Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz montezuma #5971 üzenetére

Nem igazán értem miről beszélsz és mire válaszolsz ezzel... :U

Tehát Raidx írta, hogy:
    "A SO-DIMM és a 2,5" HDD sokkal magasabb árba van mint a normálak. Fogyasztáscsökkenés mivel asztali gépről van szó (nem akkus) forintosítva elenyésző. Mondjuk kisebb a hőtermelésük."

Ez a két mondat össze tartozik, ezt nem értette elsőre duffbeer. Ő azt hitte a P4 és az atom közötti fogyasztás különbségről beszél. (De nem arról, hanem a kiegészítő komponensek ár különbségről, figyelembe véve a fogyasztásból adódó megtakarítás és az árkülönbözet mértékét .)

Tehát a lehetséges félreértést próbáltam kifejteni a saját meglátásom szerint. A hsz-em csak erre irányult és nem folytam bele a technikai állítások valódiságtartalmának elemzésébe..

De ha már írok... ;]

Kár összehasonlítani fogyasztásban önmagában egy 945gc Chipsetet egy NM10-zel, amikor az NM10 csak egy "fél chipset" mivel a "másik híd" integrálva van az új processzorokba, azaz ha nem is a chipset fedőnév alatt, de "ugyanúgy" fogyaszt csak már a CPU-ba integrálva.. Mivel merőben más technológia, itt max alaplap és alaplap fogyasztásának összehasonlítás jöhet szóba..

"Kerülném a régebbi chipseteket a nagyobb fogyasztás és hőtermelés miatt. (NM10 pl. jó)."

Ez így különben nem teljesen igaz. Nem véletlenül használom még mindig a GSEJT-et.. Bár önmagában a chipset pont az előbbi indok miatt (nem CPU-ba integrált) valóban többet eszik, mint az NM10(2,1W), de CPU-val együtt már a "régebbi chipset" is lehet nyerő és CPU+chipset össz hőtermelésében sem hinném, hogy jobb lenne az "új" D510,D525, mert kb 3x akkora borda van rajtuk mint a GSEJT-en, ami nem véletlen.

Véleményem szerint a valóság az, hogy:
    "Kerülném a régebbi asztali chipseteket tartalmazó alaplapokat, a nagyobb fogyasztás és hőtermelés miatt. (NM10 pl. jó)."

Egyébként a frankót meg raidx és duffbeer is megmondta, Ha kell a fullHD akkor Brazos, ha nem akkor meg 525MW.
    (Ha meg NAS+szerver és van idő, akkor megvárjuk a Jetway NC9C-t, mert fogyasztásban az a GSEJT utódja.) :C

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés