Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Az ateizmus szerény véleményem szerint nem a hit, hanem az istenhit tagadása. Annak a tagadása érzelmi, vagy logikai úton szerzett meggyőződésből, hogy a világ teremtése, működése stb. valamiféle felsőbbrendű lénynek, istennek köszönhető.
Az ateista is hihet valamiben. Én ateistának vallom magam, de hiszek abban, hogy az egyén sorsát a saját akarata és az őt körülvevő történések kiszámíthatatlan korrellációja alkotja. Vannak talán bizonyos összefüggések, de szerintem még senki sem jött arra rá, ezek milyen alapon működnek. Kisugárzás? Mágneses tér? Nem tudom. A Musza Dag negyven napja c. könyv utolsó fejezetének az a címe: A bennünk és felettünk élő ismeretlenek. Abban hiszek, hogy léteznek bennünk ismeretlenek és körülöttünk is. "Felettünk" Csak azok, akik ködös isteneket hisznek, azok ezeket valamiféle isteni ""beavatkozásként" fogják fel. Én pedig elfogadom azt: ezekre egyelőre nincs válasz. Nézzük pl. a depressziót. Megállapították, hogy depressziós embereknél zavar lép fel a szerotonin anyagcserében. (Szerotonin-visszatartás.) A korszerű, triciklikus antidepresszánsok ezt próbálják kompenzálni, kiküszöbölni. Ha úgy veszem, akár egy egyszerű biológiai anyagcsere-zavarnak is le lehetne egyszerűsíteni. De mégsem lehet. Még vannak mögötte más tényezők (és itt nem a genetikára és a külső, kiváltó körülményekre gondolok), amit változatlanul csak "lelki tényezőknek" titulálhatunk. (Vannak dolgok, amelyeket ismerünk és vannak dolgok, amelyek ismeretlenek maradnak számunkra. Közöttük kapuk állnak. William Blake)
Mi alapján választja ki a gyilkos az áldozatát? (Victimológia.) Vannak bizonyos kisugárzások, amiet az áldozat "küld" feléje. Miért van az, hogy a "balszerencsés" embereket üldözi a balszerencse? Miért van az, hogy valakik ott vannak egy pokolgépes merényletnél és vannak, akik nem?
Akik istenhívők, azok isten létezésével magyarázzák a véletleneket. Én hiszek a véletlenekben, bizonyos szempontból fatalista vagyok, de nem tudom elfogadni, hogy van isten.
Az öregkori vallásosság fellépésének és erősödésének az egyik oka valóban a magány. Ugyanakkor a halál, az elmúlás közeledtének transzcendens volta is kiválthatja. A vallásos hit egy illúzió. Hit abban, hogy ha meghalsz,van még egy lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Crimson Desert
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest