- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
El is csodálkoztam, mikor rájöttem az egyik terméknél, hogy a PWR piros LED villogtatást egy 555-össel oldották meg. Nem gondoltam volna. Bekapcsolásnál folyamatosan világít a piros, így nem gyanakodtam.
Alkatrészellátás miatt már láttam BOM lista változást.
Az adatlapot meg nekem is nézegetnem és értelmeznem kell időnként.
De van olyan, ami nem szerepel a lapon. Pl., hogy milyen gyorsan képes egy tranzisztor kapcsolgatni. Az rajta van, hogy milyen frekvenciát képes átengedni, de a kettő nem ugyan az. Volt is belőle problémám, mikor más beszállító alkatrészét kezdték el beültetni. -
Janos250
őstag
Amikor én fiatal vegyészmérnökként elkezdtem elektronikával foglalkozni, és megterveztem életem első mikroprocesszoros lapját az akkor használt Z80 köré, akkor megkérdeztem egy idősebb villamosmérnök kollégámtól, mekkora "hidegítő" kondenzátort tegyek az IC-k táp, és föld lábai közé, valami bonyolult hókuszpókuszt kezdett el magyarázni, amiből semmit nem értettem, de a lényege az volt, hogy az bizony bonyolult, azt meg kell méretezni, ki kell számolni.
Aztán pár nap múlva, mikor megnéztem az ő panelját, megkérdeztem, hogy miért éppen pont 100 nF kondit tett oda?
A válasza neki is ez volt: "ezt ezzel szokás megoldani"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged