- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
"de(!) a giro-nak is van slip-je, amit meg gyorsulasmerovel szoktak kompenzalni, ami eleg bonyolult, szoval, hobbistaknak a legegyszerubb a compass."
A compass önmagában szintén nem elég... Amíg tökéletesen függőlegesen fix pozícióban forgatod a Z tengelye körül addig elméletben oké lenne, de a legkisebb elmozdulás is felborítja a működését, ezért a jó e-compass-nak szüksége van egy gyorsulásérzékelőre és egy giroszkópra is! Szerencsére egyetlen csippben meg lehet kapni, nekem eddig az MPU-9250 vált be a legjobban RTIMULib-Arduino lib-el...
(azóta hogy próbáltam már van RTIMULib2 is, ezzel nincsen tapsztalatom)Előbbre próbáltam mindenféle kombókat, lib-eket és kész modulokat de minddel szívtam - alapból bekalibrálva mintha jó lenne, de kis döntögetés és már meg is bolondul az egész vagy elkezd magától lassan körbeforogni. Az MPU-9250 a fenti libbel viszont stabilan teszi a dolgát...
Jó is hogy feljött ez a téma, nekem is van egy ilyen 4WD szettem. Van hozzá joystick shield is színes LCD-vel, master-slave kékfog modul páros, L9110-es 4 csatornás motor driver, stb. Már csak kis idő és ihlet kellene hozzá
-
tvamos
nagyúr
No, ez tok jo! Gratulalok!
Az autos projektet meg ne add fel, inkabb irj rola, mi a projekt, hatha van alternativ megoldas.
Nekem akkor volt a legjobb az egyenes tartas a vonalkoveto robotomnal, ha a caster ball hatul volt, es annak a tetejere tettem az akkupakkot. Amugy az en esetemben meg az is rontotta az oszkepet, hogy ket caster ballt hasznaltam, es azok is folyton megszorultak a kosztol, amit osszeszedett, ugyhogy en meg caster wheelre akartam pont atterni. (Csak abbol kell valami franko.)
Ez mondjuk sokkal gyorsabb, mint egy robotporszivo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged