Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Edge

veterán

válasz Mikulásbá #33296 üzenetére

Alátámasztom miután win11re updateltem az armory crate lefrissült egy újabb verzióra, sok újdonság is lett benne, ez a wallpaper is én meg bekapcsoltam hogy megnézzem, nos azóta alapban a desktopon picit hangosabb a hűtés hangja, mivel eddig egyáltalán nem halllottam, ezekszerint ettől lehet, már szedem is le thx a tippet. :)

• DonDragonka

őstag

válasz Mikulásbá #33296 üzenetére

Az egész egy romhalmaz, mármint Armoury.
    A Win11 most éppen egy a régi típusú energiagazdálkodástól elköszönő, teljesen új eljárásra tér át, de ezt nem úgy teszik, hogy nincs a régi csak az új hanem valami hibrid, lefelé kompatibilis módon, és még OS szintjén is vannak anomáliák ezért.
    Íme, hogy konkrétan is mutassak egy példát. Jobbra a régi balra az új eljárás. És mindez egy gépen, egy időben, párhuzamosan futó valóság... :DDD

Mint látható két különböző power mode van, egymásról nem is tudnak és a vicc az, hogy az aktív, az érvényes az lesz amelyiket legutoljára módosítod. Tehát ha régiben mondjuk a CPU min-t leviszed 1%-ra akkor az, lesz érvényes mind1, hogy az újban mi van, de az nem változik... Szóval van itt katyvasz.
    Na erre jön az Armoury ami a saját algoritmusával igyekszik megfelelni mindkét irányba, úgy képzeld el, mintha az amúgy elszeparált eljárások közé egy mesterséges hidat építene. Node MS nem véletlen szedte ezeket külön. Szóval Asus jó fejlesztői jót akartak, csak éppen eleve marhaság. Se az újnak nem felel meg se a réginek. Amennyire tudtam szétszedtem a telepítőket meg a szervizeket amiket a telepítő felrak, és értem a koncepciót csak ez így ebben a formában zsákutca. A probléma az, hogy olyan sok helyen "piszkálnak bele" az OS-be, hogy ha nincs egy mentésed az Armoury telepítése előtti állapotról, akkor kvázi lehetetlen kitakarítani.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés