- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
El is csodálkoztam, mikor rájöttem az egyik terméknél, hogy a PWR piros LED villogtatást egy 555-össel oldották meg. Nem gondoltam volna. Bekapcsolásnál folyamatosan világít a piros, így nem gyanakodtam.
Alkatrészellátás miatt már láttam BOM lista változást.
Az adatlapot meg nekem is nézegetnem és értelmeznem kell időnként.
De van olyan, ami nem szerepel a lapon. Pl., hogy milyen gyorsan képes egy tranzisztor kapcsolgatni. Az rajta van, hogy milyen frekvenciát képes átengedni, de a kettő nem ugyan az. Volt is belőle problémám, mikor más beszállító alkatrészét kezdték el beültetni. -
Janos250
őstag
Amikor én fiatal vegyészmérnökként elkezdtem elektronikával foglalkozni, és megterveztem életem első mikroprocesszoros lapját az akkor használt Z80 köré, akkor megkérdeztem egy idősebb villamosmérnök kollégámtól, mekkora "hidegítő" kondenzátort tegyek az IC-k táp, és föld lábai közé, valami bonyolult hókuszpókuszt kezdett el magyarázni, amiből semmit nem értettem, de a lényege az volt, hogy az bizony bonyolult, azt meg kell méretezni, ki kell számolni.
Aztán pár nap múlva, mikor megnéztem az ő panelját, megkérdeztem, hogy miért éppen pont 100 nF kondit tett oda?
A válasza neki is ez volt: "ezt ezzel szokás megoldani"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Hálózati rendszermérnök és IT rendszerüzemeltetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest