Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zé_Mester
őstag
egyértelműen a C2D-s cucc a nyerő.
tuningban az AMD a fenébe sincs ehez képest, és teljesítményben is gyengébb.4tom4nti - X38 kicsit küszködős tuningba, legalábbis ilyeneket hallottam róla, meg jobban is melegszik mint a P35
Shkiz0 - ehhee, most nézem te is ugyanezt írtad majdnem
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Hát nemtom, volt AMD-m is, maradjunk annyiban, hogy a BE-2400 is AMD proci.
Namost 90nm technikai határa kb (légről beszélünk) kb 3300-3400Mhz lehet.
A Brisbane-k határa, amikor még AMD-m volt akkor olyan 3-3.2-3.3 Ghz volt.
Nemtom azóta mit csinált az AMD, de nem hinném hogy 3,6Ghz-ig stabilan húzható lenne, hisz akkor kiadná mint felsőkategóriás processzort.
Na mindegy legyen szerencséd, de én ennek ellenére P35 és Intel párost ajánlom, mivel ha idővel fejleszteni akarsz, akkor sztem jobban jársz, ha veszel bele majdan 45nm-es Quadot hisz AMD Phenom-ja ha jól tudom sokkal többet kajol a konnektorból. A Quad-nál (Q6600) is többet fogyaszt, a Penryn viszont annyit eszik, mint egy C2D és tuningban hogy AMD elérje a 4Ghz-t el kell telnie egy-két évnek, a Penrynek pedig léggel simán viszik azt az órajelet.
Nékem van egy 2160-am, ami jobb léghűtéssel 3,3-3,5 Ghz-n stabil, alapfesszel 3,1Ghz-ig bírja, 1,4-1,45V kell max a 3,4-3,5Ghz-hez, afölött már jóval több kell neki és nem M0-s stepping, mint a mostaniak (amik jobban mennek). Így ha a Core 2 alapú Pentium Dual Core megy 3,4Ghz-t, ennek AMD-s megfelelője egy 3,6Ghz-s 2 magod szörnyeteg.
Sok külömbség nincs a cashe miatt, mondom ezt úgy, hogy van E2160-am és Q6600-am is.
Játék alatt előrébb vagy Intellel, max renderelés, konvertálásnál vennél észre külömbséget, de nem számottevőt.
Sok sikert a döntéshen! -
-
szacsee
nagyúr
Kis áttekintés!
Tipp:
Ami biztosan működik, hogy az egyik házvetni csatira (alaplap) dugod a Zalmann csatiját, így működik, ha természetesen a bios-ban ezt vezérled..érdemes kikisérletezni, pl hogy ezen a fordulaton, vagy beállítással nem melegszik-e túl a proci...
Viszont az egyik házventit pedig rá kell dugnod a prociventi csatijára, vagy bios-ban letiltani a venti-figyelést! (fordszámoknál ignore.. asszem).. -
Muréna
őstag
-
Myers
senior tag
Nekem sem. Szinte 0. Néha mutat 1-2 ezredet.
Látom szép szürke az ellenállás.
Dokar, majd kérnék tőled egy fullos bios beállítást, mert én is p5k+e4500-al közdök. Szó szerint.
Valami olyasmit, mint amit itt írtam. (Átírnád a saját értékeidre ezt a táblázatot).
Kössz!
Mondjuk egy olyat, ami 3,4-en stabil nálad, nem kell rekorddöntögetős beállítás. ;)[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
Zé_Mester
őstag
biztosan jót, mert korábban is ugyanúgy csináltam mint most (ugyanarról a képről, ugyanazzal a cerkával) és most nem akarja az igazat. 0,05V ugrálgat itt össze visza (míg bele nem rúgok az egészbem, vagy le nem borítom az asztalról )
nemtom mivan, de ha rájövök ígérem szólok.mégha azt csinálná hogy többet ad (+0,055V) mint a BIOS-ba beállított akkor nem zavarna, mert akkor ok. de így, a pofám leszakad
-
szacsee
nagyúr
Ilyen problémával nem, de nálam a Deluxe túlfeszeli a ramot ha bios 1,95V alatti értéket állítok be. Ai Suite kiírja szépen, hogy 1,8V, de a multiméter 1,93V-ot mutat. 1,95V felett már jól adagolja a feszt 0,02V pontossággal, de kérem szépen ne feszelje túl mán.
Biztos sok tuningramos mókernak nem indult a lap 1,8V-ot adott Vdimmel és így oldották meg ezek a marhák. Asszem megy vissza a 0609-es bios.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest