Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
nagyúr
válasz wittman #2730 üzenetére
wittman, HANDO88: ez szinte biztosan nem driver-probléma, tekintettel arra, hogy a VRAM órajel visszavétele stabilizálja wittman rendszerét (HANDO88, Te próbáltál alacsonyabb órajellel tesztelni?). én a helyetekben garanciában visszavinném, vagy használnám kicsit alacsonyabb órajelekkel.
PS: nekem is Gigabyte lapom vab, és rocket 6850-ese úgy ment benne, mint a szél
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
faranus
aktív tag
sziasztok
a kérdésem a következő ha minden jól meg hétvégére meglesz a 6870em, de a tápomból 2 molex jön ki ha kiszedem a régi VGAt akkor 3lesz! Elvileg bőven elég áramot fog kapni de a sapphire oldalán azt írják és a képek alapján is azt a következtetést vonom le hogy egy 6 pines csatihogy 2 molex kell ugye kettő 6 pines kell bele az 4 molex! Nekem ugye csak 3 lesz, ha a régi 4830am hoz használt 6 pines 1 molexes kábelt használom az úgy jó lesz??? Vagy hogy lehet ezt megoldani???
kérlek segítsetek!tisztelettel faranus :R
-
wittman
aktív tag
Legyen igazad gbors!
Csak akkor azt mond meg nekem, hogy a Flaming Cliffs 2-ben miért szűnt meg a hiba win7 x64 Catalyst 10.12-vel? Ha visszateszem a 10.10e-t akkor újra hiba van. Nekem mint mondottam megoldódott gyári órajeleken 10.12-es Catalyst-al. Crysist csak teszt jelleggel csinálom, mert az AMD fórumán megkértek rá, hogy teszteljem le.
Catalyst 10.10e-nél tényleg a Vram visszavétele megoldotta, de most már erre nincs szükség, mert írtam 10.12-vel ok. Visszaraktam a 10.10-e tesztelni és hiba előjön Flaming Cliffs 2-vel.
Szóval még mindig vga hibája és nem esetleg driver???Ahogy érdekes, hogy Catalyst 10.10b Xp mellett nem volt hiba, 10.12-vel viszont előjött a hiba, visszaraktam a 10.10b és minden tökéletes...
Teszteltük 900MHz-es Vram beállítás mellett a Crysis és Warhead jeges pályákat full árnyékkal továbbra is black screen hiba. Gyári órajelen árnyék kikapcsolva és nincs hiba.
Tőled is megkérdezem, Te tesztelted ezen a pályán Crysisban?
Ahogy írtam, nekem más játékkal nincs és nem is volt a 10.10e driverrrel sem ilyen hiba. Win7 x64 Catalyst 10.12-vel Flaming Cliffs 2 megoldódott, de crysis csak azon a pályán jön elő a hiba, és csak itt!
[ Szerkesztve ]
www.vmh59.hu
-
wittman
aktív tag
válasz faranus #2906 üzenetére
Mint ahogy írták 2x6 Pin-es. Szóval egy ágról ne vedd le mind a 4-et, de annyi neked nincs is szabadon. Tehetsz be molex elosztót, de csak olyan ágon oszd meg, ahol nincs vinyó! Pl dvd-író ágát is eloszthatód ezzel.
Amúgy most milyen tápegységed van? Pontos típus?
www.vmh59.hu
-
Pierre75
senior tag
válasz wittman #2887 üzenetére
Nem röfög angol, ezért ha megkérnélek, jeleznéd feléjük, hogy a Cossacks 2: Napoleonic Wars el sem indul 6850-nel, mivel a vga-t agp-nek detektálja (engine.exe has detected that video memory is not ...AGP aperture size stb.).
Azért bosszantó, hogy egy 2d-s játék el sem indul az új AMD csodán, míg 4850-nel semmi gondja-baja nem volt.
DIRT 2-nél a 10.10 borzalmas volt, szaggatott, ezt már a hotfix orvosolta, így ott és a BC2 BC-ban sincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
wittman
aktív tag
válasz Pierre75 #2909 üzenetére
Ok Pierre75!
Íme itt az újabb példa, hogy akinek 10.10-es volt baja, azoknak szinte a black screen hiba és a mikrolagok megszűntek 10.12-vel. Erről beszélünk.
gbors és Rocket!
Teszteljétek már le a Crysis-t devmode-ban a Paradise Lost pályával full grafikán, ha kérhetném.
www.vmh59.hu
-
polonic
félisten
válasz wittman #2889 üzenetére
Batman, bioshock 2, metro 2033, dirt 2, f1 2010, cod black ops. Ezek azok, amikkel játszom. Van aki mintha írta volna a codot és az f1-et is, hogy annál is volt hiba. Nálam ezeknél a hotfixes driverrel sem és a legújabbal sem volt. Köszi, hogy leírtad ezt a crysises dolgot, de nem tudom megnézni.
A másik meg, hogy a két csapat egyenlőre áll. Egyelőre a crysisben keressük. . .[ Szerkesztve ]
-
wittman
aktív tag
Nálam is szintén Metro 2033, Stalker Clear Sky Complete mod, Arma II OA, StarCraft II tökéletes volt a hotfixes driverrel is és most is jó.
Flaming Cliffs 2 10.12-vel már jó lett.
Úgy nézz ki, hogy csak Crysis(és Warhead) maradt... és csak a fagyos pályák árnyékkal!
Szóval mivel értem a humort szó szerint lefagyasztja a vga-t isEgy cimborám is jelezte ezt a hibát win XP x86 és HD4870-essel. Csak annyi a különbség, hogy nála nem lohasztja le a gépet, hanem alt+Tab-al visszatud jönni asztalra és a feladatkezelőben leállítja a a crysist. Természetesen neki is csak ezen a pályán csinálja és csak ha az árnyék be van kapcsolva...
Nem zárnám ki a Cryengine-ben van valami, ami nem tetszik a radeonoknak. Azt már le se merem írni, mert off lesz belőle, hogy a zöldek 8800GT-jével tesztelte egy másik cimborám és nincs ilyen hiba azokon a pályákon...Én azért bízok az AMD-ben, hogy utána jár a dolgoknak...
Garanciázni már rég visszavihettem volna a vga-t, mert nekem ez nem probléma, de amúgy a Crysison kívül nincs több bajom vele...
[ Szerkesztve ]
www.vmh59.hu
-
HANDO88
senior tag
Hali.Igen próbáltam már alacsonyabb órajelekkel.Bár én csak az alap órajelekre húztam vissza mivel az enyém oc változatSzerintem most már valószínűleg Abu85-nek lesz igaza, a pci-e foglalatos elmélete reálisnak tűnik.Főleg annak fényében hogy a kártyám tegnap délután óta hiba nélkül megy a haver Asrock lapjában.
[ Szerkesztve ]
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
HANDO88
senior tag
Nincs valakinek egy elcserélendő Asrock A785GXH/128M alaplapja?
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
Smith Ügynök
tag
-
RegiSVK
tag
Sziasztok !Egy egszerü kérdés ! Érdemes venni ezekből a tipusú kártyákból vagy sem ?
-
wittman
aktív tag
válasz Smith Ügynök #2917 üzenetére
Ezt Abu85 egy másik fórumon szépen leírta.
Azt viszont én értettem félre, hogy MSAA vs AF, erről nincs szó, bocs. Attól még a shimmering jelenség viszont szépen van...
Berakom ide:
Abu85 írta: "A sebességgel most sincs gond, hiszen teljesen szögfüggetlen az eljárás. A minőség pedig relatív. A LOD clamp alatt lehet állítani a shimmering jelenséget. Az NV nullához közelit alkalmaz, míg az AMD negatív eltolást csinál hét egységgel. Ez okozza az eltérést. Ez a gyártó döntése, hogy mit ad meg, mit tart észrevehető különbségnek a játékok alatt.
Persze lehet azt is mérlegelni, hogy az AF olyan problémák elé néz, mint az MSAA, vagyis, hogy nem alkalmazható hiba nélkül, mert számos felületi effekt nem kompatibilis vele. A hibák némileg korrigálhatók a LOD clamp csökkentésével, így az AF hatótávja valamivel kitolható. Ezt a Crysis alatt jól lehet ellenőrizni, hiszen ott POM van a talajon, így a 16x AF eleve nem jelent teljes szűrést. Bizonyos negatív LOD clamp mellett 6x-8x-nek hat, míg a 0-hoz közeli szinten 2x-4x-nek. Természetesen, ha kikapcsolod a POM-ot, akkor jó lesz minden. Ez már sok játékban előjött, és nem is rakják a játékba az AF állításának a lehetőségét. Pontosan a hibák miatt. Erre is lesz megoldás, hiszen a DX10.1 már kínál LOD utasításokat az egyéni szűrésekhez, a gond, hogy nehéz őket kivitelezni, így inkább választja a fejlesztő a semmit.Arról a legkevésbé sem tehetek, hogy az anizo szűrés nem kompatibilis néhány felületi effektel. Ezt te is kipróbálhatod. A Crysis esetében kapcsold be a 16x AF szűrést, és POM mellett az csak 4x-8x-nek fog hatni (a konzolban kikapcsolhatod a POM-ot). Az véletlenül sem jó megoldás, amit az AMD csinál a LOD clamppal, de ezt ők eldöntötték, hogy negatív lesz, ami ront a szűrés minőségén, de kitolja a hatásfokot a nem kompatibilis felületeken. Az NV ezt másképp csinálja. Ez már lassan 2 éve így van beállítva mindkét gyártónál. Mindannyian tudjuk mi a megoldás. Ott van a DX10.1-ben a LOD utasítás alkalmazásának lehetősége.
Igazából nekem mindegy, hogy mit alkalmaznak a fejlesztők, de tény, hogy az anizo szűrés és az MSAA jelenleg kompatibilitási problémákban szenved, és ezekre van megoldás csak nem használják őket."[ Szerkesztve ]
www.vmh59.hu
-
kisJack
aktív tag
Egy-két napon belül nekem is 6870-es kártyám lesz, arra lennék kíváncsi, hogy lehet-e dx11-et kikapcsolni valahogy és ha igen, akkor hogyan?
-
kisJack
aktív tag
Nagyon vicces srácok, de nem, nem erre gondoltam. Azért kérdezem, mert olvastam már egy pár vga tesztet és kiderült hogy a legtöbb dx11-et támogató játék -dx11-ben futtatva-30-40%-ot veszít sebességből, a látványbeli különbséget pedig nagyítóval kell keresni. Ergo nekem nem hiányzik.
-
Biga123
addikt
válasz kisJack #2931 üzenetére
A kérdésedre ez a legegyszerűbb megoldás XP nem támogatja se a dx10-et se a 11-et..
És igen XP-n szinte minden kari többet hoz...
de általában a játékokban lehet állítani dx9-10-11 módot.. de a 11-et tuti ki lehet kapcsolni amékben van..[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
wittman
aktív tag
válasz kisJack #2931 üzenetére
Részben igaza van a tesztnek.
Én inkább azt mondanám, hogy ha esik is 30-40%-ot, de ha még mindig van 30FPS legalább, akkor szerintem nyugodtan fel lehet áldozni a képminőség érdekében. Lásd Crysis(kivétel jeges pályák) Igaz ez sem egy jó példa, mert csak dx10, de azért 64bites oprendszeren dx10(vista) vagy dx11(win7) szebben nézz ki, mint egy x86-os dx9-es XP-n. Azért említem a 64bitet, mert pl a Crysisban sem mindegy, hogy 32bites vagy 64bites indítasz. Pl. a messzebb lévő fákat, bokrokat és egyéb tereptárgyakat 64biten szépen látszik, 32biten redukálódik. Az első Cryengine motorral készült FarCry is ilyen volt. Van hozzá egy 64bites patch(upgrade), amivel win XP x64-en futtatva sokkal szebb volt a grafika, bár annak idején a 32bites is a csúcsot jelentette...
Egyszóval 64bites rendszeren nem baj, ha esetleg dx10 vagy dx11-ben futtatod azt a játékot, mert ilyen kártyákkal kevés játék fog kifogni rajta. Azt meg nem is mondom, hogy eddig nem sok dx11-es játék van, de szépen jönnek azok is.
www.vmh59.hu
-
///Krisz\\\
senior tag
-
kisJack
aktív tag
válasz pete_21 #2937 üzenetére
Nah, majd meglátjuk, még 1-2 nap.
Nézegettem a kártyákat, nem tudom miből ered az, hogy egyazon kártya csak más gyártó, ugyan abban az üzletben akár 8-10k-val is többe kerül? Más rajta a hűtő? Gyárilag túl van húzva, vagy mi? Feltételezem olyan eget verő különbségek nem lehetnek, ref. kártyák lévén. -
fereg
tag
válasz kisJack #2938 üzenetére
Többnyire az egyedi hűtés miatt drágábbak, de sok minden meghatározó lehet boltonként -> nagyker milyen áron adja, üzlet haszonkulcsa stb...Van aki nem ad hozzá semmi extrát azért olcsóbb, de pl egyik jóbarátom Asus-t vett, kapott hozzá bőr cd-tokot... Néha megéri egy pár ezrest még rááldozni egy jobb hűtéssel ellátott kártyára, mint utólag cserélni ha szükség volna rá.
HANDO88: kisJack HD6870-ről beszélt pár hsz-al feljebb.
[ Szerkesztve ]
;)
-
pete_21
addikt
válasz kisJack #2938 üzenetére
Sokszor a jobb hűtést, esetleg a kis gyári tuningot/válogatott GPU-t kell megfizetni. De olyan is van, hogy csak a "márkát" kell megfizetni. Egyes gyártók a referenciakártyákért is hajlamosak jóval többet elkérni. Én ~3 éve, amikor vettem a 8800GTS-emet, végül az Inno3D mellett kötöttem ki, kb. egy tizest spóroltam így, hogy egy kevésbé neves gyártót választottam. De voltak olyan kártyák is, amik 20ezerrel voltak drágábbak. Ja, és referenciakártyák voltak.
HANDO88: Nekem is PCIExpress 1-et tud az alaplapom. Kb. annyi a hátrányunk, hogy rá kell dugni egy tápcsatit a kártyára. Onnantól ugyanolyan jól megy.
-
kriszbon
őstag
válasz pete_21 #2947 üzenetére
"Kb. annyi a hátrányunk, hogy rá kell dugni egy tápcsatit a kártyára. Onnantól ugyanolyan jól megy."
Mé a másiknál nem kell rádugni?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Esetleg kipróbálhatod hogy lehúzod róla, és kiderül mit szól a kártyád a 150W-hoz amit az aljzattól kap.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy Matrox topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Synology NAS
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest