves
senior tag
Akkor kísérletezgetek.
Dr. Szilikát: próbálkozok
Aquila non captat muscas.
jjeahh
nagyúr
Magnifica S elkezdte nálam azt, hogy ledarálja a kávét, zümm zümm, nem folyik a csészébe semmi, a pogácsát kidobja szárazon és szétesik az egész, olyan, mint a homok. Bekapcsoláskor sem jön víz, nem öblít, de a tálcába valahol mégis belenyomja a forró vizet . Szerintetek mi lehet a baj? A szűrő nem gond, "légtelenítettem", sőt, kivettem és nélküle sem jó.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Nagya21
addikt
Hali!
Első nekifutásra nemúszod meg szétszedés nélkül......
Lehet vmi dugulásod van.
Üdv Nagya
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
erzol
őstag
Sziasztok!
Kóstolta már valaki ezeket?
Ma érkezett a kávékertem - től.
2 csomag vásárlásánál ingyenes szállítás.
Remélem nem lesz még túl döglött automatába.
Winnie The P
őstag
Nem kóstoltam őket. A Bourbont bele lehet rakni, nem ízesített?
Én is rendeltem onnan kávét, a Kimbo-nak az aromazárója ki volt szakadva mire hozzámért.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
mazsi70
senior tag
Nekem a Bourbon csalódás volt .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)