>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [bkercso:] TicTac UFO - mi lehet ez?
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [y@g4n:] Agyserkentő, erőnlétjavító gyógynövények
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Lalikiraly:] Közlekedési Közlöny - Első három epizód.
- [Re:] Cyberpunk 2077 vélemény (és nem csak a játékról)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2018-05-22 19:07:31

LOGOUT.hu
Miután lassan teljesen szét-offoljuk a ASUS ROG G75-ös topic-ot ezért inkább nyitottam egy G750-est.
Ma sikerült beszereznem egy G750-JH modellt. Az összeszerelés minősége nagyon ott van, lassan utolérik az AlienWare-t (sajnos árban is). Sajnos a support viszont hagy maga után kívánni valót; egy kicsit kotorászni kell a neten, hogy minden driverünk és kiegészítő program a helyén legyen az eszközkezelőben. Jöhetnek a tapasztalatok, a tanácsok, ötletek, tuning eredmények!
Itt egy elég részletes leírás, hogy hogyan telepítsük fel a Windows 8.1-et! Angol, de gondolom ez nem okoz gondot senkinek. (köszönet vis.p kollégának )
[ Szerkesztve ]
O67O3399339 Ha nem válaszolok a privátra, akkor írj rám még egyszer, vagy hívj fel; O67O3399339
Megoldódott a WiFi problémám ami azért volt mert nem hittem a szememnek; a gépen egy bazi nagy matrica van, hogy BigFoot KILLER WiFi. Most már értem, hogy miért nem ment fel a standard Atheros driver , az Asus support oldaláról (az egyetlen WiFi driver az oldalukon ). Mondjuk elég gáz, hogy a hardverazonosítót a Google-ba másolva kell kibogarásznom, hogy 1202-es Killer Wifi van a gépben (ha már a kb 15x5 cm-es matrica elkerülte a figyelmem
)
O67O3399339 Ha nem válaszolok a privátra, akkor írj rám még egyszer, vagy hívj fel; O67O3399339

vis.p
aktív tag
Örülök, hogy sikerült.

vis.p
aktív tag
OEM Logo.
A zip tartalma két file-t tartalmaz:
- asuslogo.bmp
- oem.reg
Az asuslogo.bmp-t másold be a windows mappápa.
A oem.reg-re kattints ->igen ->ok.

etern
tag
Grat! Szép darab!
Akkor csatlakoznék a klubhoz!
Köszönet itt is Shkiz0 kollégának!
[ Szerkesztve ]
Bontatlan Asus Cerberus MAT Plus Red, M7450 mobil wifi router eladó!
Azt nem tudod véletlenül, hogy Win 8 boot animációját, hogyan lehet ROG-osra cserélni?
Szuper!

Muerte
addikt
Üdv Asus gamerek!
Pár 3DMark 11-et tolnátok performance módban? Kíváncsi vagyok a Haswell procik hogy muzsikálnak
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

vis.p
aktív tag
De igen, de ahhoz bios módisítás kell. Holnap utánanézek.
Mikulásbá: Gratulálok.
Olvastam a ROG topic-ban, de nem találtam érdemi információt. Az az érdekes, hogy a G75-ösömet Win8-al vettem, baromi pofásra custom-izált ROG-os Win8 volt. Persze ész nélkül letöröltem, mert elfelejtettem a recovery lemezeket kiírni, meg különben is Win7-re cseréltem. Amikor mielőtt megvették tőlem, visszaraktam a Win8-at (ugyanazt ami gyárilag volt rajta), de maradt az undorító kék ablakos boot. A rendszerinformációknál viszont megjelent az Asus logó

vis.p
aktív tag
Értem már.
Szóval a boot-nál a windows logot látod nem pedig az rog-t.
Ez azért van mert nem UEFI-ben telepítetted.
Bios-ban:
Boot fül
-Fast boot: Enabled
-CSM: Disabled
Security fül
- Secure Boot Control : Enabled
Akkor majd a DOS-os G750-es BIOS-t meg kell mókolni és utána újra telepíteni Win8-at?

vis.p
aktív tag
Igen, újra kell telepíteni. Ha csak átállítod a bios-t nem fogja látni a meghajtókat, mert az UEFI boot-managert keresi. A lényeg az , hogy állítsd át a bios-t, és telepítéskor az "UEFI optikai meghajtót" válaszd. Bár szerintem nem is ajánl fel több lehetőséget, tehát nem nagyon lehet eltéveszteni.

Djatis
aktív tag
Alig várom már hogy én is bekerüljei a klubba de az még bő másfél hónap
A magyarázat olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra!!!
Üdv!
Mi a gond ezzel a UEFI BIOS-al?Ma készülök belakni a G750-t,de ahogy olvasom,nem is olyan egyszerű?
Az ajánlott oldalon lévő driverek kellene majd hozzá?Szedjem le mindet?

vis.p
aktív tag
Szia!
Semmi gond vele, ha akarod simán telepíted a win8-at, ha akarod UEFI-ben.
Igen azok a legújabb driver-ek, a srác mindig frissíti.
UEFI-ben érdemes?Mi a különbség?Nekem egy sima 4 GB-os micros SDHC-n van a win 8.1,arról akarom feltolni.
Ha jól tudom, akkor GBT-s boot médiát is kell csinálni neki.
Az meg mi?
Nincs net a gépben,se a wifi se a kábel nem megy,pedig szerintem minder driver fenn van.Mi van elállítva?

vis.p
aktív tag
Szerintem a GPT-t megcsinálja a telepítő, de ha nem akkor, lemezkezelésnél GPT-re kell formázni a vinyót vagy ssd-t. Én így csináltam.

vis.p
aktív tag
Gyorsabb az uefi, elég a 4gb-os sd-kártya. Ha először megformázod az ssd GPT-re és beállítod a bios-ban a fent leírt beállításokat, csak az UEFI optikai meghajtót fogod látni. Nem lehet elszúrni.
Most frissítem a BIOS-t 205-re
Azz SSD a G75 VX-ben volt,az GPT.De azt hiszem simán ment fel a win 8.1-mindegy.
Most az a bajom,hogy nincs net!Be van dugva a kábel,azt írja,nincs.wifi sem megy.
Sikerült a net!Tényleg az a Killer net driver az első,addig semmi más-pedig előttem Killhates szívott vele,de hiába olvastam el.......
"Beállít van beiktatás vezetőhajcsárok......
"
Aktiválás megvolt,frissítés megvolt,minden rendben az eszközkezelőben-most jön a rendszermentés!
Ja,a VX-ből átraktam a 8 GB RAM-ot,minden okés.
Természetesen átkerült az SSD is,fullos a G750!
A gyári HDD-n van valami,mi az és kell-e az nekem?

vis.p
aktív tag
Free dos. Gondolom nem. A hang jobb mint a vx-nek? Nekem csak vw-m volt, de ahhoz képest sokkal jobb.
Ott még nem járok,de a progi fenn van,van is parancsikonja,bele is néztem.
Ezt a free dos-t törlöm,az 1 terrát kettéosztom.
Hogyan aktiváltad? (pü-ben plíz )
Anno mikor volt az upgrade mizéria,akkor egy win 7-est megcsináltam-még a VW-n.Azt a kódot soha nem használtam,most azt aktiváltam be telefonon.Ugye legális kulcs,de csak így sikerült megoldani.
[ Szerkesztve ]
Amúgy asztali 2.1-en hallgatok zenét,de tényleg jobb a hang,pláne azzal a programmal.Basszust,magast,mindent lehet állítani.
Most megy fel a Crysis 3.Kíváncsi leszek,szabad szemmel lesz-e észrevehető különbség.
Lesz Nem kicsi
Felment,de majd a melóhelyen tudom megnézni.
Az viszont tetszik,hogy nincs hangja a gépnek,mintha nem lenne benne aktív hűtés.Nem játék alatt,hanem ha nem megy semmi.
[ Szerkesztve ]

vis.p
aktív tag
KMSpico 9.0.4.20131109 Core verziót nem aktivál csak a többit. Rendszergazdaként futtasd.
A kalózos t*r*e*t oldalon megtalálod.

vis.p
aktív tag
Azt megnézhetnétek, hogy az XTU-nál van-e nektek memória beállítási lehetőség.
Nekem sajnos sincs. Egyébként ha a Multipliter-t 36-ra állitjátok +200mhz-el több lesz.
Felraktam ugyan a MSI Afterburnert,de gondolom nem lesz rá szükség.

vis.p
aktív tag
A core órajellel nem tudsz mit kezdeni, csak a frekit emelheted. Pontosabban tudsz 135mhz-t de mintha nem csináltál volna semmit. Ha érdekel van módosított vbios-om.
Nem,köszi,ennyire nem megyünk bele.
Viszont van egy kis gond,nem kapcsol be a G750! Megérkeztem a melóhelyre,kapcsolnám be,a BIOS után feket képernyőnél bejön a win logó,aztán a főkapcsolónál kattan egyet és semmi tovább,kikapcsol.
A BIOS-nál megy a gép,ha ott vagyok,de a kilépés utáni restart sem megy.
Már benne a HDD is-mert ugye anélkül telepítettem a SSD-re,az particionálva lett,már másoltam rá pár cuccot is.
Mi lehet a gond??

CivicEsi
aktív tag
biosban restore defaults, mentés, valamint kézzel bootoltasd arról a hddről amin a win7van, illetve a Launch CSM-et enabledretedd.
Velem is ez történt BIOS Update után a VX-en.
[ Szerkesztve ]
ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G53SX Samsung Galaxy Tab 2, Samsung Galaxy S9+, Xbox One Gamertag: mikibuza
Win 8.1 van,hol ez a default,és a másikat miért kell átállítani,ha eddig szépen ment,már egy játék is van.

CivicEsi
aktív tag
Ó bazz, igaz el is felejtettem, hogy win 8 van a gépeden
ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G53SX Samsung Galaxy Tab 2, Samsung Galaxy S9+, Xbox One Gamertag: mikibuza
Mindegy,mert most bejött,amit írtál-legalább is valami ilyesmit csináltam.
A BIOS utolsó oldalán van a default restore vagy mi,ott nyomtam a SSD-re,enable-re állítottam amit írtál,most a nagy gépről írok,bekapcsolt.
De mindig ez lesz??
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- HP Probook 645 G1 ÜZLETI laptop home officera v. iskolásoknak, FULL HD, 16GB RAM, 4 magos CPU
- Acer Nitro 5 AN515-55-704p I7-10750H, 1TB, 16GB, 1650TI, 3 év magyarországi Acer Garancia
- V7 23" LED Full HD Monitor 27 " LED236W3 HDMI VGA
- 1150-es processzorok / I7 4765T / I5-4590 / I5-4570 / I3-4170 / Xeon 1220 V3 / G3450 /
- HP 17-by3265ng - ÚJ 17,3" FullHD IPS notebook - Core i7, 8GB, 512SSD, Windows 10