Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  aTAB5 okostelefon

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-04 15:53:22

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6301) quakej válasza lalszi (#6299) üzenetére


quakej
tag

Köszi figyelmetlen voltam, pedig megtaláltam ezt a hivatkozást!

(#6302) quakej válasza poganytamas (#6300) üzenetére


quakej
tag

Köszi, megpróbálom.

(#6303) sly105


sly105
tag

Üdv!
Egy kis beszámoló eddigi tapasztalataimról,a quadról!
Lassan 2hete használom,eddig semmi gond nem volt vele a gen3-asomhoz képest hibátlan.Aztán egyzszer csak ellezdtek panaszkodni az ismerőseim hogy elmegy a hangom és nem hallják amit mondok.Na mondom kipróbálom otthon az asszony telefonját felhívtam és tényleg 10-ből 8-szor pár másodperc elteltével már nem lehetett hallani amit mondtam.Na mivel itt a fórumon írtátok többen is hogy a szervize enyhén szólva eléggé gyenge így számomra a garanciális szervizelés kiesett, egy fél percig se gondolkodtam rajta hogy leadom javítani.
Nos ezen felbuzdúlva ,szétszedtem a pár napos telómat.Itt jegyzem meg hogy a garancia matricákat sérülés nélkül el lehet távolítani majd később visszatenni.Nos egy samsung sghj700-asból kitermelt mikrofont raktam bele ami kivállóan illeszkedik.A csere után az ismerőseimet felhívva többen is kérdezték hogy lecseréltem az új telefonom ,mert hogy sokkal jobb és tisztábban hallanak.Tehát ha valakinek ugyan ez a hiba előjött volna cserélje vagy cseréltesse le a mikrofonját.Más téren kíválló kis teló lett ez a quad nagyon meg vagyok elégedve vele.

[ Szerkesztve ]

Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))

(#6304) ComPityu


ComPityu
csendes tag

Re:

Atab5, probléma. Hátha valaki tud valami okosat.

Adott a tégla, Atab5, MT6577.

Tökéletesen műxik, de néha nagyon furcsán viselkedik. Az állapot soron felül,azt jelzi,hogy a telefon hálózaton van. Ennek ellenére nem tudnak fel hívni, mert nem elérhető rendszerüzenetet kapnak. Ilyenkor nem tudom rep üzemmódba kacsolni a telefont. Illetve én sem tudok hívást indítani. A hívás elkezdődik ugyan, de a tárcsázó hívásban marad. Pontosabban a kapcsolódás állapotában. Befejezni nem lehet a hívást. Ez az állapot, csak reboottal orvosolható.

Úgy vettem észre ,hogy ez a hiba, legtöbbször,a WIFI bekapcsolásakor következik be,

Tapasztalt e valaki hasonlót, illeteva, van e ötlet a hiba okára ,esetleg megszüntetésére ?

Sleepy Head :-)

(#6305) tomtombat válasza ComPityu (#6304) üzenetére


tomtombat
tag

Hali.
Sajnos nálam az utóbbi pár hétben ugyan ezek a jelenségek fordulnak elő.
Gen2v2 a készülék, eddig hibátlanul működött.
Próbáltam gyári vissza állítást de nem segített. A kettes sim van telefonálásra, ott jelentkezik a probléma, az egyesben mobil net (digi) van ezekben a szituációkban az jól működött. Sajnos pont tegnap este zsebemből kivéve mid két sim, vagy hálózat helyén piros X fogadott, újra indítás után talált hálózatot.
Ezekben az esetekben sim ki-be kapcsolás sem segít, sim kezelésbe belépve a sim-ek kikapcsolt állapotát mutatja a ki-be kapcsoló felület. Be akarom kapcsolni, akkor kiírja, hogy aktivitás megszüntetése. Vicces.
Persze nem történik semmi, csak karikázik, és ez a felírat virít, de ekkor már semmire nem reagál a teló.
Most a gen2 v5 ROM van fent esetleg gondolkozok a gyári vissza telepítésén.
De ezzel sokáig jól működött.(v5).
Jó lenne valami megoldást találni, nem vagyok úgy eleresztve, hogy évente cseréljek telefont. :(

(#6306) ComPityu


ComPityu
csendes tag

Olvastam ugyan ,jó pár hsz-t ezzel kapcsolatban , de megoldásra vagy a hiba okára nem találtam utalást. Szal tanácstalan vok. És én sem szeretném ki hajítani mivel eddig elégedett vagyok a kütyüvel.

Sleepy Head :-)

(#6307) stick007 válasza ComPityu (#6306) üzenetére


stick007
tag

Hasonló problémám volt nekem is.
Az itt leírtak alapján, feltettem a V5-ös romot (V3mas a telóm) + root+cwm+partició okosítás, azóta (kb. 4 napja) nem csinálja. :R

(#6308) tomtombat válasza stick007 (#6307) üzenetére


tomtombat
tag

Nálam Is pont ezek vannak megcsinálva a telón.
Okosítás alatt mit értesz?

(#6309) stick007 válasza tomtombat (#6308) üzenetére


stick007
tag

2.5GB Itt megtalálod a leírást.
Lalszi jóvoltából :R

[ Szerkesztve ]

(#6310) tomtombat válasza stick007 (#6309) üzenetére


tomtombat
tag

Ja, hogy partíció okosítás...
Nem így értelmeztem bocs. az meg van köszi.

(#6311) Torrentpet


Torrentpet
újonc

Üdv segítség kellene elfelejtett jelszó ,szerviz vagy inkább újra indítás ?6-hónapos készülék Tescós eddig csak töltés probléma volt 5-hétig csinálták.eddig működött. most ,az kérdés hogyan tudom újra indítani?

(#6312) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

udv!
(aTab350)

Hangouts indításakor kéri, hogy szedjem le a Google play szolgáltatásokat.
leszedi, telepíti, majd ezt a hibaüzenetet kapom:
"Összeegyezhetetlen más ugyanazon megosztott felhasználói azonosítót használó alkalmazással/alkalmazásokkal."
van erre valami megoldás?

#?*@&!

(#6313) poganytamas


poganytamas
senior tag

GPS vétel javítása - még egy módszer

Ilyen még nem volt, ennek az alapja referencia pozíció megadása a GPS-nek. Nem fogjátok kitalálni hol van az eredeti referencia pozíció? Hát Kínában!

Kell hozzá egy MobileUncle Tools a telefonra, az Engineer mode (MTK)-ban meg kell keresni a Location Based Service-t. Ki a szabad égre, GPS fülön GPS (off) gombra kell kattintani. Rövidesen rácsatlakozik a műholdakra. Ezt a View fülön nyomon lehet követni. És akkor a GPS fülön rá kell kattintani a Ref position gombra, és Apply last location gomb. Így hamarabb lesz fogalma a készüléknek, hol is vagy.

Csökkentett mód Quad-ban
Nem tudom a többi modellnél van-e ilyen. Ha a kikapcsoló menünél hosszan nyomsz a kikapcsoláson, akkor felajánl egy csökkentett módban indulást, ilyenkor a következő újraindításig minden nem rendszer alkalmazást blokkol.

(#6314) poganytamas válasza zeon.hu (#6312) üzenetére


poganytamas
senior tag

Ilyesmi : [link]
Vagy gyári beállítások visszaállítása, és indulás nulláról.

(#6315) zeon.hu válasza poganytamas (#6314) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

kösz,megnézem majd.

#?*@&!

(#6316) hhatika válasza Torrentpet (#6311) üzenetére


hhatika
tag

Nem nagyon értjük a kérdésed/problémát?...

(#6317) Pakliman válasza ComPityu (#6304) üzenetére


Pakliman
tag

Hali!
Nekem is uez volt, aztán -> Szervíz, 2 hónap, állítólag kész, azóta nem használom (csak tartalékként van a táskámban), inkább vettem egy S3-at.
A hiba oka (a szervíz szerint) többszörös érintkezési hiba, majdnem mindent újra kellett forrasztaniuk (Már többször is majdnem felhívtak, hogy "Kész!", de aztán megint nem volt elérhető, így vissza az egész [ügyfélszolgálatos telefonként "tesztelték"]).

(#6318) BlueAthlon válasza ComPityu (#6304) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

Na végre, másoknál is produkál hasonlóakat mint nekem. 2-3 hónapja én is ezzel szívok néha. Gen2v2..

Azt jelzi, hogy hálózaton van, közben már régen nem. Sem hívni nem tudnak, se én nem tudok indítani hívást.. Csak a reboot oldja meg.

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#6319) tomtombat válasza BlueAthlon (#6318) üzenetére


tomtombat
tag

Hali!
Nálam is azok a gondok fordulnak elő mint ComPityu fórumtársnál. Ma kértem a T-től SIM cserét, hátha az a gond. 2001-es sim kártyám volt, bizakodtam hátha az új simmel megszűnnek a gondok. sajnos nem. Azt tapasztaltam hogy az egyes helyen lévő adat sim-en adatforgalmat lekapcsolom,akkor mintha stabil lenne a kettesben lévő telefonálásra használt. Gondolkoztam rom újra telepítésen, de szerintem fölösleges lenne ahogy olvasom írásod.

(#6320) szutyok13 válasza tomtombat (#6319) üzenetére


szutyok13
csendes tag

Pár nap pihenés után magához tért a telefonom, pedig már lemondtam róla. Nálam is fennáll a probléma továbbra is: ha mindkét kártya be van kapcsolva, akkor néhány perc után a háttérben eldobja a kapcsolatot, aktivitást jelez, de egyik kártya sem elérhető. Kipróbáltam mindenféle kártyával, ki és bekapcsolt WIFI-vel, adatforgalommal, de minden verzióban előjön a hiba,. ergo innentől egykártyás, amíg földhöz nem vágom.
Ja, ma azt mondta, hogy megsérült az SD kártya és tényleg, semmilyen eszköz nem látja. Lehet, hogy ez nem a telefon hibájából ment tönkre, de nem csodálkoznék, ez egy időzített sz*rkupac, élt egy évet. :O

(#6321) stick007


stick007
tag

Egy ROM frissítés, már sokat nem ront a helyzeten, nekem idáig jó még.

(#6322) gyurob


gyurob
csendes tag

gen2v2 típusú készülékem van. Hibajelenség a következő:
A kijelző elfordulás leáll a bekapcsolás után kb. 5-10 óra múlva véletlenszerűen. A gyro kikapcsol, mert analizáló programok se mutatnak értéket. A hibajelenség megszűnik újraindítás hatására.
Van erre valami megoldás?

(#6323) lalszi válasza gyurob (#6322) üzenetére


lalszi
aktív tag

Gen2v5 rom szokott segíteni. Ha az sem segít, akkor szervíz. (De a v5-ös rom-ból ki kell takarítani kínai barátaink ajándékát, a wland appot és a többi kínai apk-t is)

(#6324) poganytamas


poganytamas
senior tag

Software Update alkalmazás a Quad-on

Nyugodtan lehet törölni. Az alkalmazás egy kínai szerverhez kapcsolódik, konkrétan a 180.150.157.67-hez. Elküldi neki az IMEI számot, a szerver pedig annyit válaszol vissza, hogy bocs, nem ismerem a készüléket. Magyarán soha az életben nem fog működni :D

(#6325) quakej válasza poganytamas (#6324) üzenetére


quakej
tag

Én meg már kezdtem örülni, hogy lesz frissítés :(.

(#6326) diablo77


diablo77
tag

Közel 1 év használat után én még mindig elégedett vagyok a készülékkel, ami egy Gen2 V3. Komolyabb problémám nem volt vele (kopp kopp kopp), csak néhány apróság, ami sajnos a típus sajátja (pl. gyenge wifi). Ami viszont többször előfordult, hogy valamiért érthetelen okból hirtelen lemerült. Este még 50% fölött volt a töltés, reggelre meg kikapcsolt teljesen. Ilyenkor viszont csak igen lassan kezdte el tölteni, sokáig nem is mutatta, hogy tölt, aztán viszont feltöltötte rendesen. Igaz, én nem szoktam ki-be kapcsolgatni, van, hogy hetekig nem kapcsolom ki.
Az akksik jól bírják, kevés wifi, sok beszéd és mégis 5-7 nap készenléti idő. 3 havonta cserélem az akksikat, így mindkettő formában marad. A mikrofonnal és a GPS résszel sincs gond, egész nyáron használtam és mindig gyorsan pozícionált, illetve a jelet sem vesztette el.
Szerintem megérte az árát, amire nekem kell, arra tökéletesen megfelel még szerintem 1 évig, utána majd lehet cserélek egy másikra.

(#6327) Levente75


Levente75
aktív tag

Jelentem garancia lejárta előtt 2 héttel beszart az én telefonomon is (Gen2v3) a töltő csatlakozó.

3 napja azzal kezdte hol töltött hol nem, olyan volt mintha az akkuk kipurcantak volna. Össze vissza ugrált a töltöttség jelző. Azt hittem bele taposok és kihajintom a fszba ezt a xart. aztán jött egy ötlet, megkeresem a hiba forrását, mert nem tudtam eldönteni az akku xar vagy a kábel vagy az usb-s töltő. Ma szereztem egy másik micro usb vezetéket és amint bedugtam akkor tűnt fel, hogy a telefonban nekem is elengedte a fogadó részt a forrasztást. szóval kotyog benne, és ha rátartok kézzel tölt ha ellenkező irányba "feszítem" nem tölt.

Nahh jöhet a KEDVES LACI szervizes. Asszem ez volt a telefon első és utolsó húzása nálam. Szép volt jó volt, de köszönöm ennyi. :)) Javítás után keresni fogja szerető gazdáját. GXY Note-ra váltok. :D

Annyit igyááá, ha lepereg életed filmje előtted, akkor ne tudd eldönteni, hogy az akció film, vagy pornó film! - Huawei Mate9 - Galaxy Tab S6 - P30 Pro

(#6328) bioengin


bioengin
tag

Sziasztok!

Karácsonykor eladtam a Gen2v2 telefonomat, most egy Lenovo A850-nel boldogítom magam.
Kb ugyanazt az ugrást érezni (4mag, IPS, 1 Gb), mint mikor az aTab5-re váltottam egy 600MHz-es egymagos telóról.

Köszönöm az eddigi sok értékes infót az itt posztolóknak.

(#6329) vt602


vt602
tag

Üdv Mindenki !

Átalakult az Atab 5-öm, ami 1 év alatt tökéletesen működött. Mivel én nem használtam játékra, nekem a kijelző nagysága számít. Elképesztő meglepetés ért, amikor megvettem 1év garanciával a BLUEPANTHER NEMEZIS 6" telefont, ami alig nagyobb az Atab 5-nél. Érezhető a nagyobb kijelző. Jól kihasználták a kijelzőt. Nyitottam egy új fórumot, ha érdekel valakit, leírom én mit tapasztaltam, és majd teszek fel képet, a nagyságbeli különbségről. Nagyon elégedett voltam az Atab 5-el, de ideje volt nagyobbra váltani.

Köszönöm az eddigi sok értékes infót az itt posztolóknak.

[ Szerkesztve ]

(#6330) vt602


vt602
tag

Megmaradt, eladó az Atab 5-höz egy gyári kijelzővédő fólia 1000ft, és egy akkumulátor 3000ft, mindkettő új. Az akksi időnként cserélve volt, hogy használva is legyen, ne menjen tönkre.

(#6331) poganytamas


poganytamas
senior tag

aTab5 Quad tok

Jó hozzá a Lenovo A830 és a Lenovo P780 kivágás nélküli tokja. Ennek a két telefonnak a fizikai mérete milliméterre megegyezik a Quad-al, csak a kamerája van máshol. Ami a képen van tok magyar forintra átszámítva 3000 forint volt.


(#6332) WesTM


WesTM
senior tag

Sziasztok!!!

Ma berepedt a telefon kijelzője. Csak a felső plexi résszel lett baj, maga a kijelző tökéletes maradt. Tudtok valakit, aki tudja cserélni ezt a részt? Illetve ha igen, milyen árban lehet ezt megúszni?

A másik gondom az lenne, hogy egyre gyakrabban fagy le a telefon, nem tudok indítani és fogadni hívást. Ez, révén céges telefonként használom, elég kellemetlen dolog. Engem is elért az Atab végzet 1 év hibátlan használat után... :S

(#6333) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

udv!
aTab350-hez (ugye) nincs pc kliens.
sd kártyát cserélnék a lányomnak.
hogy lenne a legegyszerűbb/legbiztosabb menteni,majd a másikra felrakni az adatokat?

#?*@&!

(#6334) Trotter66 válasza zeon.hu (#6333) üzenetére


Trotter66
tag

Egy egyszerű megoldás: Google Drive, vagy Dropbox. Elküldöd a kívánt adathalmazt a felhőbe és visszatöltöd.

(#6335) zeon.hu válasza Trotter66 (#6334) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

egyesével eltart egy darabig :)
vagy megy egyszerre is?
bocs,ha láma vagyok,de nem használom ezeket.
de kösz!

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#6336) Trotter66 válasza zeon.hu (#6335) üzenetére


Trotter66
tag

Jelöld ki a telón a fájlkezelőben a kívánt elemeket, majd a Dropboxra töltsd át. Átvitelfüggő a dolog.
Persze kell egy Dropbox reg is hozzá, nem vitás, a Play-ról le tudod tölteni.

Más: Kiveszed az SD kártyát, beteszed egy átalakítóba és bedugod a laptopba, vagy egy kártyaolvasóba és a PC-be. Átmásolod a gépre amit szeretnél, majd a kívánt SD-re vissza.
Más: adatkábellel összekötöd a telót PC-vel/laptoppal/tablettel átmásolod az SD tartalmát, majd SD csere a telóban és visszatöltöd.

Más: kijelölöd az SD tartalmát átteszed belső memóriába (ha fér), másik kártyára meg vissza.

De szerintem, még mindig a felhőbe való fellövés és visszatöltés a legegyszerűbb.

(#6337) zeon.hu válasza Trotter66 (#6336) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

kösz!

#?*@&!

(#6338) quakej


quakej
tag

sziasztok, atab5quad. Ma kezdte, nem tudok telefonálni, hívni másik számot, de én hívható vagyok, legalább is kicsörög. 1 hónapos készülék. Esetleg valami jótanács? Tel-ról írtam.

(#6339) Trotter66 válasza quakej (#6338) üzenetére


Trotter66
tag

Újrandításon túlvagy?

(#6340) quakej válasza Trotter66 (#6339) üzenetére


quakej
tag

Ezen mit értesz? Ha újraindítom a telefont, reboot, akkor megjavul, igen.
És úgy veszem észre, hogy nem tudok telefonálni, hogy amikor bebillentyűzöm a telefonszámot, akkor nem adnak hangot a számbillentyűk, mint szoktak. A hívott fél hallja, hogy hívom, mert kicsörög nála, amikor pedig felveszi a hívást kattan egyet a telefonom, de ő nem hall és én se őt. Újraindítás után az üzenetrögzítőmön kipróbáltam a telefont, én hallom a rögzítőt, amikor beszél és én is hallom az üzenetrögzítős szövegemet, ha visszahallgatom.
Régi gen3-as atab5-ön volt kétszer képernyő elfordulási gondom, amikor 1 hónapos volt, de azt az akku ki és visszatevése megoldotta, lehet itt is ez kéne?

(#6341) Trotter66 válasza quakej (#6340) üzenetére


Trotter66
tag

Mindenféleképpen próbáld ki az akksi kivétet.
Nem tudom, hogy rootolt a telód, vagy sem, de alapos cache tiszítás lehet, hogy kellene neki.

(#6342) lalszi válasza quakej (#6340) üzenetére


lalszi
aktív tag

Nem telepítettél valami appot mostanában? Lehet, hogy összeakad valamivel a gyári appok közül.

(#6343) wordsworth01


wordsworth01
csendes tag

Sziasztok!

Kb. 1-1,5 hónapja érdeklődtem, hogy aTAB350D-B telefont lehet-e rootolni. Azóta történt bármi változás, esetlegesen rootolható?

Aki esetleg tud segíteni az vendégem egy pár kávéra ;)

Szép napot!
Gábor

(#6344) Soybex válasza wordsworth01 (#6343) üzenetére


Soybex
őstag

Még nem lehet , de ezért a válaszért is egy kávé nyertese vagyok ? :DD

Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.

(#6345) quakej válasza Trotter66 (#6341) üzenetére


quakej
tag

Tel-ről, a tel rootolt, chache tisztítás 1 mb. Akksi kivéve, remélem rendbe jön, mert nincs kedvem megismerkedni a szervizzel.

(#6346) quakej válasza lalszi (#6342) üzenetére


quakej
tag

Nem, azok a progik vannak rajta, mint az előzőn. Reggel kapcsol be a tel 7-kor és este 11-kor ki, a hibe este 6 és este 7 óra utàn jelentkezik. Sajna ma is ez volt, billentyűzet néma, kicsörög, engem nem hallanak és én se hallok semmit. Reboot utàn ismét jó a tel.

(#6347) Trotter66 válasza quakej (#6346) üzenetére


Trotter66
tag

Ignoráld az időzített ki- és bekapcsolást.
Nagy valószínűség szerint ott lesz a bibi.

(#6348) quakej válasza lalszi (#6342) üzenetére


quakej
tag

Ha az aksi kivétel után is jelentkezik a probléma és egy gyári visszaállítás sem oldja meg a problémát (amihez nincs sok kedvem, progikat utána újra visszarakni, + beállítani a telefont) akkor megy a szervizbe. Gondolom a framaroot-tal meg lehet csinálni a unroot-ot is, mert láttam a lehetőségek között, rootol-va nem akarom a szervizbe visszavinni.

Erre a problémára a fórumon nem igazán láttam megoldást.
Mintha az rémlene, hogy 30 nap után, ha nem javítják meg, akkor el lehet állni a szerviztől és visszakérni a pénzt. Erre valami írásos anyaga Valakinek lenne (fogyasztóvédelem?)? Vagy Valaki már próbálkozott ezzel? Segítséget, (rém)történetet előre is köszönöm, ha lesz.

(#6349) quakej válasza Trotter66 (#6347) üzenetére


quakej
tag

Ez a funkció egy alap android beállítás.
Ha nem működik irány a szerviz, nehogy már egy 1 hónapos telefon ne tudja.
De azért köszi az ötletet, mielőtt elvinném a szervizbe, legutoljára ezt is kipróbálom.
De azért remélem az aksi kivétel megoldja a problémát, ma este 7-körül kiderül.
A régi gen3-as atab5-nél ez a funkció működött, nem volt gond :).

(#6350) quakej


quakej
tag

Elfelejtettem, gyors kérdés.
Az atab5quad-nál érdemes használni a "Biztonsági mentés és beállítás funkciót" vagy használjam inkább a Titanium backup-ot? Az első 1,3 GB-ot mentett le a Titanium meg 1,21 GB-ot.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  aTAB5 okostelefon
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.