Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ugyes

senior tag

válasz ugyes #4747 üzenetére

Néhány észrevétel az 5.0-ra átállásról:

1) könnyen felmegy és minden elindul. Látszólag...
    2) sok gyári alkalmazást frissít majd magától. De nem mindent.
    3) Nextcloud használóknak oda kell figyelniük, ha nem konténerben fut az adatbázis, hogy azt is frissíti majd (MariaDB), de manuálisan kell engedélyezni, mert kéri előtte a root jelszót! Addig viszont áll az adatbázis => áll a Nextcloud is.
    4) webszerverek és php verziók: mindenképp kell a 8.4 és utána a felugró ablakban az aktiválási click here-re kattintani még látszólag apache esetén is: valójában ekkortól lesz aktív
    5) tűzfal: a feketelista és a fehérlista elemeit migrálja az új Defender Firewall profilba. Nálam legalábbis az utolsó sorba beírta, hogy deny all. Ennek következtében, hiába volt a helyi hálózat felsorolva a megbízható helyek között, yxyí@{}>xcy, nem tudtam pl. tautulliból a plex szerverre rákérdezni. Mindenképpen be kell tenni külön engedélyként a firewall profilba.
    6) tűzfal2: hogy őszinte legyek, a sok szarakodás után inaktiváltam a deny all sort, mert az *arr-ok nem láttak semmit, stb. Szóval ha ez benn marad, akkor nagyo precízen meg kell határozni az engedélyeket mind a belső hálózatról, mind a DDNS szerverről.

• donat_sz

senior tag

válasz ugyes #4747 üzenetére

most délután felengedtem, egész gyors volt, eddig minden rendben. majdnem minden app frissítésre szorul, az tovább eltart.
    wireguarddal bohóckodtam el újra, valahogy nem akar sikerülni működésre bírni.. marad a PI-n fuó wireguard :DDD

Új hozzászólás Aktív témák