Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz
I. Richard
üzenetére
''No, no én azt nem toom'' (Matisz nagypapa)

Fordulatszámszabályozás? Valami rémlik, mintha olvastam volna róla a júzergájdban.. ha jól emléxem disable-re van állítva defaulton (szépen magyarosan)

[Szerkesztve] -
senior tag
válasz
Lord Zero
üzenetére
Háááát, ha a referencia 1910Mhz/333Fsb helyett 1900Mhz/400Fsb-en járatom és ez tuningnak számít, akkor tuningolva fut.
Az én fogalomtáramban a tuning röviden azt jelenti, hogy többet próbálok meg kihozni abból a cuccból, amit a bótba csak úgy elémpakolnak. Ezekkel a beállításokkal az én szememben nem van tuningolva (Az otthoni gépembe 2500+@2800+ tuningnak számít az én szememben is.). De ha tévednék, és ez mégiscsak tuningnak számít, akkor Isten irgalmazzon az én megtévedt lelkemnek! és bocsánatot kérek minden tuningolást helyesen értelmezőtől a tudatlanságom miatt. -
senior tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Én nem találtam semmi ''babrálhatót'' a biosban.
-
senior tag
válasz
Lord Zero
üzenetére
Köszi a tippet, de az elsők között néztem meg (első megdöbbenésem után rögtön ''jójúzer'' módjára átnyálaztam a júzergájdot).
Lehet hogy hagyom a fenébe az egészet, elvégre csak netre, filmre kő a gép, semmi durvulás. Most 1900Mhz-en ketyeg (400*9,5), stabilan fut, nincs semmi baja - a lelkem még háborogni fog egy darabig
Tudom, a prociban szunnyadó erő íly mértékű kihasználatlansága halálos vétség
, de nem tok miccsinálni, ha sulinetes cucc kellett neki. -
senior tag
válasz
Lord Zero
üzenetére
Bocsi, most nézem csak, hogy ökörséget írtam (zűrös napom volt tegnap, bár ez nem mentség
)
Szóval -most nagyon koncentrálok, hogy tömören leírjam a lényeget
- akár aszinkronba, akár szinkronba állítom a mem-t és a procit, nem hajlandó csak 400-400 szinkronban bootolni. Bármilyen más beállításra csak fekete képernyő a válasz
Na, ekkor jön a kikapcs--->újraindít-->bootol és paff: proci 1150 Mhz (11.5-ös szorzó mellett ez ugyebár 100-as FSB - nem 200, ahogy botor módon írtam #10-nél), mem pedig 200 Mhz-en. Bios sír, én meg ülök magamba roskadva. -
senior tag
A proci szorzója 11.5, ha FSB 333-ra van állítva. Clear cmos már megvolt, de bootoláskor a procit csak 1150 Mhz-esnek ismeri fel (ergo FSB-t 100-ra állítja
) és sír, hogy proccal valami nem stimmel, prerss del...
Ezekután csak akkor hajlandó bootolni, ha az FSB-t 400-ra állítom (sem 266-on, sem 333-on nem bootol, csak a nagy fekete semmi).
Ma megnézek benne egy Samsung mem-t, hátha télleg azzal van baja.
A szívás az egészben: a mobo és a mem is sulinetes

[Szerkesztve] -
senior tag
Na, sikerült egy-két dolgot kiderítenem időközben:
- aszinkronban működtetve (proc-333, mem-400): a proci FSB-jét 200-nak veszi, a memória 400-on, de sipákol a bios, hogy a procival valami helydenemjó, press del...
- beletéve másik memóriát detto...

- szinkronban hajlandó működni, de csak 400-as FSB-n. Fakk
Szvsz: szerintem a procival nem tud mit kezdeni ez a Asus-izé, mert ha FSB beállít 333-ra, akkó van nagy büdös semmi. Ha 400-ra állítom, akkó megy.
Lelkiállapot:

-
senior tag
Help me, plííííz!
-
senior tag
Üdv!
Tényállás a következő:
Vettem a haverom barátnőjének egy gépet:
-Asus A7N8X-X
-AMD Barton 2600+
-512/400 PQI (sulinyet) mem.
A problem az, hogy nem hajlandó bootolni a nyavalyás
, csak akkor, ha szinkronban jár a proc. meg a memória, ami nem is lenne baj, csakhogy a közös nevező, amire ők jutnak az a 400-as FSB. Ha leveszem 333-ra, nem hajlandó bootolni. Ezek szerint az a fránya memória nem hajlandó 400 Mhz alatt működni?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Milyen házat vegyek?
- X140M1F4N károsultjai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
) és sír, hogy proccal valami nem stimmel, prerss del...