Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dave0825

őstag

válasz softguner #1244 üzenetére

Úgy akarom, hogy erre a gombra (7A6E10BA) egy úgynevezett Menü váltás legyen, tehát a Menü 1. pontjában az időt mutatja, a 2.-ban az időbeállítást (ilyenkor úgy tervezem, hogy 250ms-onként villan föl a pillanatnyi idő, ekkor meg a másik 2 gombbal tudom állítani az időt, mondjuk óra+, perc+, vagy csak a percet "+"-ba és "-"-ba, viszont ilyenkor sokáig kell nyomva tartani, mire az óra is változik, úgyhogy lehet, hogy marad az 1. verzió), a 3.-ban pedig a hőmérsékletet, 4., 5., meg még nem tudom lesz-e, vagy mi lesz. Viszont amit te írtál, abban is a case 1. esetében be lehet állítani, hogy növelje a Mode-ot minden lenyomásnál 1-gyel, és ha 1, akkor ez, ha 2, akkor az a programrészlet fusson le?

Jó, most olvastam tovább, amit írtál. :D Már nem törlöm ki, ha egyszer legépeltem ennyit. :DDD
    Amúgy kösz szépen a segítséget is, meg a dicséretet is, nekem is tetszik/fog tetszeni. :B Ráadásul magyarul még nem láttam ilyet, úgyhogy az országban egyedül nekem lesz ilyenem. :D A következő, amire gondoltam, meg egy hasonló méretű tábla, tele betűhalmazzal, talán még több led-del is, mint ez, és normál digitális óra formátumban írná ki az időt, mint az ilyen 7 szegmenses kijelzők, de a vonalakat betűk alkotnák. :) De ez még a jövő zenéje.

(#1246) zka67: próbáltam úgy is, hogy beírtam a break;-eket, de úgy meg ha jól emlékszem, akkor más gond volt. Jó, ezt is törölhetem. :DDD Sikerült, a break;-ekkel zsír. :D Kösz szépen, a segítséget! Pedig tegnap tényleg próbáltam, csak lehet, hogy akkor meg még máshol volt valami gond. Annyi van most, ami nem tetszik, hogy ha megnyomom a gombot, akkor átvált, viszont előtte (ugye a 2 zöld sor világít, meg a többi kéken, amik az időt mutatják) erősebben fölvillannak a zöld led-ek.
    A másik megoldást, amit írtál, valószínűleg holnap megcsinálom (így elsőre nem is tűnik bonyolultnak), de most már nincs agyam hozzá. :N Muszáj lesz beletennem, mert így a delay(40); nem igazán elegáns, meg így is van, hogy 2 gombnyomást érzékel, és nem csinál semmit, csak villan egyet (a delay miatt ugye).

Amúgy más része a programnak: a fényerőállítást úgy oldottam meg, hogy a fotoellenállás ugye 0-1023-ig ad vissza értéket, és map-pel belőttem a pause változót 10-900-ig, ami a led-mátrix frissítéséért felel, így mivel kis értéknél sűrűbben frissít, kisebb a fényereje, amikor nagyobb az értéke, akkor erősebb (900 fölött már kicsit látni, hogy villog, így azért mentem csak addig, de még ez is határeset).

• softguner

csendes tag

válasz softguner #1244 üzenetére

Bocsesz, benéztem. Az a rész nem fut le mindig, mert az még az irrecv.resume();-on belül van. Így visznont nem értem, hogy miért van ez a rendellenes működés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés