- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
robohw #10593 üzenetére
"A másik, hogy kopasz diódákkal, tranyókkal kiépítesz egy saját rendszert."
Ezt is szeretném, mivel már kiderült, hogy egy ir receiver kimenetéről sehogy sem tudok analóg jelet levenni.
Egy erősítés (opamp) nélküli sima RC tagot kellene tenni a tranzisztor és a bemenet közé, csak nem tudom egyedül kiszámolni. Tud valaki segíteni egy kapcsolási rajzzal? Analóg áramkörökhöz nagyon láma vagyok"Amit itt kutyulsz, az véleményem szerint aligha fog eredményre vezetni."
Miért mondod ezt? Ez nekem hobbi. Máris volt eredménye a "kutyulásnak", szeretek tanulni, egy csomó mindent tanultam az esp8266-ról, amíg utána néztem a dolgoknak. Beleástam magam az ir és a serial (uart) protokollba, módosítottam egy library-t, kiegészítettem paritás ellenőrzéssel, meg frekvencia modulációval úgy, hogy működőképes maradt.
Bele fogom tenni a GCR kódolást is, mert azzal 1600baudos sebességet fogok tudni elérni, szemben pl a BI Phase Coding-gal, amivel elméleti szinten is legfeljebb csak 1000baud lehetséges (azzal a vevővel legalább is, amivel én próbálkozom).
Elnézést, ha zavarok a kérdéseimmel, sosem tanultam elektronikát, se programozást, csak autodidakta módon, és kizárólag azt kérdezem itt meg, amire hosszas kitartó guglizás és utánaolvasás után sem találok választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Apple asztali gépek
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest