Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4071) chris-v


chris-v
senior tag

Sziasztok!

Most kezdek ismerkedni az ilyen kis Arduino projektekkel, vagy is egyenlőre még csak az ESP8266-os (NodeMCU) boardos dolgokkal. :U
Arduino IDE progit beállítgattam, hogy fel tudjam programozni ezeket a kis lapokat, feltettem a szükséges library-ket szóval ez a része megvan. Viszont az egyik egyszerűbb kis projektnél elakadtam.
Van ez az ESP82266 Weather Station projekt, ahol hozzá van kapcsolva egy DHT22 hő páramérő. Nem egy bonyolult dolog, összeraktam, működik is, de nem az a kód ami a feljebbi linken van, hanem ami a githubon van. Viszont ebben nincs benne a DHT22 hő és páramérő, tehát az indoor rész.
A probléma, ha a korábbi kódot akarom feltölteni, akkor verify után hibát ír. Az írják, hogy a kijelző driver változott 2.x.x után. Más kódot kellene használni. Erről itt írnak.
Viszont hiába teszem vissza a régebbi drivert, akkor sem jó a kód.
Erre a sorra ír hibát:
bool (*frames[])(SSD1306 *display, SSD1306UiState* state, int x, int y) = { drawFrame1, drawFrame2, drawFrame3, drawFrame4, drawFrame5, drawFrame6 };
Valahogy drawFrame részt nem tudja értelmezni.

Az újabb kódba nem tudom beletenni, hogy legyen egy új menüpont, mert más a séma mint a korábbinál.
Sajnos nem vagyok programozó és bár nagyjából képben vagyok dolgokkal és az első kódban érthető hogy van a menüpontok logikája, az újabb kódban nem értem.

Mit kellene változtatnom a Weather Station projektnél az Arduiono IDE-ben, hogy menjen a régi kód? Vagy esetleg az újabb kódba, hogy tudom betenni a régi logikája alapján az új indoor menüpontot? :F

[ Szerkesztve ]

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.