Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ugyes

senior tag

válasz Gawamatsu #4290 üzenetére

Az elmondásuk szerint azért választották a Ryzen platformot, mert az elérhető Intel processzorok (<I3) nem biztosítanak elegendő PCIe sávot. Az iGPU hiányán én is gondolkodtam, de az igazat megvallva nem biztos, hogy hátrány. Korábban én is mindent is a NAS-ra akartam tenni. Csak a Celeron nem bír mindennel. A média szervereket külön gépre tettem (I3-12100), a fájlműveletek maradtak (+ a torrent) a NAS-on /és backup Plex szerver, biztos, ami biztos/.
    Aktuálisan a Nextcloud/fotómenedzsment áthelyezésén gondolkodom, mert ismét újra kellene telepíteni adatbázisát vagy valami más galibája van.
    A NAS maradna fájlszerver (+torrent) és minden mást egyéb gépek végeznék. Tudom, így nagyobb az áramfogyasztás és helyet is többet foglal, de biztosabban üzemel, szerintem. Ezekhez pedig a gyors hálózati kapcsolat, sok USB port kell. Az AS6604T-n van 3 db USB, az utódon (AS6804T) 7 db, amelyből 4 db helyből gyorsabb, mint az AS6604T-n bármelyik.

Videókártya: szerintem olyan 300-350eFt körül lesz az AS6804T ára. Ha nincs vagy csak 1-2 távoli megosztás és jó a lejátszó, akkor Nvidia T400-zal elketyeg (használtan ~30eFt). Ha több kell Nvidia T1000 vagy A2000 (előbbi PCIe3, utóbbi 4). Kb. +100/200eFt. Most csinálta meg a Plex az Intel iGPU/ARC kártyák jó kezelését Windows alatt (11th gen felett) (linux alatt már korábban is ok volt), így egy N100-as mini PC médiaszerver ősztől még windows alól is jó Plex szerver lehet, most 53eFt RAM-mal és SSD-vel (belépő szint) a hardveraprón.

Új hozzászólás Aktív témák