- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
zsolti_20 #12230 üzenetére
Szerintem neked nem a szoftvered (?) eladásán kellene még gondolkodnod, hanem hogy az alapfogalmakkal tisztában legyél, s vmi jól működő kódot írj, saját kútfőből. Ha ez mind megvan, akkor térhetünk vissza arra, hogy más ember munkájáért, amit neked ingyen elérhetővé tett adott feltételekkel jogszerű-e ill. etikus-e pénzt kérned?
Persze, ha kapsz licenszt a továbbértekesítésre, az más kérdés! Akkor azon kellene elgondolkodni, hogy mennyi hozzáadott értéket jelentenek a te kiegészítő soraid?
(Miért venne tőled bárki meg egy Arduino-t, amin a te kódod van "fixen"? Ha maga is építget + tanulgat, inkább hasznos számára az általad feltalált ismeret, ha van ilyen, amit esetleg ő maga is tovább fejleszt, neadjisten kijavít, ha bugos... azért ezek nem ipari megoldások, főleg azzal a mentalitással, hogy nem tudom miért, de most jó.
)
Szerk: na, telóról írtam (legalább sokáig tartott), szétesett az egész, bocsi.
annyira kinotte magat a project hogy akar eladasra is mehetne
Szerk2: milyen projekt amúgy, mert amit itt láttunk belőle, az eléggé ilyen otthoni gyakorolgatás volt (amivel nincs semmi baj, pont arra van a platform), és baromira nem egy kész termék. Ha viszont van ilyened, és az ahogy előttem írták nagy részben más munkájára épít, akkor bizony nem úszod meg a licenszelést. Azért az nagyon kevés, hogy a binárisból majd nem fejtik vissza, és akkor megúszod. Illetve működhet, csak se nem etikus, se nem jogszerű. Persze amíg nem jönnek rá, bármit eladhatsz "sajátként". -
robohw
aktív tag
válasz
zsolti_20 #12230 üzenetére
Én nem bírálni akarlak téged, de ezt inkább úgy kellett volna, hogy előbb tisztázni a dolgokat és csak az után belevágni.
A kiskapu számomra nem értelmezhető ebben a helyzetben.
Én csak azt tudom javasolni neked, hogy lépj kapcsolatba a fejlesztővel, már csak azért is, mert nem 20 sor kódról van szó, és hát, azért is, mert kiérezhető, hogy az ő kódja nélkül nem sokra mentél volna.Az is egy járható út, hogy nézel más, fizetős libet - ha van - és megvásárolod.
Én is teszem ezt olykor, mert 20-30 USD-ért már kapható olyan jó minőségű kód, aminek a lefejlesztése maga legalább két hét, ha nem több lenne. Tehát, néha egyszerűen nem éri meg beleállni, ráadásul más fejlesztőt támogatok ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest