Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aurartus
csendes tag
Sziasztok!
Van ugyan asztalos végzettségem, de soha nem dolgoztam benne.Ez okból nincs gépparkom sem,csak barkács bizbaszok.Azonban most le kéne gyártanom pár száz kis keretet, kőrisből 380×220 mm.A léceket gyalulva és marva készen kapom egy ismerőstől,de gérbe kéne vágnom és az se baj, ha utána lesz egy gérvágóm további barkácsoláshoz.Ezért tanácsot szeretnék kérni gérvágó ügyben. Néhány évvel ezelőtti hozzászólásoknál olvastam,hogy dícsérik a Güdét. Én kinéztem egy GRK 210/300 típusú kihúzható gépet és a Bauhausban pediglen néztem egy toolson PRO KZ3400 típust (Erről egy német teszt jókat ír).Na most nekem számítana a pontosság, mert egy kereten csúnya ám ha szét van nyílva az illesztés.Azért gondoltam kihúzhatóra, mert később jól jöhet még ügyebár nincs más fűrészem és itt tágabbak a lehetőségek.De ha nem elég pontos, akkor marad a fix verzió. Kb 50 pénzem lenne rá.Tudnátok segíteni? A használt profi gépeken is gondolkodtam, de sajnos emlékszem még mit kapnak ezek az évek során...Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...
-
aurartus
csendes tag
Nekem van egy Multimax fúrógépem, ahhoz van eszterga,körfűrész és ütvefúró toldalék.Több mint 30 éves...Na az,multigép
Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...
-
aurartus
csendes tag
Sziasztok! AEG Gérvágóról vannak tapasztalatok? Mert ezért az árért nyújt annyit mint a nagyok, csak jóval ócsóbb. Ez amugy ipari, vagy barkács?
http://fehergep.hu/webshop.php?tid=373&fkid=15&akid=24
-
aurartus
csendes tag
válasz thyeby #22489 üzenetére
Bizonytalan a jövő,mert speciális keret alapú dobozokat kellene készítenem,egyelőre egy tucatot. Ha tetszik a tulajdonosnak, aki egyébként a munkaadóm és egy édesipari manufaktúra,akkor lehet több száz is belőle. Barkács szir szarokat néztem, amikről azt hittem milyen jó kis ketyerék. Pl.Einhell. Aztán megnéztem egymás mellett egy ilyen "ketyerét", meg egy Makita MLS 100-ast. Háát basszus leesett az állam akkora csavarok voltak benne és olyan masszív volt, mint egy tank.Szóval most azt gondolom kell a csudának barkács, még ha nem is lesz a munkából semmi.De használtan csak igen pusztulák szarok vannak,én elhiszem, hogy dolgoztak velük, de én is voltam egyszer asztalos tanuló és minden gépre vigyáztunk. Viszont a gérvágó azért olyan mostoha gyerek, mert építkezéseken is használják így ütik vágják,egy rozsdás trágyadomb lesz mind. Én elhiszem, hogy ezek újonnan igen drágák, de basszus olyan pofátlan árakat kérnek a láthatóan törött,redvás gépekért, ami nem állja meg a helyét.Szóval precíz gérvágás kéne, de jó volna a sínes megoldás is,mert azzal tudnék nútot is készíteni stb.
-
aurartus
csendes tag
válasz thyeby #22492 üzenetére
thyeby! Mivel beleástad magad az EN-71 szabványba, nem tudod létezik e valami hasonló az élelmiszer ipari csomagoló anyagokra is? Mert az én dobozom egy bonbonos doboz lenne és politúrozni szeretném kívülről,belülre meg valami "barátságos"lakkal vonnám be. A sellakot használjuk néha marcipán figurák bevonására és gyógyszereket is bevonnak vele,ezért gondolom nem jelentene gondot.
-
aurartus
csendes tag
Sziasztok!
Vízbázisú lakkra rá lehet menni politúrral?Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...
-
aurartus
csendes tag
válasz Sanyabá #22689 üzenetére
Nincs lehetőségem fújni, ecsettel pedig nem tudok olyan tükör sima felületet kialakítani, mint labdával.Na most a vizes lakk azért kell, mert élelmiszer ipari engedélyezés szükséges (bonbonos doboz). Elég nagy méret, 380*220mm ezen már rosszul festene egy ecsetnyom. Prémium desszertek lesznek benne,ezért prémium doboz kell. Viszont régi mesteremtől hallottam, hogy az utolsó éveiben, már lakkot vitt fel a politúr alá.Volt valami oka rá az biztos mert jó nevű szaki volt,talán a habkő kifehéredése okán, de Ő már az angyalokkal sörözik így nem tudja megmondani Nekem gazdasági oka lenne, nem nagyon szeretném ha a drága nedűt szívná fel a fa mélyebb rétegeibe.Szóval csak a beeresztést váltanám ki a lakkal és mivel az egyik vizes a másik szeszes, gondoltam nem járnék úgy mint az erkély padlómmal, amikor vizes pácra mentem vizes lakkal és a tigris kutya f@sza lett hozzá képest
-
aurartus
csendes tag
Ja a Bosch nem rakott rá lézert. Nem mintha hasznomra lenne, de tudnám a haját tépő asszonynak mutogatni "Látod vazze ezé' ennyi ez". Meg a Makin fék is van, tudom tudom beszarik,de addig is nem kell bosszantóan sokat várni vágás után és nem is kezd viszketni a tenyerem mikor sietnék,hogy a munkadarabbal állítsam meg a lapot.
-
aurartus
csendes tag
válasz Winner_hun #22697 üzenetére
Na akkor majd én kiprószálom. Csak attól félek, nem fog együtt mozogni a két réteg és nem azonnal, hanem esetleg pár hónap múlva dobja le egyik a másikat, hogy mindenképpen drága legyen Akkor csinálok egy mintát s elteszem hosszútávú tesztre.
-
aurartus
csendes tag
A sellak megengedett,használjuk is marcipán figurák lakkozásánál, csak nem denszesszel. Alapvetően élelmiszer iparban megengedett lakkal vonom be a belsejét, de kívülre szeretnék egy magasfényű makulátlan szép réteget, ezért gondoltam a politúrra.
-
aurartus
csendes tag
válasz generatoros #22722 üzenetére
Mert leesett az állam és nem találom...
-
aurartus
csendes tag
Thyeby! Milyen ragasztót használsz a gyerekjátékokhoz? Van esetleg formaldehid kibocsátási előírás pl:E1 vagy itt csak nulla lehet?Rétegelt lemez miatt kérdem.
-
aurartus
csendes tag
Sziasztok! A PVA ragasztó átütött a mahagóni furnéron és befeketedett. Milyen technikával tudnám eltüntetni? Pár centis foltokról van szó néhány helyen.
[ Szerkesztve ]
-
aurartus
csendes tag
Sziasztok!
Volt már valaki a LIGNONOVUM faipari szakkiállításon korábbi években? Esetleg már az idein? Az érdekelne érdemes e valamiféle kedvezmények reményében kilátogatni szerszámgépek beszerzése okán, vagy a netes áraknál ott se mennek lejjebb? Mondjuk utolsó nap, hátha már nem akarnak sokat pakolni?Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...
-
aurartus
csendes tag
Sziasztok!
Rezgőcsiszoló dolgában fordulok hozzátok.Szükségem lenne egy olyan gépre, amivel felületkezelés alá tudnék furnérozott lapot csiszolni szépen, emellett még kőrisfa keretből is ki szeretném vele "szedni" a gyalu nyomokat, anélkül, hogy az élébe mart letörést gömbölyítené. Gyanítom erre a puha talpal rendelkező gépek nem alkalmasak, ám ha mégis, azt kérem osszátok meg velem!
Láttam egy Black&Decker gépet KA330E típus, belső porelszívóval 270W, ugyanakkor nem tudom mennyire barkács a cucc? Max 25e-ig szeretnék nyújtózkodni.Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...
-
aurartus
csendes tag
Nézegettem excenteres csiszolókat is, de nem lehet porszívót csatlakoztatni 20 pénz alatt,a Metabo viszont 16900 pénzért elég pofás volt.Mennyire hatékonyak ezek a kazettás porgyűjtők?
-
aurartus
csendes tag
-
aurartus
csendes tag
Sziasztok!
Mivel kell keményfát hidrogénezni és hol kapható? Próbáltam 30%-os peroxiddal, de nem volt elég. Emlékszem gyerekkoromból, a lötyi amit használtunk, egy tömbbé olvasztotta az ecsetet mire egy székkel végeztünk.
Jó minőségű dobozpántot hol lehet kapni Pesten? Nem arra a horganyzott cacakra gondolok, hanem rézből.Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...
-
aurartus
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Trinát oldószeres lakkom. Tudom ezt valamilyen fajta páccal színezni? Át szeretném kenni a fenyő étkezőnket, mert a többi bútor már pácolt bükk. Ám nem akarok kromofágos, ripityomra szétszedős felújítást, csak kicsit megcsiszolni és rákenni a régi lakkra.Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...
-
aurartus
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Mivel sok sok jó tanács kering ebben a rendkívül színvonalas topic-ban, ismét Hozzátok fordulok tanácsért. Ahogy elnézem mások is kapkodják a fejüket gépvásárlás előtt, hogy melyik gép mit tud, jobb e a többinél és mi az ami csak parasztvakítas.
Én egy gérvágó csere előtt állok. Ebben kérnék segítséget. Korábban sajnos a pénztárca gyengébb irányba terelt, de most feljebb kell lépnem. Két gép került a látókörömbe. A Dewalt DWS 780 és a Makita ls1216. Hasonló az áruk, a kritérium a 340mm-es vágás szélesség és ezen belül a minél pontosabb vágás. Erő, dönthetőség , magasság nem szempont. Mindkét gépnél kiemelik a precíz megvezetést, de melyik a jobb? Van értelme a Makita 4db csúszósínének?Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...
-
aurartus
csendes tag
válasz thyeby #32335 üzenetére
Pediglen 4 sín vagyon rajta és ki is emelik mekkora királyság, hat csapágysor karonként. Nekem tetszene, csak mi az ámítás és mi az igazság nem tudom. Neked fix van, az más. Ott nincs olyan mechanizmus, amit eltolhattak. Az MLS100 egy durung masina, szerintem tűzifa aprításra találták ki. Masszív, de jobbra balra egy centit játszik. Ez kilóg a sorból, a többi finomabb szerkezet. Sajnos nem találok összehasonlító tesztet ezekből, kivéve egy saját Dewalt vs Bosch reklámot.
[ Szerkesztve ]
-
aurartus
csendes tag
válasz thyeby #32338 üzenetére
Rátapintottál a lényegre, radiált néztem először. Nem kell mobil. Használtat nem akarunk venni, mert ki tudja mennyire véres a torka. Újat néztem, ahhoz meg túl vékony a jég sajnos. A Dewalt kotyogását meg tudnám nézni, de Makitát nehezen találok. Rendelni lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest