Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
johniee
üzenetére
"2GB RAM nem elég neked?"
Hm. Az ATOM-os gépem kivételével mindegyik üzemben lévő gépemben legalább 8GiB RAM leledzik. Igaz, azok izzadnak is rendesen az Eternity-II alatt. Ezt a gépet (ATOM) csak az eredményfájlok maszkolására használom ( amelyek egyenként 6-8 GiB méretűek ).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
duffbeer
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Ááááá halott....
Emko EM-151 házban, relatív hűvös helyen Everest 4.6 szerint:
Alaplap: 44°
CPU: 72°
CPU dióda: 84° (gondolom ez akar a chipsett lenni)
Aux: 56° (és ez a CPU)Speedfan 4.37:
Ambient: 44°
Remote1: 71°
Remote2: 56°
HD0: 33°
Core0: 57°
Core1: 57°Érdekes, hogy a két program együtt fut, mégsem mutatnak azonos értékeket, másrészt csak találgatni lehet melyik érzékelő mi lehet...

Ez előtti felállásban egy 8 centis venti forgott a radiátorok felett olyan fesszel, hogy éppen elindult. Úgy látszik a valamicske légmozgás rengeteget számít. volt 30-40 fok közötti chipsett hőmérsékletem több napos üzem után is.
-
duffbeer
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Közben megtaláltam a nemrég emlegetett lapot:
iBASE
Datasheet(pdf)
És talán még mindig ez a legjobb.
Atom N270, 94GSE, 2db LAN (MI810F), PCI-E, mini-PCI, integrált táp (12/19 V), CF foglalat az alaplapon,...
Aki routert, vagy NAS-t akar építeni, annak tökéletes lenne (mi810f-en a második LAN gigabit). -
duffbeer
őstag
Na sikerült felsajtolnom a Zalman ZM-NBF47-et a GCLF chipsettre... Most várom a csodát.

-
törölt tag
válasz
johniee
üzenetére
Igen, nagyobb RAM-mal próbálkoztam. Bár a D945GCLF adatlapján max. 2GB-ot emlegetnek, a 945GC datasheet-ben az szerepel hogy a chipset akár 4GB, DDR2-667-es! ( lehet hogy ez a hiányzó láncszem ahhoz hogy miért is szerepelt az első BIOS-ban a 667-es RAM beállítás ) memóriával is elboldogul, így próbaképp beleraktam egy ilyen modult:

szerk.: Elindulni elindult vele a gép. A Windows is elkezdett betölteni, de olyan lassan hogy nem volt türelmem kivárni a végét.

-
törölt tag

Kicsit bővítettem a RAM-on...
-
Gergő_
őstag
nem lehet hogy megint bioson keresztül foltoznak valami alapvető de elenyésző hibát ami benne maradt a prociban?(úgy tudom így is szokták)
-
-
Ha valakit érdekel, van új Bios a GCLF laphoz.
-
törölt tag
Esély mindig van.

Csak sokba kerül. Már egy normál ATX-es tápon is tutira buksz 8-10Wattot. Pl. megpróbálhatod azt az alaplapi tápos AOpen lapot vagy valami hasonló trükköt. Gondolom az EEE Box-nak saját, kisméretű tápja van...
szerk.: Megjegyezném hogy 1Watt plusz fogyasztás évi 8766 óra folyamatos üzemmel és 42 forintos bruttó áramdíjjal számolva is 368 forint plusz költséget jelent. Egyedi mérlegelés kérdése hogy megéri-e ez miatt egy drágább megoldást választani...
-
Gergő_
őstag
Intel D945GCLF2 alaplap integrált Atom processzorral OEM
ModeCom FEEL 202 miniITX számítógép ház, külső tápos! fekete
LG GSA-T40N SLIM, OEM DVD író notebookhoz
Geil 2GB DDR2 800MHz Value memória (CL6-ot írnak,esetleg másik márka jobb lenne?)
szükségem lenne a tapasztalataitokra..
ezek így működnének?
író illeszkedik a gépbe rendesen?
egy notivinyót vagy kis ssd-t tennék bele még(sata porton)
dvd íróhoz kell vmilyen kiegészítő kábel,hogyan csatlakozik deszkára?
30W alatt lenne-é a fogyasztása vajon,mert ha nem inkább eee box
-
johniee
senior tag
válasz
üzenetére
Az új BIOS-al csinálja ezt...majd állítgatok vmit, hátha megbékél vele. Emlékeim szerint mindenféle USB-boot le van tiltva, úgyhogy nem nagyon nézheti USB meghajtónak hogy arról Bootoljon.
MIkor be van dugva a webkam, akkor bejön egy fekete képernyő és egy _ jel a bal felső sarokban. Ha ezután kihúzom a kamot, akkor továbbmegy - megjelenik az a szép BIOSos háttér és már tölti is a windows-t

-
spidersoft
senior tag
válasz
johniee
üzenetére
Egyik ismerősöm gépe (ennek már van vagy 4-5 éve) olyat csinált, hogy nem indult, ha bele volt dugva a printer (valami USB-s tintás volt, nem emlékszem pontos típusra. IDE eszközöket se találta meg, bios hülye karaktereket írt a képernyőre). Volt egy gépem (valami amd k6/2es asszem), amelyikbe, ha PS2es (bármilyen) egeret dugtam, a videokártya drivere nem indult el, így kellett vennem egy USBset. Az egyik alaplapom (asszem a p60as procis) a hangkártyát nem szerette, kellett bele vennem egy másikat. Egyszóval sima hardware ütközés lehet... BIOS frissítés lehet helyrehozza, vagy próbáld ki másik USB lyukba dugni, hátha ott viszi. Esetleg USB hub-ba. Egyéb ötletem nincs, nekem viszi a kamerát is (bár ez vmi gagyi gazdaságos cucc).
-
törölt tag
Már mint mit látok én is úgy mint te?

Mert ha az Atom-ra gondoltál, akkor kétlem hogy egyformán látnánk a dolgot.

Legalábbis az én véleményem szerint míg sokan azt hiszik az Atom azért került gyártásba mert hogy egy hűde kicsi fogyasztású processzor, addig a valóság az hogy az Atom nem más mint egy nagyon nagyon olcsón gyártható processzor. Vagyis egy bomba üzlet az Intel számára. Olcsón adja, viszik mint a cukrot mégis nagy rajta a profit...

-
duffbeer
őstag
válasz
proradeon
üzenetére
Jó kis lap, nekem tetszik. Láttunk már valahol ilyen megoldást, de nem tudom hol. Mármint ahol integrált táppal bírt az alaplap. Ez szerintem nagyon okos és költséghatékony megoldás. Ha azt nézzük nincs passzív táp 6-8 ezer alatt. Persze kérdés mennyit kér érte az AOpen.

-
Halk...csak szokan szeretnék passzívan járatni az egész lapot, sőt lehetőleg a tápot lecserélve abban se legyen ventilátor. Pl. én is ezen az úton vagyok hogy megközelítsem a ~0dB zajt.
Nem tudom mennyivel olcsóbb egy irodai gép. Én anyám gclfjét vettem 12k-ben. Tehát 12kból megvolt az alaplap, gpu, cpu + 4kért lett 1gb ram mellé. Erre mindkét felállás mellett jön a ház + táp, úgyhogy ezektől eltekinthetünk ha összehasonlítjuk az árakat.
Tehát te 16k-ból milyen irodai gépet hozol össze? A használt p2-p3 kategóriát most hanyagoljuk
-
Lowcost (halk) desktop / irodai gép. Ennyi, erre találták ki. Alapvetően nem szervernek.
A másik kettő amit mondasz nem kifejzetten ide tartozik mint felhasználási terület, csak mi magyarok csórók vagyunk ( a többség legalábbis, nem a gazdag apuka gamerpistikéje aki azonnal megveszi a legújabb sokmagos csúcscput meg tripla slit tart otthon), és így azt próbáljuk felhasználni amit tudunk.
Szóval én továbbra is azt mondom,
Ha routert akarsz: alix
Ha meg raides nast vegyél bele egy olyan komoly raid kártyát ami annyit ér mint az alaplap maga. -
Kb egyforma lapokat hoznak ki, mert kb egyforma az a felhasználási terület amire ezeket a lapokat az emberek használják.
Ha routert akarsz építeni, akkor vegyél erre célhardwaret...hidd el, jobban jársz
Ha fájlszervert akarsz, akkor vagy érd be a softwares raiddel, vagy vegyél hozzá megfelelő kártyát. Nekik nem éri meg raid vezérlővel gyártani, mert sokan nem vennék meg a drágább lapot emiatt, így gyártósort nem célszerű ráállítani. Pl a másik, c2d cpus desktopomon sincs hardwares raid. -
Alex91
félisten
Ha valaki ratenne ilyenekre 2 LAN-t, akkor azt megkoszonnem
! -
Kulonleges Atom-alapu alaplap az AOpen-tol
Hmmm nem rossz, foleg a ta'p megoldas tetszik
-
spidersoft
senior tag
Az utolsó eredmény, a 40-41W már szinte csak a gép, ebben már csak a monitor standby és a hosszabbító glimmlámpája van benne, ami összesen is kevesebb, mint 1W (mértem régebben). Tehát vegyük 39-40W-nak. Tápegység meg FSP 350W PNR 12centis ventis normál ATX táp, egyebet nem tudok róla mondani... Ezen még lehetne faragni (valami jó hatásfokú, de kisebb teljesítményű táppal, vagy a picopsu-szerűségekkel), de nekem már jó így is. 5400es fordulatú notebook winyó, ettől fogyasztásban jobb már csak egy SSD lenne, de ahhoz legalább bankárnak kéne lennem
Az igazán nagy fogyasztást itt a chipset jelenti sajnos :-/ -
Gergő_
őstag
válasz
spidersoft
üzenetére
le tudnád írni hogy csak a gép mennyit fogyaszt
és pontosan milyen táppal használod -
Valaki beüzemelte már sikeresen a tvoutot a gclf2őn? 7 pines tvout van rajta, ami ugyebár egy fajta kompozit videóval kiegészített svideo aljzat. Mivel nem adtak hozzá kábelt, a 8800gtsem kábelját felhasználva dugdostam rá az av erősítőre. Amit el tudtam érni az egy fekete-fehér kép volt mindössze, és nem sok beállítási lehetőséget nyújt az intel drivere

-
spidersoft
senior tag
Igen, a komplett asztalt mértem
Van egy hatos elosztóm, amibe be van dugva mindenféle, és ha épp nem kell a gép (általában nem megy este, vagy ha vihar van, akkor is áramtalanítom) csak simán kihúzom a falból a hosszabbítót és kész. Ez az elosztó és a fal között mért a mérő. -
válasz
spidersoft
üzenetére
Eltartott egy darabig amíg ezt a letöltő állapotos gépet, meg úgy az egészet felfogtam. Te akkor egy elosztót / hosszabbítót dugtál bele a fogyasztásmérőbe ezek szerint.
-
spidersoft
senior tag
Bár atomos, félig-meddig OFF az egész, de megosztanám veletek, vannak benne érdekes adatok.
Atomos asztalom fogyasztása, gyors mérés, azokat az eseményeket szem előtt tartva, amit csinálni szoktam a gépen.
Komplett asztal:
- Általános használat (böngészés, letöltés): 90-92W
- Flash HD video (vimeo) *: 94-95W
- Behelyezett DVD-vel ** : 95W
- DVD-ről HD film megy (1280x704) ***: 103-105W
- DVD írás (4x): 98-100W
- DVD író ellenőriz: 103-106WAz 5.1 (gazdaságos Yamada, magasabb brummal, mint a jelenlegi gép összes zaja
) minden esetben szomszédszoba-kímélő hangerőn volt, még ha nem is szólt.
* érdekes: task managernél mind a 4 szál (ha nem is egyformán, de) jól felemelkedik (kétharmad fölé mind), szal a vimeo flash az multithread multicore alkalmazás
** a lemez ugyan üres, de ez nem sokat számít, 5 perce van benne, kutya se szól hozzá, ez az ablak van azóta megnyitva. A meghajtó elvileg lassan, de folyamatosan forgatja a lemezt (3-5W plusz fogyasztás), egyik egységem motorja ezért lett csapágyas
Valami hülye hang jött a házból és nem tudtam, hogy honnan... Minden ventit sorba próbáltam, winyó nélkül indítottam a rendszert, semmi... AHA! Lemezt ki!... Ne hagyjatok lemezt a meghajtóba, ha nincs rá ott szükség, régen én is bennehagytam mindig, de leszoktam róla 
*** ilyet nemigen szoktam csinálni, csak kíváncsi voltam
Letöltő állapot (az adott lépésben kikapcsolt eszköz feltüntetésével):
Gazdaságos 5.1: 84-85W
Sólámpa: 70-71W
Monitor: 49-50W
ADSL modem *: 43-45W
ADSL modem tápja *: 40-41W
* így sohase nem szokott lenni, csak próbaként. Meglepetten tapasztaltam, hogy a modem tápegysége kb. 3W-ot fogyaszt hasztalan. Ne hagyjatok bedugva mindenféle trafókat, mert sok kicsi sokra megy
Konfig:
Monitor: Samsung 931BF
Házban: FSP 350PNR táp (gyanítom jócskán van vesztesége ilyen kis terhelés mellett, de jóvanmáez), WD Scorpio Blue winyó, valami Asus 16x duplafedeles repgép hangú író (mint minden Asus), D945GCLF2. Tervben van még egy halk tápventi... előtte kéne csinálni egy hőmérőt (amolyan processzorost-digitálisost), hogy szimultán tudjak hőmérni sokhelyen a tesztüzem alatt, nehogy valamit túlterheljek. -
PCI busz 32bites, 33MHz orajelet hasznal, igy az elmeleti maximalis sebessege 133MB/sec.
Ha egy kicsit visszabb is olvastal volna, ezt most nem irtad volna le, valamint azt se hogy az osszes PCI eszkoz osztozik a savszelessegen, mert az is 50 hsz-en belul le volt irva mar egyszer.
Amugy meg nyilvan idealis esetrol beszelek, amikor nincs TV-tuner, hangkartya.. stb.
Nem kell mindenbe belekotni, birja a gigabitet es kesz, ez van, ha nem tetszik, be emo.
-
nyunyu
félisten
válasz
proradeon
üzenetére
Csak arra probaltam celozni, hogy a PCI foglalat igenis bir ~1gigabit/s-es (~128MB/s) adatatviteli sebesseget
PCI busz 32bites, 33MHz orajelet hasznal, igy az elmeleti maximalis sebessege 133MB/sec.
Csakhogy ezen osztozik az osszes PCI eszkoz (hangkartya, PCI slot, USB...), masreszt amig az eszkozok egymasnak atadjak/atveszik a vezerlest, addig nincs adatfolyam...
Anno az NF7-S-en levo kulso SATA vezerlovel ~80MB/sec-et sikerult elerni, de akkor mar szemetelt a TV-tuner kepe, mert nem maradt neki eleg savszelesseg.
-
törölt tag
válasz
tupacamaru
üzenetére

Forrás: Nehalem, 2,5"-os 250GB Samsung merevlemez
Cél: Atom, 2,5"-os 250GB Samsung merevlemez
Fájlméret: 5,5GB
Sebesség: 24MB/s -
válasz
duffbeer
üzenetére
Csak arra probaltam celozni, hogy a PCI foglalat igenis bir ~1gigabit/s-es (~128MB/s) adatatviteli sebesseget, es nem csak az altalad emlitett 10-12MB/s duplajat, azaz a 24MB/s-et. Ezt alatamasztja barmelyik valamire valo doksi, illetve az is amit akosf kollega kesobbiekben irt, azaz a 60MB/s-es adatatviteli sebesseg, amit elert.

Errol nem akartam leallni vitazni, mert mar akkor is tudtam, hogy igazam van, es feltem, hogy veszekedes lesz belole...
(ezert irtam, hogy hol elsz, melyik bolygon, ahol a PCI csak 24MB/s-et bir
) -
törölt tag
válasz
duffbeer
üzenetére
"Sajnos nagyobb sávszélhez PCI-E kell, mint ahogy az van a GCLF2-n."
Intel D945GCLF2 Overview-ból másolva:
Expansion capabilities: One PCI Conventional* bus connector
-
törölt tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Nincs semmi baja a merevlemeznek. Egyszerűen Windows + NTFS kombináció miatt muzsikál ilyen gyengén. Visszaraktam egy 2,5" / 250GB-os Samut, és mögé a TB-os WD Green-t, így most a Samura mennek az adatok 40-46MB/s sebességgel. Itt már tuti hogy a merevlemez a szűk keresztmetszet. A WD meg átalakul egy egypartíciós backup merevlemezzé... hát, nem ez volt a terv, de még mindig jobb a semminél.

-
válasz
proradeon
üzenetére
Azt azért csak a 100% korrektség miatt tegyük hozzá, hogy ma az elektronikai készülékek ~99%-ában "hagyományos, folyékony elektrolitos kondenzátor" található, és nincs velük gond. Ennek az oka hogy jóval olcsóbb és az adott felhasználási célra tökéletes. Ami miatt egy időben gond volt ezekkel a pc-knél és elvétve egyéb elektronikai készülékeknél az, hogy a kapacitást kialakító elektrolit nem volt 100%-ig megfelelő erre a célra, de legalább olcsó volt. Ennek a korszaknak jó ideje vége (remélhetőleg örökre), így ma már megint lényegtelen hogy ilyen vagy olyan kondenzátor található az alaplapon.
Egy szó mint száz: nálam ez nem szólt volna a gigabyte mellett. A manual szerint pedig elég jó dual bios nélkül is az intel recoveryje, hogy biztonságban érzem magam update közben.
-
solarix45
senior tag
Nem tud valaki véletlenül a Budapesten elérhető helyen 60mm > 80/92/120mm ventiátalakítót? Ahogy nézem, olcsóbb, ha amerikából rendelem, mintha Magyarországról valahonnan...
-
A gigabyte lap mondjuk ugy kisse minosegibb mint az intel. Mig a gigabyte lapon kizarolag polimer-aluminium szilardelektrolitos kondenzátorok vannak, az intel lapon a regi, hagyomanyos folyekony elektrolitos kondik talalhatoak meg. A gigabyte lapon vitual dual bios van, de ezt mar megszokhattuk a gigabyte-tol. De ezeket leszamitva tudasra ugyanaz a 2 lap (chipset, lan, stb...). Mivel gigabyte lap dragabb, en inkabb valasztottam az intel megoldasat, es vettem meg a D945GCLF lapot.
Tapnak barmilyen ATX-es tap megfelel, de bovebben olvashatsz errol ITT.Mas:
Tegnap ota uzemel a vegre teljes atom-os configom.
Sikerult szereznem hozza hazat es tapot -> [link]Egy FSP 215W-os tap
Egy 160-as SATA Hitachi HDD
Egy 2GB-os CSX 800-as DDR2 modul @ 533Amit tervezek -> A tap ventillatorjanak cserejet valami silent ventilatorra, valamint egy PCI-s DXVA kompatibilis videokartya beszerzeset, hogy tudjak HD filmeket is nezni a configon. (ha valaki tud boltrol, ahol arulnak ilyen DXVA kompatibilis PCI-s VGA-t az dobhat egy linket
) -
spidersoft
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
...nálam akkor volt ilyen, ha futott a 3as firefox... lemezt írni se tudtam tőle rendesen. persze azóta már lehet javították ezt a hármasban, de ennek ellenére kettest használok

-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Rokonomnak kéne egy új gép. Mível csak net, word és hasonlók futnának rajta, arra gondoltam, egy atom tökéletes lenne a célra. Először is: Intel vagy Gigabyte? Esetleg más?
Lenne hozzá egy dvd író, meg egy hdd. Milyen táp kéne ehhez?Előre is köszi

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Na, most már tuti hogy a merevlemez / fájlrendszer probléma. Ugyanis kipróbáltam a másik irányba is az átvitelt. Olvasáskor az ATOM->Nehalem irányba tartósan 60MB/s körüli tempóval repesztenek az adatok, egészen addig míg 5-10 másodpercenként nem jön ez az 1-2 másodperces kerepelés. Akkor az olvasási tempó is leesik 10-20MB/s közé. Mi a fene lehet a gond? ( A merevlemez tök új, ma raktam be, WinXP is most lett rá feltéve, 3x300GB-os adat partíciókkal. )
-
tupacamaru
veterán
válasz
Silencer83
üzenetére
Nagyon jó kis lapot vettél.
Bizalom gerjesztőbbnek tűnik az Intelnél. 
-
Silencer83
addikt
udw Urak a klubban!
osszeallt egy ilyen konfig :
Gigabyte GC230D + Atom 230
2gb memoria (Geil )
WD 500Gb Sata2
haz : LCpower 2039mb
opr. XP SP3lenne majd nehany kerdesem

-
duffbeer
őstag
válasz
proradeon
üzenetére
"Szerinted mi ertelme lenne gigabites PCI halokartyak/raid kartyak gyartasanak..."
Szerinted mi értelme van a PCI-os Geforce 8500-nak? (Nemrég erről szólt a fórum.) KB annyi mint a 3Gbps-es SATA-nak otthoni felhasználásban. Én még nem találkoztam "otthoni" felhasználásra szánt HDDt, ami tudna kb 360MB/sec-et. És ha RAID0-ról beszélünk, akkor sem ártana legalább 180MB/s, de még olyant sem láttam.
A PCI gigabit LANos adapternek az az értelme, hogy nem 10-12 MB/s az átvitel, hanem a duplája, ahogy írta a kolléga. A cél szempontjából lényeges javulás, de nem az igazi. Hiába 133MB a PCI névleges átviteli sebessége, nem hiszem, hogy lényegesen többet ki lehetne hozni ilyen GigabitLAN kártyából.
A GCLF2-nek PCIE gigabitLAN adaptere van. -
törölt tag
Valoszinuleg a D945GCLF-be ujonnan beszerelt WD 1TB Green kornyeken keresendo a baj. Eszrevettem hogy egy 6-8 GB-os fajl atvitele soran 5-10 masodpercenkent elkezd kerepelni, akar tobb masodpercen keresztul is, es ezekben a pillanatokban rettentoen belassul az atvitel...
-
spidersoft
senior tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Engem is lebeszéltek a gépek közti gigabites lanról anno, meglehet, hogy pont te
Azóta megoldódott a problémám: bedöglött a "nagy" gépem (a videokártyás-játszós
), így nem kell emezzel összekötni -- az igazat megvallva nem is hiányzik, máskülönben már legalább annyira vettem volna a fáradságot, hogy megnézzem, mi baja lett 
--de--
Itt egy link, miszerint teszteltek egy PCI-os SATA vezérlőt:
WD800JD on Vantec SATA PCI Host Card:
* Random access: 13.9ms
* CPU utilization: 5% (± 2%)
* Average read: 51.7MBps/413.6Mbps
* Burst speed: 110.3MBps/882.4Mbps...tehát valószínűleg nem a portnál van a szűk keresztmetszet, vagy a kártya nem tudja, vagy valahol elveszik az adás (rossz csatlakozás, rossz kábelhossz, bármi... ilyen nagy frekvenciáknál bármi befolyásolhat, akár még az is, hogy fel van tekerve a maradék kábeled...). (máshol olyat is olvastam, hogy a 133MBps megoszlik az összes PCI között, tehát ha pl. van egy PCIos TVkártyád, akkor tévézés közben jó eséllyel megmegkushad a LANkártyád sebessége, vagy majd jól beszaggat az adás -- persze egy GCLF/GCLF2 alaplapba két PCIos kártyát nem tudsz bedugni, illetve de, csak nagyon nagy erővel
). -
válasz
duffbeer
üzenetére
Nem tudom, hogy ezt hogy ertetted. Egy standard 32 bites 33Mhz-es PCI foglalat nevleges atviteli sebessege ~133MB/s (32/8*33.3).
Szerinted mi ertelme lenne gigabites PCI halokartyak/raid kartyak gyartasanak, ha a PCI nem tudna akkora sebesseget?
En inkabb arra tippelnek, hogy vagy valamelyik winyo lassu (ezt mondjuk ketlem), vagy az UTP nem gigabites (cat5e, vagy cat6 kabel kell). Ha egyikse, akkor no more idea.

-
törölt tag
Bakker!
Az D945GCLF-re eddig 10-12MB/s-es sebességgel tudtam a 100Mbit-es hálózati csatolóján keresztül átküldeni az adatokat. Az 1000MBit-es kártyát beépítve most kb. 22-24MB/s-es sebességre képes. Többre számítottam.

Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Autós topik
- iPhone topik
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10875H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Oculus Meta Quest 2 64 GB 6 hó garancia, számlával!
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A lehetőség adott

ez nagyon szép, és az odd-n is lehet spórolni mivel ebbe a régi rendeset is be tudom tenni

, miert tudsz venni olcsobban is?

) minden esetben szomszédszoba-kímélő hangerőn volt, még ha nem is szólt.