Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  aTAB5 okostelefon

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-04 15:53:22

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6031) quakej


quakej
tag

Sziasztok,

2013.04.08-a óta vagyok atab5 (AKL_501_C04_6577_CINFIG4_V02) tulajdonos.
Azóta 2 képernyő elforgatási hibát kivéve nem volt vele gondom. Ezt meg az akku ki- és visszatevésével „orvosoltam”.
A fórumot azóta is folyamatosan követem.
Pár kérdésem és észrevételem lenne a leírtakkal kapcsolatban.

1. Framaroot ver. 1.6.1. (#5954)
Nekem először nem ment, aztán a program feltelepítése után a Beállításokban a Megbízható felhasználó opciót bepipáltam és már működött is a root. (Remélem jól emlékszem, mert az előbb frissült a progi és nem igazán találtam, hogy akkor mit is pipáltam még be utólag. A mostani frissítésnél a normál opcióra kattintottam.)

2. Kértem tanácsot vírusírtással kapcsolatban kb. 2-3 hónapja. A problémám az volt, hogy naponta egyszer (hol reggel, hol délután) magától csatlakozott a telefon a netre, csak úgy és ott logott. AVG volt fent a telefonon. Nem szeretem az Avast-ot, de végső kétségbeesésemben felraktam és láss csodát, megtalálta a trójait és le is pucolt a telefonról. Utána még párszor riasztott, de nem engedte fel a telefont a netre és törölte az alkalmazást.
Ha csatlakozni akart a netre akkor az „android.com.ds” programra hivatkozott.
Az SD kártyán van egy datang_gaoyang mappa és benne egy SilentCliernt.apk progi. Általában erre a mappára is mutogatott az Avast. Kérdésem, hogy lehet ezt az apk-t törölni, vagy kell a telefon működéséhez? Találkozott már Valaki ezzel a dologgal?

3. Van a telefonon egy csomó progi, amit nem lehetett törölni, amíg nem volt rootolva a telefon. Én telefonálásra használom, meg filmnézésre, a Gyerekek meg játszanak rajta. Van több alkalmazás is amit soha sem használok, ezeket le lehet törölni büntetlenül (Box, GO Launcher EX, Google Play Zene, Google Play szolgáltatás, Adobe Flash Player)?
Esetleg egyéb helyet foglaló progik amik nem kellenek?

4. A telefonra feltettem, a Titanium Backup progit. Ezzel néztem meg, hogy sikerül-e a root. Itt van „biztonsági mentés a felhasználói alkalmazásokról és a rendszer adatokról”. Ha ezt használom és lementem az SD kártyára az adatokat, akkor, ha baj van erről a mentésről vissza lehet állítani a teljes rendszert? Meg még alatta van egy „Új felhasználói+rendszer alkalmazások és újabb verziók mentése” funkció is. Ezt mire való?
Ha lementettem a „biztonsági mentés a felhasználói alkalmazásokról és a rendszer adatokról” funkcióval mindent az SD kártyára akkor ezzel a funkcióval már csal a változtatásokat menti az SD kártyára a progi?
Látom az ütemezés funkcióban ezt be is lehet állítani (időzíteni a progi futtatását).

5. Ha a teljes rendszerről - a mostani állapotában - szeretnék egy teljes mentést, azt hogyan tudom megtenni. Ez azért kéne, ha elrepül minden a telefonon esetleg újra lehessen tenni az egész rendszert.
Az első hozzászólást többször elolvastam, de elég nehéznek tűnik elsőre a teljes rendszer mentés. Azt nem gond, ha rootolt telefonról készül a mentés? Esetleg a Titanium Backup-pal készített mentés nem felel meg?

6. Mikro USB töltő csatlakozó javítás (#6011)
Lehet, hogy én de lehet a Gyerekek, mint a szervizben kiderült letörtük a csatlakozó lábakat az alaplapról, két lábnál a ped-et is. Töltőn volt a telefon és használtuk, de néha jobban meghúztuk, mint ameddig a kábel engedte. Csak egy pozícióban nem töltött a telefon (jelezte, hogy tölt, de nem vette fel a töltést) aztán ebben a pozícióban kontakthibás is volt. Szóval, ha tölt a készülék, nem kéne bántani.
Úgy gondoltam érdemes megcsináltatni, mert eddig jó volt. Remélem az is marad.
A telefon 7 hónapos, de nem kockáztattam meg a híres szervizünket, így Pesten a Mexikói úti (Kis földalatti végállomása) pavilonsoron elvittem egy szervizbe. Az úrnál voltak és közben is folyamatosan jött egy-egy kuncsaft. 10 percet vártam és szétszedte. Garit így buktam. Mikroszkóp alatt megnézte, mondta 4 ezer, ha meg akarom várni 5 ezer. Mondtam essünk neki. (Valaki írta, hogy neki 1.500,- ért megcsinálták és jó lett.) Megállapította, hogy a kis kínaiak forrasztása egyszerűen értékelhetetlenül szar. Kicsengette a lábakat. 4 láb van bekötve az egyik nincs, de ez látható a képen is (#6011). Mikroszkóp alatt, tű hegyű Veller pákával megforrasztotta, majd mondta be is ragasztaná, mert ez megint le fog törni az biztos. Kb. 1 óra alatt készen is volt, közben 4 vevőt még ki is szolgálat. 2 napja történt a szerviz, azóta jó a telefon, remélem így is marad. Lehet azon filozofálni, hogy sok-e ezért a produkcióért az 5 db ezres, da azóta is használom a telefont és nem várok rá hónapokat, plusz nem idegeskedem, hogy hogyan és mikorra csinálják meg vagy sem illetve még mit csesznek el rajta.

7. ConCorde tab Kronos
[link]
Nekem nagyon tetszik ez a készülék, az ára bámulatos, szerintetek?

Ha Valakinek lenne észrevétele a leírtakkal kapcsolatban ne tartsa vissza magát.
A feltett kérdésekre, ha Valaki tud érdemben válaszolni, azt megköszönöm.

Sziasztok:
quakej

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  aTAB5 okostelefon
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.