Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Engedmar
újonc
Asus G53SX-ben lehetséges processzor és grafikus kártya csere?
Ezek vannak benne:
Processzor: i7-2670QM (4x2,20GHz / 3,1GHz Turbo; 6 MB Cache
és
Nvidia Geforce GTX560M 2GB DDR5A választ előre is köszönöm.
-
NTonee
veterán
válasz
christofer
üzenetére
Azért ellenőrizd le egy aida64-el, hogy milyen memória van benne, mert most van fent egy ilyen gép a hardveraprón, és abban érdekes módon hynix memória van!

-
-
NTonee
veterán
válasz
christofer
üzenetére
Ez van benne gyárilag: Samsung M471B5273DH0-CH9
Én itt vettem. Persze nem olcsó.
A 7200rpm-es winchestertől nagy gyorsulást ne várj. Az előző notimban arra cseréltem az 5400-ast. Gyorsabb, ez tény, de nem sokkal. Akkor már inkább a Seagate Momentus XT, de a winchestereknek még mindig horror áruk van. A momentus is nagyjából ssd árban van. -
christofer
csendes tag
válasz
VateRicsi
üzenetére
Akkor ez a gép veszi az ssd-ket is? (ez után a ram mizéria után már valahol jogos a kérdés
)
Én nagyobb fordulatszámú 7200 winchester-ben gondolkodom (wd scorpio black) 1 TB-os.
Így minden elfér és mindenki gyors
.De persze e mellet egy ssd is lenne az volna az igazi.
Még egy olyan kérdésem volna, hogy ha már ilyen komoly beruházás lesz ez a ram csere akkor esetleg 1333 Mhz –nél nagyobbakat pl.: 1666-ost bele lehet tenni (persze akkor csere ami benne van az is ) vagy azt már nem kezeli az alaplap?
Ja és ez az a Samsung ram?:[link] -
VateRicsi
aktív tag
Így érthető. Nekem ezek szerint több program van telepítve, illetve a képek és videók mappa is elég nagy. Ezeket nem szeretném merevlemezre tenni, mert ha több száz fotó van egy mappában, winchesterről sokkal lassabban tölti be a miniatűröket a gép. A nagyobb ssd-k még kicsit gyorsabbak is, szóval én 120-as alatt nem gondolkozom. Persze feleslegesen meg hülyeség tízezreket költeni, ha neked elég a 80-as akkor nem akarlak rábeszélni nagyobbra.
-
NTonee
veterán
válasz
VateRicsi
üzenetére
Win+minden programom 45gb-ot foglal. A játékok betöltési ideje nem nagyon izgat, de egyszerre általában egy játékkal játszom, így még az is beleférne. Minden egyéb doksi, telepítők, filmek, zene, stb meg winchesteren jól elvan. Ezért gondoltam, hogy a 80gb körüli méret elég lesz.
-
VateRicsi
aktív tag
SSD-t én is veszek bele, de minimum egy 120-ast. Az asztali gépemben 128 GB volt és az utolsó hónapokban már teljesen tele volt. Tudom hogy az is sokat gyorsít ha csak a rendszert rakja az ember az SSD-re és bizonyos szoftverek esetén nincs is különbség sebességben, de egyrészt szeretem ha a rendszer átlátható és minden egy helyen van, másrészt bosszantó ha egy SSD-s gépnél is perceket kell várni a játékok pályabetöltéseire a merevlemez miatt. Nekem mondjuk az user mappa is sok helyet foglal és azt sem akarom átpakolni winchesterre. Szóval javaslom a 120 gigásat, hacsak nem akarsz mindig arra figyelni hogy megvan-e még az üresen tartott 20%, ami ugye fontos egy SSD esetén.
-
NTonee
veterán
válasz
christofer
üzenetére
Őszintén szólva elfelejtettem megkérdezni a szervizest, hogy mennyi hely van benne. Most, hogy az enyémbe bekerült még 4gb, így a dimm1-et, és dimm3-at írja foglaltnak az aida64. Ebből éppen lehet feltételezni, hogy benne van a másik 2 foglalat is, de az asus weboldal azt írja, hogy a 2magos (core i5) processzorral szerelt gépben csak 2db so-dimm van.
A probléma tényleg csak ezeknek az elhelyezésével van. Nem hozzáférhetőek. A support leveléből ollózva: "A memória foglalatok a felső burkolat alatt helyezkednek el. Memóriát a szerviz közbenjárásával lehetséges behelyezni a garancia megőrzése érdekében." Mellékelték ezt a képet.

Ebay-en vettem a gyári (samsung) ramot Németországból. Csak véletlenül akadtam rá, mert amúgy mást kerestem. Gyorsan megnéztem, de itthon nem találtam sehol, ami nem azt jelenti persze, hogy nincs. Berendeltem, másfél hét alatt itt volt. De elvileg nem gond, ha nem a gyárit veszed. A szervizes beszerelés br. 5700ft körül volt.
Egyébként jelenleg 4gb mindenre elég. Teljesítménynövekedés észrevehetetlen. Csak így most dual channel-ben megy. Az igazi tuning itt az ssd lesz. Ez a winchester, ami benne van, borzalmasan lassú. Nézelődök, és majd egy 80gb körüli méretű sata3-ast veszek, ha már van lehetőség még egyet beletenni.
-
christofer
csendes tag
Hello
Most kezdem ebben a cipőben járni mint te.
Ugyan ilyen G53SX-S1146-om van nekem is és szomorúan hallom hogy ezt a tervezett memória bővítést nem nagyon úszom meg. Szóval ha jól értelek akkor 5750Ft + a memória árába kerül ez bővítés? Ami igen szomorú mert egy mezei laptopba is van 2 hely. Erre meg mindenhól azt írták hogy 4 van benne és most meg kiderül, hogy 2 is alig. Ráadásul én nem is pesten lakom tehát mehetek fel ha ilyet akarok. 
-
NTonee
veterán
válasz
VateRicsi
üzenetére
Csak olcsó a kávé, nem ingyen van.
Legalábbis rég nem láttam sehol sem 60ft-ért. A kavargatón meg teljesen ledöbbentem. 
Egyébként valóban nem sok az 5750ft, de ha azt nézed, hogy a memória is csak egy picit több ennél (persze a gyári jóval drágább volt), akkor azért már elgondolkodtató.
A core i5 valóban csak 2mag, de játékok esetében ez nem okoz hátrányt. -
VateRicsi
aktív tag
Na igen, ha egy szakember számára tíz perces műveletért 5-6 ezer Ft között kérnek pénzt, akkor elvárható hogy legyen ingyen kávé és hozzá kavargató is.

Örülök, hogy végre megvan a 8 GB-od! Lehet hogy én is beviszem majd, bár szeretem a kihívásokat is, szóval nincs kizárva hogy szétszerelem a gépet. Amíg össze tudom szerelni látható nyom nélkül, addig próbálkozhatok. Attól függ lesz-e hozzá kedvem, mert az 5750 Ft sem olyan sok.
Azt én is sajnálom, hogy az i5 gépekben csak két hely van, de most már elhiszem nekik. Biztos azért Dimm3-ban van a ram, mert a Dimm2 és Dimm4 be sincs szerelve. Azon jobban meglepődtem hogy az i5 csak két magos, de amíg nincs gond a sebességgel addig ez sem érdekel. Köszi a beszámolót! -
NTonee
veterán
válasz
VateRicsi
üzenetére
Jött válasz a support részéről...
Core i5-ös gépben (mert elvileg az i7-es más, de én már ebben sem vagyok biztos) a memóriafoglalatból tényleg van benne 2, csak olyan helyen, ahol átlag júzer nem fér hozzá. Nem az alsó burkolat alatt van. A FixDirect Kft-hez kell bekopogni, hogy rakják bele br. 5750Ft-ért. Telefonon előtte felhívtam őket, ott is azt mondták, hogy sajnos ez a típus ilyen, le kell adni a gépet, mert teljesen szét kell bontani a notebookot memóriabővítéshez.
Aki nem félti a garanciáját az szétszedheti maga is, ha tudja, hogy hogyan kell, de én az alsó burkolatnál tovább nem bontom, csak majd ha leketyegett a gari róla. Épp elég volt a gép aljával is tökölni, eleve nem értem, hogy miért nem kívülről csavaros az a burkolat.
Bevittem a gépet hozzájuk, kb. 40-45perc múlva szóltak, hogy kész. 8gb benne figyel, működik, minden oké. Érdekes módon jelenleg Dimm1, és Dimm3-ban van memória. Lehet hogy mégis 4 hely van benne?

A szerviz szuper, saját parkoló, olcsó kávé, van hozzá kavargató is, nem az ujjaddal kell.
Meglepődtem, mert emberekkel beszéltem telefonon is, és személyesen is, nem orkokkal. Kérdeztem, válaszoltak, segítőkészek voltak. Még az ügyfélszolis nő is nagyon jól képben volt a géppel kapcsolatban. Így nálam ez a cég abszolút pozitív most. -
VateRicsi
aktív tag
Az első résznek örülök, a másodiknak már kevésbé. Valahol olvastam hogy a gyárban bizonyos foglalatokat lespórolhatnak róla, hogy 1-2 dollárt nyerjenek vele gépenként és így hosszútávon több ezer dollárt nyerhetnek. Hülyeségnek tűnt, mert több ezer gépnél már dollármilliókról van szó, ami mellet eltörpül pár ezer dollár, de lehet hogy mégiscsak volt benne valami. Azt viszont végképp nem értem hogy ha összesen csak 2 foglalat van, akkor hogy lehet az egyetlen bővítési lehetőséget is elvenni. A presztízsveszteség miatt szerintem mindenképpen veszítenek rajta. Remélem valahol mégiscsak ott lesz az a foglalat, bár gondolom megtaláltad volna.
-
NTonee
veterán
válasz
VateRicsi
üzenetére
Asus telefonon megkeresve...
Amennyiben a memória modult takaró panel (billentyűzet, hátlap) eltávolítható, felragasztott záró címke elszakítása nélkül (ami nincs), úgy házilag is lehet memóriát bővíteni, második winchestert beépíteni.Ami új infó, vagy csak elkerülte a figyelmemet, hogy a 2magos, tehát core i5 verzió elvileg csak 2 foglalatot tartalmaz, így maximum 8gb-ig bővíthető.
Az én esetemben ez érdekes, mivel nem találtam benne 2. foglalatot sem.
Annak ellenére sem, hogy az ügyfélszolg-os srác is mondta, hogy ott kell lennie, ahol keresem. Így lesz még egy levelezésem is velük sajnos fényképekkel. -
VateRicsi
aktív tag
Köszönöm a linket. Valaki már elküldte ugyanezt a Gmail fiókomra is, tényleg hasznos a szétszedéshez. Egyelőre még nem álltam neki, de később jól fog jönni. Ha telefonon megtudsz valamit, akkor légyszíves írd meg! Gondolom sokan néznek be majd ide később is ha bővíteni akarnak. Ha végre én is telepakolom memóriával, majd szintén leírom ide a tapasztalataimat.

-
NTonee
veterán
válasz
VateRicsi
üzenetére
A gép szétszedése itt megnézhető. Igaz, hogy a JW-t kapja szét a srác, de az SX háza ugyanaz.
-
NTonee
veterán
válasz
VateRicsi
üzenetére
Nem tudom, hogy nálad melyik van pontosan, de az enyémmel egyelőre szívás van. G53SX S1146-ot vettem, szintén 4GB RAM.
Megnéztem, hogy milyen memória van benne, és vettem egy pontosan ugyanolyat. Aztán jött a megdöbbenés. Szétszedtem a gépet, és nincs benne slot a memória bővítéséhez. A billentyűzet alatt kellene lennie egy foglalatnak, egy fekete lapocska alatt. Az enyémben nincs, látszik, hogy ott a helye, de a nincs ott. :S Na erre leszedtem az alját is, ahol 3 helynek kell lennie, és ott sincs egy sem, csak az az egy amelyikben benne van a 4GB-os modul. Nem tudom, hogyan lehet bővíteni, telefon lesz első körben asusékhoz.
De jó hír, hogy legalább a második winchester beépítő kerete benne van gyárilag. Az előző, JW verzióban még nem volt. -
VateRicsi
aktív tag
Csak 4 GB. Nem mintha valaha is lett volna bármi jele hogy kevés, de most elég olcsó a memória és 8 GB azért jobban hangzik majd eladáskor is. Ha hátul van szabad slot, akkor megpróbálom, persze csak ha meg tudom óvni a matricát. A garanciát azért kár lenne elveszíteni. Amúgy köszi a választ!
-
VateRicsi
aktív tag
Szerintem nem baj hogy külön topicot kapott, megérdemli, nagyon jó notebook. Nekem is ilyen van és ha már van topic, akkor kérdezek is: memóriát bővítenék benne, de valaki azt mondta hogy ehhez a billentyűzetet is le kell szednem. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy érdemes e házilag nekiállnom szétszerelni egy drága és garanciális gépet és egyáltalán hol kezdjek neki vagy jobb ha szervizbe viszem, mert annyira bonyolult a szétszedése?
-
cloonee
tag
válasz
kételkedem
üzenetére
Köszi, feltettem.
-
kételkedem
addikt
Adj fel hirdetést a Hardveraprón!
-
Viktor77
titán
Az eladásra vonatkozó részt töröltem.
Igazából abban sem vagyok biztos, hogy kell a notinak egy külön topic, lehet elfér az Asus gyüjtőben. -
cloonee
tag
Sziasztok!
Pár napja kaptam egy notit, nem tudom megtartsam-e vagy eladjam, véleményetekre lennék kíváncsi.
Asus G53SX
15.6" képátlójú, 16:9 HD (1366x768)/HD 3D (1366x768 120Hz)/Full HD (1920x1080) LED-háttérvilágítású,
Intel® Core™ i7 2630QM processzor
NVIDIA® GeForce® GTX 560M 2GB GDDR5 VRAM-mal
2x500GB 7200rpm
Blu-ray olvasó[ Módosította: Viktor77 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Ugyan ilyen G53SX-S1146-om van nekem is és szomorúan hallom hogy ezt a tervezett memória bővítést nem nagyon úszom meg. Szóval ha jól értelek akkor 5750Ft + a memória árába kerül ez bővítés? Ami igen szomorú mert egy mezei laptopba is van 2 hely. Erre meg mindenhól azt írták hogy 4 van benne és most meg kiderül, hogy 2 is alig. Ráadásul én nem is pesten lakom tehát mehetek fel ha ilyet akarok.
Legalábbis rég nem láttam sehol sem 60ft-ért. A kavargatón meg teljesen ledöbbentem. 

Meglepődtem, mert emberekkel beszéltem telefonon is, és személyesen is, nem orkokkal. Kérdeztem, válaszoltak, segítőkészek voltak. Még az ügyfélszolis nő is nagyon jól képben volt a géppel kapcsolatban. Így nálam ez a cég abszolút pozitív most.