- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
evilskati #13833 üzenetére
Ha egy határozott helyen van a füled, akkor van esély az aktív zajelnyomásra. A hűtő zaja várhatóan periodikus. Odateszed a mikrofont, ahol ülsz, a jelet beviszed mondjuk egy esp32-be, digitalizálod, és előállítod az inverzét, amit kiküldesz egy hangszóróra. Addig korrigálod az inverz görbét, amíg a mikrofonon már semmi hang nem észlelhető, ekkor már síri csendben fogod nézni a tv-t. A hangszórót annyival közelebb kell tenni a füledhez, amennyit késleltet az esp a jelfeldolgozással.
Most ért bele a kezem a bilibe.
A másik ami nekem bevált pl. utcán sétálás közben, az az aktív zajszűrős fejhallgató. Pedig az utcai zaj nem periodikus, mégis sokat tompít rajta. Korábban föl kellett nyomnom a hengerőt, hogy már szinte bántott, különben nem értettem a halk beszélgetést. Meg előre megdolgoztam a hangfile-t, dinamika kompresszió, hangerő emelése.
Mióta megvan ez a fejhallgató, a kimondottan halk beszédet is értem benne, miközben az utcai forgalomban haladok. Tv nézésnél gond lehet a BT késleltetése, arra nem tudom mi a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- Hardcore café
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest