Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti66
senior tag
Szia!
A kérdés csak az,hogy sedanba, ferdehátuba,kombiba, de van itt 1 Raveland,elég korrekt a hangja.Új és 1év gar.De,mondjuk nem ettől reped fel az aszfalt. És, az ár sem vészes
[link]Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
orbano
félisten
a szub az a mélyhangok alatti tartomány, a zenei hangok legeslegalja (40hz), illetve az az alatt lévő hangok. egy szub általában 60hz alatt szól (persze fölötte is besegít), viszont egy gyári méyközép sugárzó nem megy le ilyen mélyre. pont ott nem lesz erő a rendszerben, ahol a zene szól, helyette lesz egy erős püfögésed a csomagtartóból, amire azt fogod majd mondani, hogy hú, micsoda basszus. ha teheted hallgass meg pár tisztességes, de nem túl drága első szettel szerelt autót, és próbáld ki mindenképpen ezt a cuccot, mielőtt megveszed. elvégre lehet Neked simán tetszeni fog amit hallasz. de mivel a minőséget emlegetted, gondoltam említést teszek erről a lehetőségről. majd a többiek is elmondják a véleményüket, mert lehet nincs igazam
A vér nem válik VAZZE!™
-
Peti66
senior tag
Szia!
De,olcsó és erős közepes a hangminősége.Vannak, amik 2x3 többe kerülnek és még se tudnak ennyit.
Orbano lentebb jól mondja és hangsúlyozza az első(front) fontosságát.Tehát idomulnia vagy
illeszkednie kell az első szekcióhoz,különben káosz lesz az esetek 98%-ban.
De,esetleg akinek nem volt még maci a csomiban,na annak első pillanatban fülig ér a szája
Másodikra,mikkor beül egy jól és ésszerűen megválogatott komponenseket tartalmazó
autóba....na akkor figyel csak igazán
Tényleg, nem Cabbasse hsz.-ók figyelnek elöl[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
orbano
félisten
én első körben csak a hangszóró cseréjére gondoltam egy korrekt első szettre, egy szaki által beépítve. ha a gyári fejegységednek van vonalszintű kimenete, akkor egy erősítőt is érdemes lehet alátenni. persze ez így összesen beszereléssel már túllépi a 40 ezret. de szerintem erősítő nélkül is sokkal jobban fog szólni mint a gyári cucc. egy ilyen olcsó aktív ládával utána még mindig kiegészítheted, ha hiányzik az elementáris erő.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Peti66
senior tag
8 AWG-és elég neki,(+ -),de ajánlatos az aksitól a pozítivat húzni.Kb. 5méter,mert ide-oda kell játszani vele.A negatívot, max. 1méteressel,hátul egy jó fix ponthoz leszorítod préselt- beforrasztott saruval.Ha már akksi, akkor szükség lesz egy lengő biztosítékra az akksitól max. 20cm-re.Ezzel, az autót véded meg a hamuvá válástól egy esetleges zárlat esetén
A jelet mivel adnád neki Rca-val vagy hsz.vezetékkel Ebben a szettben megvan minden
[link] Ez is elvisz Rms max.80-100Watt-otPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Joe fiú
senior tag
-
pps1
senior tag
Az utólagosan beépíthető hangszórók java részt halkabbak lesznek, mint a gyárilag beépített papírtölcsérek. Ez az érzékenységükkel függ össze, amely tekintetben a gyári hangszórók sajnos verhetetlenek. Hang minőségben viszont akár hatalmas előre lépés lehet egy jó első szett.
Ahogyan írták is, az ajtó szigetelés hatalmas előrelépést hoz minden téren.Erre pl nagyon jó a Sinus Live ADM bitumenlat (a barkácsboltos tetőfedő kártány nem jó, mert leolvad az ajtó lemezéről). Ezzel az anyaggal az ajtókárpit levétele után beborítod a külső és belső lemezt, lezárod vele a lemez szerelőnyílásait.
Például."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
pps1
senior tag
-
pps1
senior tag
Én még mindig annak a híve vagyok, hogy akkor érdeemes minőségibb hangszóróra cserélni a gyárikat, ha meg is tudjuk adni neki, amit kell. Egy kisw két csatornás erősítő (Alpine szokott lenni egy 10-esért) potom pénzért segíthet ezen. Ha kicsi, akkor a műszerfal alá szerelve sok kábel sem kell hozzá.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
kavics325i
őstag
Eredetileg a teljesítmény vagy az intenzitás arányaként használták, de mára általánosan elterjedt a mérnöki gyakorlatban. A decibelt széles körben használják a hang erősségének mérésére. A decibel mértékegysége és dimenziója egy, hasonlóan a százalékhoz.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
pps1
senior tag
Ha a hangerő nem számít, akkor felesleges a hangszórók érzékenységével foglalkozni
De egy valamit nem szabad elfelejteni:
Egy hangszórót a kevés teljesítmény öli meg, nem a sok. Tehát a rádió 15W-ját teljesen kihasználva hamar elhaláloznak a hangszórók, akár (a rossz hatásfok miatt) kis hangerőn is."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
pps1
senior tag
Ezt mintha már fentebb leírtam volna.
Nem tudom, Te mennyire vagy jártas autóhifiben, de sajnos sokan abba a hibába esnek, hogy a gyári szettet lecserélik egy komolyabbra abban a reményben, hogy az majd a rádióval meghajtva meghozza hangerőben és hangminőségben is a kánaánt. Majd a beépítés után se dinamika, se hangerő nincs, és a gyáriak "nagyobbat ütnek"
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
őstag
Én sem vagyok jártas, csak követem a topikot. Szigeteld ki az ajtót, és nézd meg, hogy tetszik e amit hallasz, akár az is lehet, hogy ennyivel megelégszel. Ha mégsem, akkor jó megoldás lehet egy processzor, vagy akár a gyári fej megtartásával betudsz építeni bárhova egy másik fejegységet.
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
zolikaDB
veterán
Minel erzekenyebb, annal hangosabb, puntum.
Eton POW, Hertz DSK jo pelda erre.
Morelt ne vegyel, ha nincs erod.
Sajna egy-egy komolyabb Alpine fej sem kepes sokszor erdemben meghajtani szetteket, nemhogy egy gyari. A rairt 4*XX Watt kamu. Most van egy picike Phoenix Gold ero apropenzert CS-on, az jo lenne neked. -
kavics325i
őstag
Sokan vannak itt akik olvassák a fórumot. Van aki segíteni szeretne es vannak önjelölt térítők is. A lényeg,hogy saját magadnak kell meghúznod egy határt ami után azt mondod elég. Én JBL párti vagyok. Itt rajtam kívül szinte senki sem. A legjobban akkor tudsz járni ha nem csinálsz semmit hanem arra áldozol,hogy meghallgass minél több rendszert. Vagyis egyet mindenképp tegyél meg. Szigeteld az ajtót. Azzal semmilyen tévútra nem mész,mert az minden irány vonal felé kelleni fog. Szóval hallgatózz és dönts, hogy melyik irány tetszik legjobban. Utána indulj el a rögös úton minél higgattabban. Én10 éve gyűjtögettem a mostani rendszerem és még nincs kész. Szóval kitartást
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Joe fiú
senior tag
Ha teheted a Hertzet hallgasd meg mielőtt megveszed, mert sokak nem bírják elviselni a magasát, köztük én sem bírtam pár percnél tovább hallgatni, szóval vásárlás előtt mindenképp hallgasd meg, illetve ha tervezel erősítőt, akkor érdemes elgondolkodni nagyobb szetteken is, használtan ebből a pénzből ki lehet fogni jobbakat is.
-
kavics325i
őstag
Kezd ott,hogy ki szigeteled az ajtót! Utána hallgatóóózzzz!!! Mert nem biztos,hogy neked a zárt tetszik,nem bizot,hogy a reflex láda tetszik stb. stb. Utána indulj ha már legalább ilyeneket tudsz. Nézd meg,hogy lehet e OEM fej + citroen adaptert venni. Mert akkor a kényelmi funkciók is maradhatnak
-
Osynho
addikt
Nekem volt ilyen mélyládám (sajnos), csak passzív. Nem egy jó nyomó. Nem sértésnek szánom, ne vedd magadra, sőt, az is lehet, hogy neked pont ez fog tetszeni, de próbálj be egy minőségibb ládát (akár használtat, nagyon jó áron lehet ráfutni egy-két példányra), hogy annak milyen hangja van. Nagyon valószínűnek tartom, hogy meg fogsz lepődni. Persze a láda legyen az utolsó, ha már összeállt a rendszer.
-
Osynho
addikt
Nem feltétlenül probléma, csak általában az olcsóbb típusok szoktak aktívak lenni. Ami meg jobb, az meg baromi drága, bár nekem nincs valami nagy tapasztalatom ez ügyben. Szerintem, ha a láda cseréje is megfordult a fejedben, akkor 4 csatornás erősítőt keress, így bármikor meglesz a lehetőség a bővítésre.
-
kavics325i
őstag
Úgy akarom odaadni újra a szerelőnek, hogy már készen kapjam vissza, mindennel felszerelve. Vállalom a vakon hozott döntés következményeit.
Na pont az ilyenek miatt van itt ez a fórum. Mert ez az a hozzáállás amin iszonyat sok pénzt lehet bukni.
(#26542) €uro Ne az ilyen szarokat nézegesd és ráadásul nem feltétlen újat. A Cs-n és itt is a fórum lakóknak is vannak nagyon jó minőségű eladó cuccaik. Nem lehet kuncsorogni és hirdetni itt,de diszkréten rá tudsz kérdezni és aki akar válaszol neked.
Szóval nem sokféle zenét hanem irányvonalat kellene hallgatnod. Nem tudom merre lax,de pl. kársztájlingon rengeteg emberke van és ha valamerre jársz a környékeden előtte rákeresel ki az aki arra felé lakik és megkérdezed meghallgathatja e. Sokan büszkék a cuccaikra és szerintem kevesen utasítanak vissza. Bár én nem nagyon próbálkoztam mer erre nincs dzsíbíelll[ Szerkesztve ]
-
pps1
senior tag
Nekem meg a pénztárcám arra szocializált, hogy az új árából akár 4 db használtat is vehetek, és ha kipróbálom, tuti hogy jó.
Én a tervezett elavulást az autóhifiben is látom sajnos, így a rendszerem többé kevésbé az Oldscool cuccok közül kerül(t) ki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest