Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AcCEsS

senior tag

válasz vargalex #8942 üzenetére

Érdekes volt a topic amit linkeltél, sok hasznos infóról lehetett olvasni benne, köszönöm! Hasonló okosságokat találtam ezen az oldalon a deepsleep és a power save témáiban közzétett tapasztalatokról/javaslatokról. Egyiket-másikat a tegnapi napon beépítettem a saját projektembe, és - jelenleg úgy néz ki - sikerült komolyabb előrelépést elérnem az energiatakarékosság szempontjából. Pl. a szenzorok által mért értékeket RTC User memóriába tárolom (az tényleg max 512 byte?), majd a kövi mérést összevetem a tárolttal, és csak akkor húzom fel a wifit és küldöm be az infókat a Domoticz számára, ha volt bármiféle változás a mért értékekben. A túl gyakori - és nem igazán hasznos - változásokat a mért érték minimális kerekítésével küszöböltem ki (pl. a lux értéket 10-re kerekítve használom, a hőmérsékletet meg 1 tizedesre), mert minden elsuhanó felhő változtatott a percenkénti adatokon, pl. 1723 ról 1724 luxra módosult a mérés, és csak emiatt indult be a wifi. Kb. 20 órája megy az új algoritmus, de a fogyasztás nagyjából megfeleződött, mert volt olyan időszak éjszaka, amikor 73 percen át nem változott a mért érték, nem kellett wifi-n keresztül beküldeni az adatokat. Ébredés után Wifi nélkül és a delay sorokkal együtt 28 milliszekundum alatt lefut ez értékek begyűjtése és tárolása a szenzoroktól, majd jöhet a várva-várt szundi. Wifi-vel ez kb. 1600-1700ms, de csakis BSSID, meg fix wifi csatorna és statikus IP cím használatával! Képes voltam #ifdef-el megcsinálni a teszt és az éles változat fordítását, hogy még a serial.print() meg a többi fejlesztést segítő csacskaság se vegyen el plusz időt és energiát a végleges változatban. :K Eccerűen ráfüggtem a témára, de nagyon! :))

• _q

addikt

válasz vargalex #8942 üzenetére

Hogy ellenőrizhető a kód, hogy valóban deep sleep-ben van az ESP? uA-es műszerem nincs hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés