Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Braien724
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék routert cserélni, igazából AiMesh vezetékes hálózatot kiépíteni a alsó és a felső szint közt.
Jelenleg egy ASUS RT-AC66U B1 routerem van.
Ezt raknán szándékom szerint a felső szintre lentre, mint fő router két jelöltem van:
ASUS TUF-AX3000 V2
ASUS TUF-AX5400Olvasgattan az ASUS TUF-AX3000 V2 routerről, de igazából nem tul sok jót :-(
Hamar megadta magát, nem volt jó, dobta a hálózatot.
Valaki használ közületek ilyet?
Mi a véleménye, mennyire stabil megízhatóA másik kissé drágább a nagyobb testvér a ASUS TUF-AX5400
Viszont ennek 3 magos procija van!!
Kérdésem rosszab/gyengébb e ez mint a másik?Melyiket érdemesebb megvenni, gondolom az 5400-est de ez nem egy régebbi kiadás?
Nem találtam meg melyiket mikor adták ki.Köszönöm, ha jó tanácsokkal láttok el!
-
Braien724
csendes tag
válasz szaboi6512 #19263 üzenetére
Szia, ezen van usb 3?
-
Braien724
csendes tag
válasz Exelsior24 #19287 üzenetére
Szia,
nagyon köszönöm a vélaszod,
mérlegelem amit írtál.Nagyon részzetes.
Köszönöm mégegyszer. -
Braien724
csendes tag
Sziasztok,
rászántam magam és beruháztam egy TUF Gaming AX6000 routert, a régi routert pedig beüzemeltem (RT-AC66U B1) node-nak.
Elvileg a kvázi "rendes wifi" rendben működik, de most átszerveztem a hálózatot és úgy gondoltam, hogy az IoT eszközöket ami kb 50 db, azt egy vendéghálózaton rejtett SSID- vel üzemeltetem.
Sikeresen beüzemelten (nem volt könnyű)
Az lenne a kérdésem hogy a node router is szórja a vendég wifi-t?
Én azt tapasztalom mintha nem szórná az emeleten levő RT-AC66U B1 router.
Gyengébb a jel!
Nehezen lehet csatlakozni az IoT eszközökkel nem mindig van jel.
Másik kérdésem át lehet pakolni a két router közt az eszközöket valahogy, esetleg ahoz rögzíteni azt.Köszönöm előre is
Braien -
Braien724
csendes tag
válasz kpityu2 #19419 üzenetére
Köszönöm az azonnali válaszod.
Viszont jó lenne ha kicsit tudnál segíteni hol keressem mert kissé elakadtam.
Melyik router-en kellene beállítani, mert a nod-on nem találok ilyen beállítást.
Ha az ip alapján a node-ra akarok lépni akkor is a fő router-re lép be.Közben a fő router-en találtam a "vendég hálózat 1"-nál egy beállítást:
Míg a "vendég hálózat 2"-nél nincs ez:
itt elehet a gond[ Szerkesztve ]
-
Braien724
csendes tag
válasz kpityu2 #19421 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget megtaláltam.
Neked is úgy van, hogy a vendég hálózatoknál csak az 1-es vendéghálózatot lehet szórni a node-on is a vendéghálózatot?
Csak az 1-es vendéghálózaton lehet legörgetni ezt a menüt nekem:
Vendéghálózat az AiMesh-en:
Csak router
Minden AiMesh csomópontÍgy szerintem meg tudtam oldani:
Köszönöm még1szer
[ Szerkesztve ]
-
Braien724
csendes tag
Sziasztok,
Szükségem lenne tanácsra.
Vettem egy TUF AX6000 routert.
Csatlakoztattam egy HDD azt ami a régi routeremen RT-AC66U B1 használtam.
Azon gond nélkül működött de az új 6000-en állandóan lekapcaolódik a hdd filmnézés közben!
Szerintetek mi lehet a gond?
Lelassul a hozzáférés, megszűnik a kapcsolat, eltunik a meghajtó, újra indítás sem igazán oldja meg.Köszönöm a segítséget előre is!
Braien -
Braien724
csendes tag
válasz Intruder2k5 #19688 üzenetére
Sziasztok,
Kipróbáltam mindent, de nem oldódott meg a problémám a TUF AX6000 routerre kötött HDD gond.
A HDD egy Apacer AP2TBAC236U-1 2TB USB3.2 külső merevlemez.
Kicsréltem a HDD tokot egy külső USB3 to SATA kábelre.
Aztán egy Másik külső tokra.
Ezek után találta a polcon egy külső HDD tokot ami külön külső tápfeszültséggel ellátott.
Minden esetben filmnézés közben megszakadt a kapcsolat levált a HDD.
Felvettem a kapcsolatot az ASUS support-tal. Jelenleg azt a válasz kaptam miután rákérdeztem, hogy kicserélik e, hogy vigyem vissz a vásárlás helyszinére és kérjek garanciáli ügyintézést (jelentsen is bármit). Szerintetek ez mi lehet.
Esetleg valakinek valami ötlete amit még ki lehetne próbálni?
Élég macerás kiszedni a hálózatból most nem tudom addig mit csináljam amig a garanciális ügy tart?Köszönöm:
Braien -
Braien724
csendes tag
válasz Peter Kiss #19794 üzenetére
kipróbáltam, az USB2.0-áa módot is, de nem jött be ez a megoldás sem.
ugyan úgy lecsatlakozik a meghajtó.
-
Braien724
csendes tag
Sziaztok,
korábban megénekeltem esetemet a TUF TUF AX6000 routerrel:
#19682Braien724
"Vettem egy TUF AX6000 routert.
Csatlakoztattam egy HDD azt ami a régi routeremen RT-AC66U B1 használtam.
Azon gond nélkül működött de az új 6000-en állandóan lekapcaolódik a hdd filmnézés közben!
Szerintetek mi lehet a gond?
Lelassul a hozzáférés, megszűnik a kapcsolat, eltunik a meghajtó, újra indítás sem igazán oldja meg. "Gondoltam elmondom mi történt, visszavittem a AQUA webáruházba ahol vettem és több mint egy hónapos várakozás után ezt a választ kaptam:
"A gyártó szakszervize nem tudta javítani a tárgyban szereplő ügyének tételét, illetve cserét sem kaptunk, így a vételár visszautalásával tudjuk rendezni ön felé az ügyet."Tanácsot kérnék milyen routert vegyek helyette mit ajánlatok hasonló teljesítményben HDD kezeléssel
Köszönöm a Tanácsokat javaslatokat előre is:
Braien[ Szerkesztve ]
-
Braien724
csendes tag
Szia VGYke,
mindent kipróbáltam, külső külön tápot is raktam a HDD-nek, ne terhelje a router-t, de nem működött.
Korábbi routerem RT-AC66U B1 tökéletesen működött, most működik a hdd-vel.
Minden jó volt a TUF AX6000 de nem volt hajlandó a hdd-vel együtt működni.
Mivel nem kaptam vissza, vissza fizetik az árát, így bukni fogok 5.000.- re ha ugyan ezt szeretném megvenni, de a felmerült hiba miatt nem merem. Ezért keresek valami másikat. -
Braien724
csendes tag
Sziasztok,
Ha a notebook 5g-n csatlakozok a routerhez akkor nektem mekkora sebességet ír ki a csatlakozáskor
erre gondolok.
Mert Nekem 5 g-nél a gt-ax6000 routerrel valami 250-280Mbps ír.
Nem kellene legalább 1 Gbps lenni (a kép csak illusztráció) -
Braien724
csendes tag
háááát
este bejelentettem a Diginek, hogy lassú a netem, és én mondom pick-pack ma ki is jöttek.
Nem semmi le a kalappal, de itt jön a de.
Sajnos nem voltam otthon csak telefonon beszéltünk, azt mondta az ember (szerelő), hogy mivel modem módban van a végberendezés ezért lassabb a netem igy kb 300 M , de a bridge módban akár 800 M is lenne, tesztelték vezetékesen sajat notebook-kal.
Nem tom mi lenne a jó megoldás?VGYke: "Na mit mutat?", hát ezt minden után:
Még foglalkoznom kell vele.
A merlin firmware jobb lehet?
De lehet reszetelem a routert gyárira mert a régi TUF-AX6000 mentését toltam bele, gondoltam egyszerűbb lesz minden beállítás. -
Braien724
csendes tag
Sziasztok!
még mindig találok valami problémát, adott egy GT-AX6000. Mindent ujra konfiguráltam. Mot elfogatható a net sebessége.( Lenyeltem)
De a routerre van dugva egy hdd ugye, erre próbálok most másolni egy 900M-ás fájlt de,
nem igazán megy, egyszerűen meg áll másolás közben.
A Kapcsolatom 1201/907 (Mbps) 5G
nem értem
Van valakinek valami ötlete? -
Braien724
csendes tag
válasz mgTerminator #20635 üzenetére
Szia, wifi- keresztül, most újra indítottam a routert a notebook-ot, de nem változott semmi
-
Braien724
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20638 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a hdd, de hogyan tudom ellenőrízni.
-
Braien724
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20640 üzenetére
így egyértelműen a hdd-re
a Comlete könyvtárba másolom a megosztáson
-
Braien724
csendes tag
válasz mgTerminator #20642 üzenetére
egyszerű SMB megosztás, lejátszás megy, elérem a totalcommander-ben,
a notebook amiről szeretnék másolni a totalból vlc-vel simán lejátsza a videót beleporgetek átugrik nem laggol,
de a másolás a total commanderben nem.
Leállítottam , felraktam a merlin firmware, aztán gyári firmware, de nem megy
5g csatlakozás Kapcsolat sebesságe : 1081/721 (Mbps)elindul a másolás akár 45M-valaztán meg lelassul 5-10K-ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest