Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blasius

tag

válasz Blasius #8671 üzenetére

Sziasztok,

Na, volt egy kis időm, feltettem a rendes Arch Linuxot :DD . A telepítőben néha nehéz volt lekövetni hogy mikor kell a chroot, és mikor kell a rendes telepítő parancssor. Systemctl boot indítót raktam, (azért mert a systemctl valahonnan ismerősen hangzott…), de lehet hogy ez nem a legegyszerűbb megoldás volt. Eléggé bonyolult volt feltenni, kézzel kellett megírni a konfigot. Ez valahogy a uefi partícióra tette a vmlinuzt és az initramfst. Nem tudtam hogy majd odakerülnek és elég kicsire vettem a partíció méretet (300 Mb) ennek nem tudom hogy később még lesz-e következménye. Mindenesetre ha egy windowsos dupla bootot kellett volna összehozni, akkor biztos még izzasztóbb lett volna. Így is jópárszor újra kellett indítanom hogy beinduljon. A telepítés eléggé IKEA feeling volt, itt még a rendes (nem root) usert is kézzel kell hozzáadni, az audio mixert is. Olyan dolgokat is kellett babrálni amikről nem is tudtam hogy léteznek, pl “avahiban” hogy menjen a Samba rendesen. Az xfce más billentyűbeállítást használ mint amit az alap telepítőben beállít az ember az elején. Waylendet nem mertem kipróbálni, maradtam a xfce-nél. A videógyorsítás amúgy pöccre indult. Ez az alap xfce egy kicsit idegennek néz ki, még szokni kell. Lehet hogy egy kicsit koca lett a rendszer abban az értelemben hogy nem mindegyik grafikus alkalmazás xfcehez való (ami azt hiszem Qt). Lehet hogy néhány Gnome-os cucc is bekerült. Összességében a wikiben elég jól le voltak írva a dolgok, és jól jött egy működő Manjaro laptop is hogy néhány tuti konfig fájlba azért bele tudjak nézni. Az egész telepítés böngésző és pacman cache nélkül 4 giga alatt van; a manjaro 10+ biztosan megvolt. Egyelőre úgy tűnik hogy minden megy faszán :C .

• sztpega

tag

Annyira nem katasztrófális a helyzet, tedd fel a mesa-gitet.
    vainfo  ✔
    Trying display: wayland
    vainfo: VA-API version: 1.17 (libva 2.17.1)
    vainfo: Driver version: Mesa Gallium driver 23.1.0-devel for AMD Radeon RX 6600 XT (navi23, LLVM 15.0.7, DRM 3.49
    , 6.1.9-1-MANJARO)
    vainfo: Supported profile and entrypoints
    VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD
    VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD
    VAProfileVC1Simple : VAEntrypointVLD
    VAProfileVC1Main : VAEntrypointVLD
    VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD
    VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD
    VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointEncSlice
    VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD
    VAProfileH264Main : VAEntrypointEncSlice
    VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
    VAProfileH264High : VAEntrypointEncSlice
    VAProfileHEVCMain : VAEntrypointVLD
    VAProfileHEVCMain : VAEntrypointEncSlice
    VAProfileHEVCMain10 : VAEntrypointVLD
    VAProfileHEVCMain10 : VAEntrypointEncSlice
    VAProfileJPEGBaseline : VAEntrypointVLD
    VAProfileVP9Profile0 : VAEntrypointVLD
    VAProfileVP9Profile2 : VAEntrypointVLD
    VAProfileAV1Profile0 : VAEntrypointVLD
    VAProfileNone : VAEntrypointVideoProc

• lck

senior tag

Rakjál Arco linux -ot, vagy Endeavour Os-t. Semmivel nem nehezebb mint Manjaro-t.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés