Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volkov
senior tag
válasz vitezlejszlo #197 üzenetére
Általában (az enyémen is az van) LM7805-os IC van az Arduino lapokon az 5V előállításához.
Annak viszont minimum 8-9V ajánlott a stabil 5V-hoz.Illetve ez az IC a "fölös" cuccból hőt csinál, ezért melegszik
:)
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene.
Lementettem a flash tartalmát egy 1284p-nek avrdude-dal, és ott böktem el, hogy sikerült ":i" helyett ":h"-t használni.
A létrehozott fájl így vesszővel elválasztott valami lett intel hex helyett.Természetesen akkor jöttem rá, mikor az így létrehozott cucc sehogy sem akart visszamenni az avr-re.
Van erre valami megoldás vagy konverter?
Köszönöm!
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
ESP32-n található BLE-vel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Arduino-ban van a kód, a beépített keresővel letölthető libary-t használom. (BLEDevice.h)
Van egy eszköz (ő a server) amihez kliens módban kell csatakoznom az ESP32-vel.
A gondom az, hogy teljesen random, hogy mikor csatlakozik össze a két eszköz.
Próbáltam úgy, hogy scan-ellem 5mp-ig, majd mikor megvan a megfelelő serviceUUID, akkor connect, ha nincs akkor újra az egész, de egy sokszor átugrik a megtalált eszközön csatlakozás helyett.
Próbáltam úgy, hogy scan, majd mivel tudom a MAC address-t, azzal csatlakozom mindenképpen (nem a scan-ből nyerttel), de ez is esetleges, nem stabil.
Próbáltam teljesen törölni a scan-t, hogy csak direktbe a mac address legyen, ekkor unhalded excption-nal elköszön az egészSzóval a kérdés, hogy szükséges-e a scan?
Lehet fixen mac alapon csatlakozni?Google a barátom, van pár példa, de amit találtam, az mind a beépített példa client kódra épül.
Köszönöm!
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene, mert elakadtam picit.
Nagyon tömören, hogy mihez is kellene:
Van egy eszköz, amin 2 ic egymással (bár SPI-nek hívott mégis) egyedi protokollal beszélget.
Ezt szeretném lehallgatni.
3 vezeték van:
- egy chip select (ez elhanyagolható talán, mivel folytonos és egyirányú a kommunikáció)
- egy órajel, kb 600khz, egy impulzus 0,75us
- az adat, ami az órajel felfutó élére érvényes
Az adatcsomagok 1.5ms-enként érkeznek és így néznek ki:
0x40 0x18 0x45 0x55 0xDF 0x44 0x06 0x00 0xCC 0x05 0xD7 0x05 0xE9 0x03 0xAF 0x0F 0x78Hogy tudnám ezt Arduino-van elkapni?
Az SPI slave példákat próbáltam, de hiányzik neki a másik 2 jel, nem működik.
Tippre az órajelre egy megszakítást kellene hívni, és kiolvasni az adatbusz állapotát, majd abból generálni a fenti adatot.
Megszakítás még oké, de a fő elakadásom: simán digitalRead-ekből hogy lesz a végén adat?
Szóval hogy tudok az egy vezetéken jövő 0-ákból és 1-ekből byte array-t csinálni?
Előre is köszönöm!:)
-
Volkov
senior tag
-
Volkov
senior tag
Tökön szúrtam a saját kódomat
micros: "On 16 MHz Arduino boards (e.g. Duemilanove and Nano), this function has a resolution of four microseconds"
A feldolgozással amúgy így is lassú vagyok szerintem, kevesebb dolgot kellene csinálni ott.
A megszakításban nem próbáltam maradni, az lehet megérne még egy misét már csak a hecc kedvéért is, viszont sikerült a hardware-es SPI-t működésre bírni slave módban fix-re kötve a SlaveSelect-et.:)
-
Volkov
senior tag
Pici keresgélés után erre bukkantam:
Execution time of digitalRead(9); instruction (with internal pull-up enabled) is:
50 clock cycles of 16 MHz clkSYS (50 x 1/16000000 = 3.125 us).
Nem csoda, hogy nem működött.
Direkt port piszkáláshoz meg még kicsi vagyok.
Mindegy, SPI jó lesz[ Szerkesztve ]
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Tud esetleg valaki ajánlani olyan bluetooth modult, ami képes zene fogadására (a2dp), tud vezérlést (avrcp) és legfontosabb, hogy az id3 infókat le tudja kérni és az egészet lehessen uart-on keresztül intézni?
Köszönöm a tippeket!
(ESP32 tudja ezeket beépítve, de sajnos "lassan indul el". Autórádióba kvázi cd tár emuláció, és esp32 mire elindul, megvolt a kezdő handshake, és nem ismeri fel a rádió mint cd tár. Arduino nano-val nincs ilyen gond)
-
Volkov
senior tag
Bekapcsolás után a rádió egyből várja az infókat a perifériáktól.
Mire eljut boot után az esp32 addig, hogy válaszolna, már késő.
A nano úgy jön ide, hogy eredetileg nano-val csinálták meg az emulálást (természetesen nem bluetooth, csak aux bemenetként) és azzal tökéletesen működik (állítólag) de nekem az aux sohasem volt opció, ((iPhone... vagy lassan bármi mai telefon)) egyből a bluetooth-on kezdtem törni a fejem.
Deep sleep már nem tudom miért, de vmiért nem oké.
Viszont, hogy legyen egy nano, ami csak a handshake-ért felel, s utána az esp32 kvázi csak bluetooth modul lenne, király ötlet! Elindulok ezen az úton!
Köszönöm!:)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest