Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• katt777

félisten

válasz DigitXT #41240 üzenetére

Nem azt állítottam (már megint ez a félremagyarázás) hogy bármi mennyire lassít, hanem hogy minden OSD lassít, így a FRAPS is.

Kép hiányában is le lehet OK-zni az üzemmód váltást a monitoron (vagy törölni). A billentyűzet ebben sokat segíthet. ;)

ATT-szal kapcsolatban arról szóltam, hogy ha használod az overdrive-ját, akkor ugye megcsinálod a 2D és a 3D módot (ez csak elnevezés kérdése, hiszen csak a feszültségek és az órajelek változnak, a "mód", ahogy a VGA a képet megjeleníti, valójában ua.), hogy szimuláld a powerplayt, mert azt a progi kikapcsolja. Automata váltás esetén a program 3D alkalmazásoknál felvált az erősebb (nagyobb fesz, magasabb órajel) VGA beállításokra, HA nem találja az adott alkalmazást a kivételek között. Márpedig a Fraps bizony ott van, arra évek óta nem jövök rá, hogy miért. És ha érzékeli, hogy fut a Fraps, akkor tök mindegy, milyen játékot használsz, 2D módban (azaz alacsonyabb fesz. és órajelek) fogja futtatni azt. De egy olyan játéknál, amely amúgy is magas FPS-szel szalad, ezt a szemed nem veszi észre. Én pl. több játéknál is eleve "2D módot" alkalmaztam a profilban, mert teljesen fölösleges lett volna növelni a fogyasztást, és így hevíteni a VGA-t, futott minden szépen 3D-ben. 48xx kariknál sok játékhoz lehet korlátolt 3D módot is alkalmazni (pl. 450/600MHz@1.1V), mert kevés olyan van (azért van pár, csak azokat én nem tartom játéknak :P ), amelyhez totálisan ki kell aknázni egy 48xx erejét. Nálam csak Crysis-hez, Far Cry 2-höz, Oblivionhoz, és az 1.5.0.7-es patch-ig Clear Sky-hoz kellett full kraft.

Aktív témák