Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
devillike
tag
válasz Gaabboorr #4349 üzenetére
Szia Gaabboorr!
Szerintem mindenképp a sima P5B[link] vagy a P5K [link]közül válassz!
Azt a pár ezer forintot megéri (asszem 2ezer), hogy ne se lapod legyen.
Nekem P5K lapom van, kissebb problémáim voltak vele, de ezek megoldódtak (szerencsés voltam). Vannak akiknek nagyobb gondok voltak a P5K-val és csak csere oldotta meg a gondot.
A P5B-ről olvastam egy olyan tesztet az ipon oldalán, ahol P35-ös chipkészletű lapokkal hasonlították össze, mivel a szintén P35-ös P5K nem volt hajlandó felismerni a tesztben használt satás HDD-t. Ezért a P35-ös konkurens lapokat a P5B-vel hasonlították össze, ami egyáltalán nem vallott szégyent, sőtt, bizonyos tesztekben első is lett.
Remélem sikerül választanod! (Ja és a Gigabyte DS3-at is választhatod)jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
Gaabboorr
csendes tag
válasz devillike #4353 üzenetére
Köszi a segítséget! Azért gondoltam erre a két lapra mert úgy gondolom ezeket később tudnám bővíteni (FSB 1333, 45nm). Erről mi a véleményed? Ja és ha már itt vagyunk pontosan mit is jelent az "SE"??
Asus P5K + Intel Core 2 Extreme QX6850 + Asus Geforce GTX 650 + OCZ Vertex 2 SSD
-
Muréna
őstag
vdimm mod kész, P5K működik.. kész csoda..
szerk.: a 0803-mas biost felraktam.. a Performance level 8-ról 5-re csökkent !
full auto-n van minden, semmi tuning..[ Szerkesztve ]
Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!
-
devillike
tag
válasz Gaabboorr #4354 üzenetére
igen a P5K tud fogadni 1333fsb-s 45nm-es cpu-t és ebből az okból, meg az újabb chipset miatt jobb választásnak tűnik. A P5B-t nem tudom, de az engem is érdekelne, hogy tud-e.
Az se és a normál közti különbséget a P5K-nál tudom, csak, de az sem biztos, hogy ez minden: a P5K-n van firewire az se kivitelen úgy tudom nincs. Valamint szerintem az se változatok bizonyos funkciókban csökkentettek az alap változattól. Ebben hozzáértő véleményét kérd ki inkább!jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
Gaabboorr
csendes tag
válasz devillike #4356 üzenetére
Nos a P5B nem tudja fogadni az 1333-as FSB-t és a 45 nm-es cpu-kat. Ezért gondoltam az SE változatára mert az tudja fogadni. De ha megnézed az SE alaplapi tápcsatlakozója igen rossz helyen van (sztem). Ezért keresgéltem hasonló árfekvésben olyan lapokat amik tudják ezeket. Így bukkantam rá a P5k SE-re. De akkor szerinted ha a P5k SE és P5k közül akkor inkább a P5k-t válasszam?
Asus P5K + Intel Core 2 Extreme QX6850 + Asus Geforce GTX 650 + OCZ Vertex 2 SSD
-
devillike
tag
válasz Gaabboorr #4358 üzenetére
Igen a kettő közül mindenképp a P5K-t. Ez fura, hogy a P5B nem tudja kezelni az 1333fsb-s cpu-t és az SE változata meg igen... nem inkább a P5B-E az amire gondoltál?
Úgy tudom az SE az kicsit úgymond butított. A sima E-s lapok tudnak többet az azonos sorazatú lapoktól.
Milyen árban gondolkodsz? Az SE-ből azt gondoltam olcsóbb lapok érdekelnek, de ha az fsb miatt választottad és többet is kiadnál egy jó lapért, mindenképp gondold meg, az ár érték arányában egy deluxe vagy egy premium lap lehetőségét.A P5K-E -t is nézdd meg!jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
Gaabboorr
csendes tag
válasz devillike #4360 üzenetére
Amit mondtam az asus honlapjáról néztem ki. Hát a lapra max 28k-t szánnék. Most nézegettem a lapokat és a P5k pro-ról mi a véleményed? Meg arról amit az előbb említettem hogy a P5b se alaplapi tápcsatlakozója rossz helyen van sztem? Meg sztem a SE csupán annyit jelent hogy second edition ami a P5b és P5b SE között az 1333-as fsb és a 45nm különbség. De csak szerintem.
-
Topa00
tag
bocswesz hogy ide irok:
hali
bocs hülye vagyok hozzá, de melyik a jobb a memóriába a CL4 vagy a CL5? -
Zoli329
addikt
-
devillike
tag
válasz Gaabboorr #4362 üzenetére
néztem én is asus oldalán, és a p5b-plus is írja. Ha úgy van ahogy gondolod, abban az esetben nincs félnivalód az SE-től.
Ha 28ezer amit max kiadnál, akkor, nézz szét hátha kapsz p5k-e lapot annyiért, de ha nem akkor maradj a sima p5k-nál. Ha esetleg valamilyen okból mégis p5b-t választanál,abban az esetben sem lezs okod panaszra és marad pár ezresed esetleg egy jobb procira vagy vga-ra.
Sok sikert a döntéshez!
Érdeklődj még azért pár embertől, hogy mit javasol! Tudod ízlések...
Én is p5b-t akartam először és az újabb chipset miatt választottam a p5k-t, tehát ugyanebben a cipőben jártam, mint Te.jó dolog jó emberekkel üzletelni...
-
subaruwrc
félisten
hmm fincsi 0803as bios a penryn féle x.5ös szorzókra felkészítve
-
vagamo
őstag
Bocsi, rég jártam erre, jó sokat írtatok, vissza olvasgattam, sőt keresgéltem is, de semmi hasznosat nem találtam a 404-es bios-rol (premium)
Valaki tud róla v.mit írni, érdemem felrakni?
AHCI-t hogyan lehet életre kelteni?Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
dokar
addikt
hol találhatok voltmodokat a p5k-hoz?
extra - SEXRay
-
Templomegere
senior tag
hali !
hangkártya illesztő gondom van , audio device on high definition audio bus , egyszerűen nem bírom feltelepíteni , minden probálkozás ellenére sem .
Gyári lemezről sem megy fel , asus honlapról ugyanaz.........
Eddig semmi ilyen gondom nem volt .
tipp ötlet?
hang az van , szóval müködik .
-
MorPet
csendes tag
Hali !
Elörre is bocs ha már valaki kérdezte vagy nagyon láma kérdés.
Egy P5K biosz beállitáshoz kérnék egy kis segittséget ,hogy pontosan mi- micsoda.- Hard Disk Write Protect
- Sata Detect time Out
- AI Overclocking
- DRAM Static Read Control
- Transoction Booster
- Clock over Charging Mode
- CPU Spear Spectrum
- PCIE Spear Spectrum
- C1E Support
- Max CPUID Value Limit
- Vanderpool Technology
- CPU TM Function
- Memori Remap Feature
- Initiate graphic adapter
- ASUS C.G.I. Function
- j-Micro eSata Port Controller
- Serial Port1 Address
- Plug And Play O/S
- Report Video on S3 Resumme
- Add on Rom Display Mode
- Interrupt 19 Capture
Asus P5K, Intel Core2 Duo E6550, 1GB DDR2 1066Mhz Kingmax, Asus EAH2600XT/512M, SB Audigy 2, Samsung Sata2 250Gb, LG DVDRAM-GSA-H66N
-
Gaabboorr
csendes tag
Szaisztok! Abban kérném a segítségeteket(ismét) hogy a P5k lapok mennyire tuningolható mennyire jól viselkedik tuningoknál (átlagban)! Előre is köszi a segítséget!
-
subaruwrc
félisten
- Hard Disk Write Protect enabled
- Sata Detect time Out mennyi ideig keressen vinyót. itt csökkentheted az értéket.
- AI Overclocking manual: ebben a menüben tudsz tuningolni.
- DRAM Static Read Control disabled
- Transoction Booster enabled
- Clock over Charging Mode auto
- CPU Spear Spectrum disabled
- PCIE Spear Spectrum disabled
- C1E Support disabled
- Max CPUID Value Limit disabled
- Vanderpool Technology disabled
- CPU TM Function disabled
- Memori Remap Feature enabled
- Initiate graphic adapter
- ASUS C.G.I. Function
- j-Micro eSata Port Controller
- Serial Port1 Address
- Plug And Play O/S
- Report Video on S3 Resumme
- Add on Rom Display Mode
- Interrupt 19 Capture a többit nem tudom. -
Bali27
addikt
Sziasztok. Tudnátok tanácsot adni? 4000 hozzászólást holnapig nem tudok elolvasni..
A12 P35 ös tesztben azt irták h a P5KC instabil a 800 as ramokkal. P5K rameg hogy túl sok feszt ad stb stb-.. Ezek alapján egy Abit IP35 öt választottam. No.. Felnéztem az ABit fórumba.. Kész káosz.. A kevés fesz adagolsátol , a kékhalálig, és minden 2. Lapot gariba kell cserélni(ebbe 2 éve volt részem Abittal) minden megtalálható..
Tudnátok tippet adni h melyik alaplap legyen? MOndom egy P5Kt választottam ki, de nem tudom h ott is ilyen sok e a selejt, meg ott is feszültségproblémák vannak e? Ja 4 GB Geil ultrám van 800 as, és most jön egy 6750es core2 bele...
előre is köszönöm a váalszokat -
Bib
őstag
válasz subaruwrc #4386 üzenetére
Hát azért ez nem tuti hogy mindenkinél ez a legjobb.
Nálam pl DRAM Static read Control-tól gyorsabb,A C1E-sztem jó dolog,Memory Remap csak 64 bites rendszernél javasolt,és a szűrők sem okoznak gondot.De ezt csak tapasztalatból írtam le,biztos mindenkinél más és más.A Hard disk Write Protect-ről még nem találtam leírást.Az miért is jó ha be van kapcsolva? -
dokar
addikt
óh egek, még kb 1 hét mire megjön a p5k. mi lesz velem addig.
extra - SEXRay
-
Zé_Mester
őstag
P5K jó választás : jól tuningolható benne a cucc, fesz ingadozás megoldható egy kis grafittal.
de ha kicsit több pénzed van akkor P5K-E vagy P5K Deluxe is nagyon jó. itt kicsit kevesebb a gubanc, mint a simával, és a tápellátás is jobban van megoldva. és persze több extra van hozzájuk. nekem deluxe van, előtte Giga P35-DS4 volt, előtte meg évekig egy ABIT IC7.
akkoriba nem szerettem az ASUS-t, nem is nagyon rajongtam érte, hogy ilyet veszek,de most tuti hogy nem nagyon válnék meg tőle -
Bali27
addikt
Most tudok Intel P35DP t szerezni 25 ért. Ugy hallottam hogy az Intel által gyártot lapok stabilak.. Nektek mi a véleményetek? Itt van.. Intel.. Erröl keveset hallani.. Állitolag jók
[link] -
raziel01
veterán
Fent van újra az ASUS honlapján a 0803 beta bios.
-
qMAGICq
tag
válasz raziel01 #4396 üzenetére
Én csak a 0801 et látom.
Tudja valaki miért csinálja az ASUS hogy felrak/lefesz/felrak/lefesz... Biosokat?
És ugyanazt rakja vissza ráadásul...MÁS: Az updated dátum a BIOS mellett fontos?
Mert nekem a 0801 esből egy régebbi dátumú van.
Érdemes lecserélni az új dátumúra? Vagy ugyan az a kettő?[ Szerkesztve ]
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock h510 pro btc+
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest