Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-06 07:34:25

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8427) .mf válasza consono (#8425) üzenetére


.mf
veterán

Pontosan. A specik alsópolcosak: legkisebb refraktor, sokan vezetőnek nagyobbat használnak; belépő szenzor; kompromisszumos alt-az; de mégis, egy ilyen kicsi, kompakt, könnyű szettben egy kerek egész, amihez hasonló fícsöröket tudót ha saját magadnak akarnál összerakni, többszörösébe kerülne, sokkal nagyobb, nehezebb, bonyolultabb lenne, nagyon meredek learning curve és sok munka után jutna bárki az első képéig - ez meg csak plug and play, megnyomod a gombot és automatán csinálja is. Nálunk még sok pénz, de nyugatabbra már nem, és sok csillagászat iránt érdeklődőnek elhozhatja városi fényszennyezett ég ellenére is a csillagok nézését (inkább EAA platform, azért is SeeStar, nem mondjuk PhotoStar).

De ennek ellenére remélem, hogy lesz nagyobb testvére is, minimum 60-as (-> 44%-kal több fény) vagy 70-es (azzal már majdnem dupla), és lehetőleg FPL53-as lencsével, valamint egy nagyobb, 1/1.2" (585) vagy akár 1" szenzorral, amivel repülőre kézipoggyász méretű komplett utazós asztrofotós cucc is lehet belőle.

Olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, mint a drónozás hőskorában, amikor még szinte mindenki magának építette kitből vagy legózta teljesen össze a drónokat, egyenként magának vadászva össze a motort, ESC-t, IMU-t, GPS-egységet, kamerát, egy csomó munkával összeépítve, összelőve; majd berobbant a DJI a Phantommal, ami egyben, készen adta az egészet, app letölt és ready to fly...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.