- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
válasz
pali923
üzenetére
Ránéztem a térképre: Bp - Szombathely 235 km, oda-vissza 470. Gondolom ezt azért nem várod el. De ha mondjuk 50km-re vinné (oda-vissza 100), akkor is elég 5l üzemanyag, amihez kibányásztak 50kg kőolajat. És ha már kibányászták, fel is használják. Ha ennek a 45 kiló kátránynak csak a negyedét égetik is el, kérdés hogy az kevesebb szennyezéssel jár-e, mint a 30 kg bútorlapban lévő, 3kg műgyantáé. 15kg vs 3kg!
Ami a gyárban újrahasznosításként történik, azzal nem tűnik el a káros anyag, hanem felhalmozódik az újrahasznosított bútorlapban. Ez az összes eddig legyártott bútorlapra igaz.
Ez nem a probléma megoldása, csak a görgetése!Az igazi megoldás a gyártónál van: természetes kötőanyagot és természetes (vagy semmilyen) bevonatot használni!
Te fogyasztóként a vásárláskor döntheted el, hogy környezetbarát terméket veszel-e. Ha megvetted, utána már késő. Akkor is, ha ingyen fogadod el valakitől, mert akkor Ő nem fogja érezni a probléma súlyát (mint a fórumtárs), ezért legközelebb is bútorlap bútort fog venni.Értem én a jó szándékot, és értékelem is. Csak nem árt számolni, hogy a fáradozásnak van-e értelme, esetleg nem negatív-e a hatásfoka.
Ehhez tisztázni kell pár kérdést:
1. A bútorlap minden összetevője újrahasznosítható-e, ill. kevesebb szennyezéssel, mintha csak új alapanyagot használnánk?
- Szerintem NEM. A bedarált bútorlap ugyanannyi kötőanyag hozzáadását igényli, mint a fa alapanyag, és a károsanyag-tartalom egyre nagyobb lesz.
2. Szétválasztható-e a káros és nem káros összetevő?
- Szerintem NEM, a bútorlapból nem vonható ki a káros anyag.
3. Az újrahasznosítással járó összes szennyezés kevesebb-e mint az égetésé?
- Nem tudom, ez attól is függ hol laksz, és gyalog, vagy kocsival viszed-e el a gyárba/ átveszik-e, stb. Mondjuk úgy, hogy erős kétségeim vannak. De ne felejtsük el, hogy csak a káros anyag felhalmozását éred el (nem a megsemmisítését), esetleges többlet-szennyezéssel.Szóval a tudatos környezetvédelemhez nem elég addig elnézni, ameddig a propaganda és a véleményformálók sugallják. Jobban belegondolva, lehet hogy más eredményt kapunk.
A szomszédok ettől még értékelni fogják a hozzáállásod. Csak tisztázzuk, hogy ez nem környezetvédelem, csak a probléma görgetése, némi fáradtság/ idő/ többlet-szennyezés árán, a jó viszony megtartása érdekében.macilaci78
... bontottunk és adtunk oda ingyen az első embernek
Azért azt érzed, hogy ezzel csak átdobtad a gondot a szomszédba.
Nekem az volt a lényeg, hogy ne legyen útban és ez az eredmény ne kerüljön pénzbe, időbe.
A gazdag országok ugyanígy védik a környezetet, ugyanezen szempontoktól vezérelve. Mivel a környezet védelme kb minden szempontoddal ellentétes, ezért történhetett, hogy a szemetük végül más szegény országok tájait "színesíti".Ha tényleg védeni akarod, akkor csak természetes anyagból rendelsz bútort: natúr MDF, fa. Ragasztás kazein- vagy csont-enyvvel, felületkezelés sellakkal, vagy hidegen sajtolt növényi olajjal. Elszállítás kézben/ lovaskocsival!
Minden más szennyezés.
Legutóbb nem így sikerült, de talán majd legközelebb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Padavan firmware
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Hobby elektronika
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Videó stream letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest