- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz
SystemRoot #38363 üzenetére
Elfogult miért lennék? Nem vagyok a Sapphire családtagja
Az, hogy most éppen egy Sapphire vga-m van és elégedett vagyok vele, nem jelenti, h elfogult lennék a márkával.
Naivnak se tartom magam, de ettől még lehet h igazad van.
Közgázt tanulok egy ideje, tehát próbálom akkor beleélni magam a dologbaAz, hogy egy gyártó nagy hírveréssel, extra minőségű termékekkel előnyre próbál szert tenni rögtön egy hardver megjelenése után egy ilyen telített piacon, teljesen hétköznapi dolog. És bár egy átlag júzernek nem biztos hogy ez kedvező, nemm lehet elítélni érte.
A Sapphire a number1 ATI szállító, ezzel nagyon is tisztában vagyok, viszont, mivel te is ezt állítod, akkor most miért nem volt neki egyből saját nyákja? Miért várt 5-6 hónapot a Dual Slotra? Mert a ref annyira jó volt, hogy ezzel megalapozta a jó hírnevét? Sztem egyszerűen mostanra derült ki, h kell egy ébkézláb hűtési megoldás és egy olcsóbb (nem feltétlenül rosszabb) NYÁK-kal olcsóbban adhatják a kareszt, ill nagyobb profitot érhetnek el.
Amiket felhoztál példának (gpu, ram csre) pedig sztem túlmutat az egyedi nyák alkalmazásánál ,ezek valóban erőteljesen befolyásolják a vga teljesítményét, de ha vki kicsit is utánajár a dolognak, az rá fog jönni h mit kap a pénzéért (pl megnézi h mi a gyártó specifikációja). Ellenben fel tudnám hozni az nVidiát, amely ugye kiadta a ráncfelvarrott 260GTX-et és nemtudod, h melyiket kapod (az átnevezett, újra kiadott kártyákat meg se melitem) -- bocs h idehoztam a témát(#38375) katt777 Okés, ebben igazad van, arra gondoltam, h az nVidia nem adta meg a gyártóknak , h hogy hivják a vga-t (a régi chipeket is el kell adni), és sok gyártó pl OC jelzéssel különbözteti meg az uj verziót, ami megtévesztő is lehet.
-
lsc
nagyúr
válasz
Amit mondasz az ötletnek nem rossz, csak a mostani sapphire 4850 dual-ra nem igaz, jobb a hűtése és a powerplay is mint a referencián, és nem egy helyen olcsóbb is mint a referencia . A teljesítményét meg szintén nem vitatta senki, legalább is a referenciát hozza . Régen lehet művelt furcsa dolgokat, viszont eddig a 4850 SE-re nem igaz . Ha meg nem megy a teljesítmény rovására akkor nem értem miért baj az olcsóbb nyák, olcsóbb kártya dolog . Egyébként ugyanez megvan a másik oldalon, a gtx 260-nál senki sem tudja hogy mennyi sp amíg meg nem veszi és ki nem próbálja, a 8800 gs- 9600 gso-ról nem is beszélve, ott szerintem már a gyártók sem tudják melyik milyen .
-
katt777
félisten
válasz
Persze, hogy minden újság azt írja, amit a gyártók akarnak, ebből élnek. Amúgy egyrészt igazad van, de szerintem ő úgy értette a "saját" nyákot, hogy általuk tervezett (nem pedig a ref. ATI), másrészt akárhogy dicsérték anno az új ATI kártyákat, én már akkor megmondtam (olyan beállításokkal tesztelve, amilyenekkel mások valahogy nem szoktak), hogy hardveresen rohadt jók ezek a kártyák, de a szoftveres támogatásuk, ahogy már az előző generációknál is, totál szar, és így messze a lehetőségeik alatt teljesítenek. Még ma is.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest