- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajbi30
csendes tag
válasz
nemethbuda #1477 üzenetére
Hali mindenki!
Megtudná nekem mondani valaki,hogy miért van az,hogy PC USB-rő tökéletesen működik az arduino,de kűlső tápról csak kínlódik. USB 5 volt-ról szépen felkapcsólnak a relék (4db),de külső tápról 2.relé után már csak búgnak és nem tudnak felkapcsólni. Lehet akár 12 volt is.
-
Danex
addikt
válasz
nemethbuda #1392 üzenetére
Adj neki 5V-ot és rakj vmi bordát a chipre(ENC28J60-ra, én gémkapocsból csináltam).
-
gyapo11
őstag
válasz
nemethbuda #1305 üzenetére
Szerintem jó ellenállás nélkül is a belső felhúzó ellenállásokat használva. Abban az esetben, ha ezek a kapcsolók nincsenek sehova bekötve, csak az arduinora. Ha mondjuk 12 V-ot, vagy 230-at kapcsolnak, az más eset, ott kell valami illesztés, esetleg galvanikus leválasztás.
pinMode(4, INPUT);
digitalWrite(4, HIGH);
Ezzel a felhúzó ellenállás bekapcsolva, a kapcsolót pedig a pin és a test közé kell tenni. Kikapcsolt állapotban high-t fog beolvasni, bakapcsolt állapotban pedig low-t. -
Gergosz2
veterán
válasz
nemethbuda #1305 üzenetére
pl: a kapcsolót egy jó nagy ellenállás és a táp (5V) közé rakod be, az ellenállás másik lábát földeled. A nem földelt lábat valamelyik bemenetre kötöd és kész is. (Szemléltetés: [link]) 1k-nál én nagyobbat szoktam berakni, de így is tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27%, 16.1" Retina LCD IPS, i7-9750H, Radeon PRO 5300M, 16, 500, gar
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- SilentiumPC Signum SG1 TG
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged