- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Dißnäëß #17712 üzenetére
Dehogyis, a hobbi az hobbi, nyomjad neki
Csak a talajnedvesség mérése (a talaj egy adott részén) lehet félrevezető a gyökérzet egészére nézve.HA a napot akarod dimmelni, akkor Zeus lámpa, és ehhez lehet venni érintőképernyős vezérlőt, emi 2 csatornán (mondjuk két külön terem) 50 lámpát kezel egyszerre, óránként beállítható hideg fehér, meleg fehér, és UV arányokkal, napkelte napnyugta szimulálható a növénynek akár.
PWM jelekkel operál, akár csinálhatsz is rá egy vezérlőt te magad. -
Janos250
őstag
válasz
Dißnäëß #17712 üzenetére
Ha profi megoldást akarsz, akkor persze még a napot is dimmelhetővé kell tenned, de kérdés, akarsz-e ilyen profi, méregdrága megoldást, vagy maradsz az egyszerűbb, olcsóbb, de kevesebbet tudó megoldásnál. Ez utóbbi az Arduino! :-) Ezért (is) szeretjük! :-) Nagyon sokszor elegendő az, amit az Arduino tud! Én ennél maradnék.
Csatlakozásokra én azt csinálnám, hogy a szenzorokhoz valami kis panelka, ami vagy vezetéken, vagy WiFin kapcsolódik össze. A router hibája kiküszöbölhető az ESPNOW megoldással, mert ott nem igazi WiFi kapcsolat van, csak a WiFi hardverrel az egyes egységek MAC címmel tartják egymással a kapcsolatot, nincs pl. IP cím. (Ezt is csak elméletből tudom, még jutottam odáig, hogy kipróbáljam.) Ennél a megoldásnál az Espressif elég kevés információt tesz közzé, nem nagyon lehet vele variálni, csak azt lehet, és úgy, ahogy ők leírták. Például az ESP32-nél az egyes perifériakezelések regiszterei, és azok használata is elég jól le van írva, a WiFinél még azt sem tudjuk, melyik címtartományban van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- HP Envy x360 14-fa0026ne - 2-in-1 ultrabook - Ryzen 7
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független megkímélt Grafit / ezüst
- Lenovo Thinkpad T14s Gen1 (1) /i5-10310U vPro/16GB/512GB M.2
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest