Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SystemRoot
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
A filozófiának az a sanyarú sorsa van hogy itthon nagyon gyenge a színvonal és ezért a bölcsész büfé sztereotípia ragadt rá. Én magam sokszor szégyellem is azt mondani hogy engem foglalkoztat a filozófia mert pl az egyik volt tanárom és barátom a BME-n egy fizika prof, minden második viccében a bölcsészeket és a filozófusokat oltja.

Viszont nyugaton a Filozófia valós tudományág, és nem duma mint nálunk. Az itthoni cikkek vagy totál spekulatívak, sokszor logikátlanak, és általában csak reakciók valamire. Nem nagyon van itthon színvonal.(tisztelet a kivételnek)
Hogy mi a gyakorlati haszna? Hát az ismeretelmélet a tudományok fontos kiegészítése. De én úgy vélem hogy nem elég a fizika a dolgok megválaszolására. Pl az időutazás kitűnő példa erre, mert fizikailag lehet mondani rá dolgokat, mint ahogy az Carl Sagan is teszi, de a logika segítéségvel el lehet szerintem vetni. Továbbá a létezés kérdése és definiálása sem a fizika feladata. És még sorolhatnám.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest