Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• belinho

senior tag

válasz jockas #13160 üzenetére

Nem a topikhoz tartozik, tehát akit nem érdekel az csak eddig olvassa!

Nem fogok többet írni, mert nem akarok újra vitát.
    Nincs szükségem arra, hogy utánnanézzek a topikokban, annyi jó szakértő van itt a ph-n, hogy csuhaj, tisztelet a kivételnek.
    Én továbbra is az alaplaphoz fogom választani a memóriát, mert rohadtul nem mindegy milyen chipkészlethez milyen memóriát veszel, főleg ha szeretsz állítgatni, tuningolni.
    Miért nem ajánlott a H67-es chipkészlet, mert szinte semmit nem tudsz állítani, lehet akármilyen procid, meg über memóriád alá, ha csak a rendszerórajelet tudod piszkálni, ezért kell először alaplapot választani.

A GEIL memóriákról én is hallottam, az IPON-nál ki is volt írva IPON szervíz team: i3,i5,i7,am3 procikkal nem kompatibilis a geil ram. Ilyet még le is mernek írni, ha szemét ember lennék írnék egy levelet taiwan-ra a GEIL-nek, asszem akkora kártérítési pert akasztanának az IPON-ra hitelrontás néven, hogy örökre lehúzhatnák a redőnyt.
    Az a baj, hogy előfordulhat inkompatibilitás, de hogy a geil nem ajánlott mert rossz az már tényleg túlzás, ipon fórumba többen is írtak, hogy mégis működik am3-mal és i5-tel is, akkor hogy is van ez?
    A topikok tele vannak szakértőkkel, te pont olyantól kaptál tanácsot, aki nem szereti a geil márkát, és azt mondja, hogy rossz. Így terjednek a városi legendák, ez hallotta ettől, az halotta attól, ha mindenki így tudja akkor biztos igaz.
    A kedvedért megnéztem a GEIL weblapját, ott hivatalosan le van írva, hogy melyik memóriaszett melyik chipkészlettel van letesztelve, s melyik chipkészlettel hozható a legjobb teljesítmény. Gigabyte-nál többféle chipkészletnél is van GEIL ram, a támogatottsági listában.
    Eltelt már elég idő a sandy megjelenése óta, tudod mekkora balhé lenne, ha tényleg nem lenne kompatibilis a GEIL ramokkal. Erről a hivatalos források is beszámolnának, mert nem kevés memóriát kéne visszavonni, főleg egy ilyen csak memóriagyártásra szakosodott taiwani óriásvállalat esetében, mint a GEIL.
    Szóval erről ennyit, kicsit hosszúra sikeredett, de nem kötelező olvasmány.

Új hozzászólás Aktív témák