- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram #19920 üzenetére
Ugye milyen meggyőző vagyok?
Nem, illetve infra ledekkel csináltam hasonlót, csak nem idő, hanem intenzitás alapú méréssel, meg sokat játszottam ultrahangos modullal.
Amúgy meg zenész vagyok és teremakusztikából írtam a szakdolgozatomat.
Nem írtad, hogy 2 vagy 3 dimenziós iránymeghatározást szeretnél? A leírt elrendezés alapján feltételezem, hogy 2 dimenzióst.
Ha én csinálnám, én XPS lapokból ragasztanék össze egy sarkai mentén, átlóban félbe vágott kockát (vagyis 3 oldalt, ami egymással 90°-os szögben találkozik), mondjuk 15cm-es oldalakkal, azt belülről beburkolnám valami puha, szálas anyaggal, például vattával, vagy vatelinnel (esetleg puhább szivaccsal vagy vastagabb filccel) mondjuk 2-5cm vastagon, és a sarokba tenném a mikrofont valami rugalmas felfüggesztéssel, például gumikra vagy kötelekre akasztva, mint a stúdió mikrofonoknál.
A mérésnél 10cm térbeli eltérés két csatorna közt ~3ms időbeli különbséget jelent. Kérdés az, hogy impulzus-szerű zaj vagy mondjuk folyamatos beszélgetés irányát szeretnéd meghatározni. Előbb esetben nyilván sokkal egyszerűbb a dolgod. Utóbbi esetben szerintem a nullátmenetek közti idő különbséget kell mérni, meg értelemszerűen a hangerőbeli különbséget is fel lehet használni.
Szerintem az 1m távolság sok, a kettő közt nagy lesz a holttér, de ez csak tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Titan Quest II
- Formula-1
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- HP Envy x360 14-fa0026ne - 2-in-1 ultrabook - Ryzen 7
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független megkímélt Grafit / ezüst
- Lenovo Thinkpad T14s Gen1 (1) /i5-10310U vPro/16GB/512GB M.2
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest