Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• biker

nagyúr

válasz Dißnäëß #17712 üzenetére

Dehogyis, a hobbi az hobbi, nyomjad neki :)
    Csak a talajnedvesség mérése (a talaj egy adott részén) lehet félrevezető a gyökérzet egészére nézve.

HA a napot akarod dimmelni, akkor Zeus lámpa, és ehhez lehet venni érintőképernyős vezérlőt, emi 2 csatornán (mondjuk két külön terem) 50 lámpát kezel egyszerre, óránként beállítható hideg fehér, meleg fehér, és UV arányokkal, napkelte napnyugta szimulálható a növénynek akár.
    PWM jelekkel operál, akár csinálhatsz is rá egy vezérlőt te magad.

• Janos250

őstag

válasz Dißnäëß #17712 üzenetére

Ha profi megoldást akarsz, akkor persze még a napot is dimmelhetővé kell tenned, de kérdés, akarsz-e ilyen profi, méregdrága megoldást, vagy maradsz az egyszerűbb, olcsóbb, de kevesebbet tudó megoldásnál. Ez utóbbi az Arduino! :-) Ezért (is) szeretjük! :-) Nagyon sokszor elegendő az, amit az Arduino tud! Én ennél maradnék.
    Csatlakozásokra én azt csinálnám, hogy a szenzorokhoz valami kis panelka, ami vagy vezetéken, vagy WiFin kapcsolódik össze. A router hibája kiküszöbölhető az ESPNOW megoldással, mert ott nem igazi WiFi kapcsolat van, csak a WiFi hardverrel az egyes egységek MAC címmel tartják egymással a kapcsolatot, nincs pl. IP cím. (Ezt is csak elméletből tudom, még jutottam odáig, hogy kipróbáljam.) Ennél a megoldásnál az Espressif elég kevés információt tesz közzé, nem nagyon lehet vele variálni, csak azt lehet, és úgy, ahogy ők leírták. Például az ESP32-nél az egyes perifériakezelések regiszterei, és azok használata is elég jól le van írva, a WiFinél még azt sem tudjuk, melyik címtartományban van.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés