- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
tibi-d #17814 üzenetére
Szia,
RAMba elfér, ha csak 2x128 mintát tárolsz akkor bőven. Bele kell tenni a SDkártya kezelő és a RTC mennyi memóriát foglal és maradékkal tudsz gazdálkodni.
Én timerre futtatnék ADC-t a két csatornára és értékét memóriába tárolatnám egy counterrel aztán jól van az úgy....ha megtellik akkor kezdi előről.
HA megvan a trigger akkor először RTC olvasás 1x , majd a következő ADC olvasás után kiír valahány értéket egyszerre SD re abban a 100ms ami rendelkezésre áll. Így marad 2X buffernek hely.
Digitálisra meg egy sima ISR fv figyelése egy GPIOnak aztán jól van.....
-
válasz
tibi-d #17814 üzenetére
Ez tényleg kb. egy oszcilloszkóp működése
Nemrég csináltam egyet, ezen a részén is dolgoztam egy keveset.
Ilyen sebesség mellett gyorsan el fog használódni az EEPROM, úgyhogy a logolást mindenképpen a RAM-ban kell végezni, és csak az eredményt menteni az EEPROM-ba.Én egy 256 elemű tömbbe írnám folyamatosan az adatokat, hogy kerek szám legyen
UINT8 lenne a számláló, ami 255 után túlcsordul, tehát csak növelni kell folyamatosan, és felülírja a régi adatot. A trigger esemény után a tömb utolsó 100 eleme lesz az előzmény, egy másik tömbbe pedig mehetnek az ezt követő minták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Fotó állvány eladó
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged