Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
almafa42
aktív tag
Sziasztok,
Config:
i3-2100
8gb ram
450w Thermaltake TX2 táp [link]6850 és 6870 között hezitálok, árban kb 5-6k lenne közte használtan. Legjobb tudomásom szerint a táp bőven elég ezekhez. (1ssd és 1 hdd van a gépben össz.)
A kérdésem leginkább az, hogy ez a proci mellé megéri-e megvenni a 6870-et? Proci limit nem jön elő? Illetve, hogy ezt az árkülönbséget megéri a 6870?
Köszi előre is (és sry, csak az 1. postot meg az utolsó oldalt olvastam vissza, nem mind a 10k hozzászólást)
-
szasanyi
félisten
válasz almafa42 #20701 üzenetére
Nézd meg a konfigomat. Nyugodtan vedd meg, a kis i3-2100 hihetetlenül jó teljesítményre képes, nem lesz gond. Én kizárólag FullHD felbontásban játszom, és még semmivel sem volt gondom. Egyedül a BF3 grafikája durván hw igényel, ott 1080p-ben a legmagasabb, Ultra beállításokból ki kellett kapcsolna a 4xAA-t mert úgy már voltak gondok.
-
almafa42
aktív tag
Ok, köszönöm a válaszokat.
Akkor a következő kérdés:
Egy másik gépben i7-2600 mellett van egy hd6850 sapphire. Nyugalmi állapotban halk, de most pl, hogy lefuttattam egy 3dmark11-et rajta, iszonyatosan elkezdett ciripelni. Ha a terhelés elmegy, akkor abbahagyja. Majesty2 (jópár éves, videokártyát alig terhelő játék) alatt is előjön, de kicsit halkabb.
Ha Afterburnerrel downclockolom minimumra (asszem 385/500), akkor is megmarad a hang. Mi a retek lehet ez? Hibás a kártya? -
szasanyi
félisten
-
Csorosz
aktív tag
válasz almafa42 #20704 üzenetére
Mivel a tekercsek konkrétan a feszültség stabilizálására vannak beépitve, egyáltalán nem jó jel, ha ciripelnek. Az is lehet, hogy sérült vmelyik, veszitett a paramétereiből a melegedés miatt, és ez a jövőben okozhat még problémát. Az is lehet, hogy kondi csinálja, de ez a verzió sem bizalomgerjesztő.
Nekem konkrétan most halt meg egy hasonlóan működő giga 5770 ud, 1/2 óra BF3 után, mailokat nézegetve. Pedig csak terhelésre cicegett, és csak azért hallottam, mert a fülemtől 40 cm-re az asztalon van a gép.
Ha ilyen használt kártyával találkoztok újként, azonnal vigyétek vissza, ha használtan kinálják, ne vegyétek meg, illetve adjátok vissza."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Fitzgerald
veterán
Én ha lenne ilyen se hallanám mert a 965 gyári hűtőjének olyan hangja van mintha egy Boeing 767-es szállna fel a szobában, elnyom minden mást.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Érdekelne, hogy HD6870 (esetleg 6850) VGA-val, és az új Catalys 12.3 driverrel próbálta-e vki a Rage játékot? Gondolom az ismert, hogy nemrég még játszhatatlan volt a textúra hibák és popup miatt. Ellenben NV GTX kártyáival és driverével nem, vagy csak minimális gond volt.
-
szasanyi
félisten
válasz zserbox #20711 üzenetére
Ezt nem nagyon hiszem, mert egyrészt én is próbáltam (HD6870, 5770 1GB és GTX560-TI 1GB VGA-kal is), másrészt sokan mások de ilyet senki sem mondott... sőt, éppen az ellenkezőjét! Még a hivatalos javítással sem oldódott meg a probléma, csak javult néhány esetben, meg ugye egyesek hosszasan gyakorlatoztak .ini fájlok szerkesztgetésével, több-kevesebb sikerrel.
Az érdekelne, hogy az új driver hozott-e javulást, mert megoldani az ismert problémákat biztos nem tudja.[ Szerkesztve ]
-
adam432
tag
válasz RetepNyaraB #20709 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek, asszem így egyértelmű számomra, hogy 6870 vapor-x mindenenek felett!
„Si vis pacem, para bellum.”
-
szasanyi
félisten
válasz zserbox #20714 üzenetére
Én nem fogalmaznék ilyen sarkosan, de az tény: sokan, sokszor másként látjuk ugyanazt a problémát, aminek a megítélés valamilyen szinten mindig szubjektív. Akkor nekem is i5-2500K volt a gépben, és a csere éppen azért történt mert a játékoknál nem tapasztalok lényeges különbséget - csak ugye 20k-ért van, az meg 45k-ért lapult a gépben. Igaz, benchmarkokkal nem játszok, és az FPS értékek kiíratása és figyelése sem hobbim.
De semmikép sem akarok vitatkozni, csak van néhány objektív körülmény és tapasztalat, amire hivatkozva bátorkodtam ilyen kijelentést tenni. -
korcsi
veterán
válasz almafa42 #20704 üzenetére
Nekem eddig majdnem mindig sípolt, ciripelt valami a gépben, de eddig nem ment tönkre semmi sem (kop-kop-kop) hosszú évek alatt sem. Véleményem szerint nem hibajelenség, előfordulhatnak ilyen jelenségek. Próbálj a játékra figyelni, akkor nem fogod hallani.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
rayoliviero
veterán
Felhúztam a Sapphire 6850-es kártyámat 900/1100-re. A fan mode maradhat automatic? Mert eddig úgy használtam tuningolva.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz rayoliviero #20721 üzenetére
Persze, nálam is, úgy van. Teljesen korrekt a vezérlés.
-
rayoliviero
veterán
válasz csucsbicep #20722 üzenetére
Ok, kösz a gyors választ.
-
kovsol
titán
Ha minden jól alakul jövő héten egy Sapphire 6850 kártyával belépek én is a klubba
7770 el is szemeztem, de azonos árban inkább maradok a 6850 nél, a fogyasztás annyira nem érdekel, meg az extrákat se túlságosan használnám ki amit fejlesztettek rajta.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
szasanyi
félisten
válasz kovsol #20724 üzenetére
Nem te vagy egyedül ilyen választással kapcsolatban. És ugye picivel gyengébb is amellett, hogy picivel drágább. Pontosan melyik lesz az?
-
kovsol
titán
válasz szasanyi #20725 üzenetére
A 2GB -os 38e pénzért, tudom fölösleges rá a 2GB, de az 1GB os verziót se tudnám olcsóbban megszerezni ha kiszállítást is beleszámolom. Később meg ha el akarom adni ez kapósabb lesz majd talán, vagy egy CF rendszerhez is jó alapot nyújthat.
May the Force be with you!
-
almafa42
aktív tag
Sziasztok,
vettem egy VTX3D 6870-et. Egy pár órát szépen ment, de most azt csinálja, fekete képernyő random időközönként (először játékban, egy számításintenzív környezetben történt), és nem tudok mit csinálni.
A programok tovább futnak, csak nem kap jelet a monitor.
Ugyanez a config az alábbi kártyákkal nem csinálta ezt:
HD5750
HD5770
HD68502 dolog lehet sztem:
-hibás a kártya
-nem bírja a tápomA táp egy Seasonic S12 430W, a 12v-ja 353w.
A config többi része:
i7-2600
4*4gb ddr3 ram
1ssd plusz 5 hdd
hangkartyaValakinek valami otlete?
A kartyat hasznaltan vettem itt ph-n egy regi tagtol, szal elvileg nem volt eddig gond vele. Én a tápomra gyanakszom.. :/ -
miko_
tag
Sziasztok a konfigom a következő: QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz. Asus P8H61-M LX, 2X Kingston Hyper X 4 GB DDR3-1600 DDR3, Gigabyte Radeon 6850OC 1GB, WDC Western Digital 3200AAJS 320GB ,Western Digital 10EARS 1TB ,Pioneer BDR-206D, Optiarc 7280S, Samsung SH-B123L, Chiefteh CTG-500-80P 500W.
Több játékot is végigjátszottam eddig hiba mentesen még a Metro 2033-t is pedig az hajtja rendesen a gépet. A Mass effect 3 nál volt olyan kb 2x hogy kimerevedett a kép aztán csak ctrl+alt+del segített.Azóta végig toltam az Assasins creed revelations ott semmi hiba nem volt. Most a Battlefield 3-al játszok, játék közben semmi hiba sincs, csak amikor befejezek egy pályát jön a videó és mielőtt betöltene a következő pálya fekete képernyő és kidob a játékból és csak feladat kezelővel tudok kilépni. A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.Mivel olvastam hogy a játék nagyon érzékeny az órajel változásokra arra gondolok hogy a pálya előtt a videónál leveszi az órajelet és mikor jönne a következő pálya akkor emelné megint és ott kifagy. Vissza olvasva láttam hogy voltak problémák a Gigabyte 6850-el nem tudom hogy ez a hiba az OC változatnál is jelentkezett-e?
Előre is köszönöm a segítségeket. Windows 7 64bit-em van.[ Szerkesztve ]
-
-
almafa42
aktív tag
válasz csucsbicep #20735 üzenetére
Telepitsem ujra a 12.3-as catalystot?
-
almafa42
aktív tag
válasz csucsbicep #20737 üzenetére
Nem. Volt több ujrainditas, volt, amikor reset utan nem adott egybol kepet, varni kellett par percet. Volt, hogy a windowsban jott elo a black screen.
A hutessel biztos nincs gond, afterburner szerint 40 fok korul van a kartya ujrainditas utan. Ha hozzaerek kezzel black screen utan egybol, akkor is csak langyos.
-
almafa42
aktív tag
válasz csucsbicep #20739 üzenetére
De tegnap vettem megbizhato eladotol itt apron, es nala mukodott. Vaaaaa
Megprobalok valamit a driverekkel.
-
almafa42
aktív tag
válasz almafa42 #20740 üzenetére
Catalyst letorol, driver sweeperrel teljes tisztitas AMD driverekre, reinstall CCC nélkül: 10 perc utan kidobott Skyrim megint, majd restartnal Win7 logo utan egy tized masodpercig latok egy kék ablakot, de egyből elsötétül a monitor.
Kikapcs, 3 perc pihi, utana elindul Win7 rendesen.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz almafa42 #20741 üzenetére
Nekem ilyet túllőtt tuningnál csinál a kártyám, mikor épp nem fagyasztja le az egész cuccot.
Ha Neked alapon, akkor kipróbálhatod esetleg valamelyik előző drivert: a legújabbal pont annyi embernek volt gondja, mint amennyinek nem. Skyrim alatt meg különösen panaszkodtak rá.
Táp nem egy tigris, de ha 5770-et vitte,annál ez a mostani sem eszik többet. A Molex csati sem kéne, hogy gond legyen, HA megvan a szükséges nafta belőle.Legrosszabb esetben pedig akár így frissen is beszarhatott a kártya, ez sajna bármikor megtörténhet
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
drahotab
tag
Sziasztok!
Egy GIGABYTE GV-R 685OC-1GD HD 6850 1GB GDDR 5 PCIE milyen videóvágása?
i5 2320 procival.
Köszi!
-
Blue@X
senior tag
válasz zserbox #20744 üzenetére
A Sony Vegas Pro például tökéletesen használj a GPU-t videóvágáshoz (a render résznél, de lehet máshol is)
(#20745) Runo Mi a bajod az i3-mal áruld már el? Erős CPU csak az i5 vagy i7 lehet? Tökéletesen lehet videót vágni i3-mal is.
Update: Elfejetettem a linket: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
válasz #21346560 #20745 üzenetére
mindkettőbe benne van a "videó"
amúgy eredeti kérdésre visszatérve minnél jobb proci i5 - i7 és inkább vmi nvidiás videókártya mert a CUDA magokat van amelyik videóvágó tudja használni de annyival az se gyorsabb szal i5 2700k 4.7 Ghz-en azt csókolom
(#20746)Blue@X
ezek a vegas-os diagrammok
hát nagyon informatívak
mondjuk igen kérdés hogy mit akar mibe konvertálni meg stb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest