Hirdetés
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Ja, ez a másik, amit írni akartam. Ha nagyon minimalista valaki, loginmanager sem kell. Csak annyi a kényelmetlensége anélkül élni, hogy bejelentkezéskor be kell írnod a felhasználói nevet is, ami ugyan kényelmetlen, de biztonságilag meg plusz. Még többféle grafikus felület is indítható login manager nélkül, vagy startx után megadva mit futtasson az xinit, vagy a .bashrc-ben bekódolni, hogy ha tty1-ről jelentkezel be X felhasználóval, akkor milyen felület induljon el, ha tty1-ről Y felhaszálóval, akkor mi induljon, ha tty2-ről X felhasználóval, akkor amaz, stb.. Mindig az adott felhasználó .bashrc-jébe kell beleszerkeszteni.
Amire még jók a login managerek, az a képernyőzárolás, de azt meg lehet oldani egyéb lock screen progikkal is, akár GUI-sal, akár CLI lock-olós megoldásokkal konzolban.
Csomagfenntartó szerintem nem hülye, de mivel ő kizárólagosan használja szerintem a LightDM-et, így sose távolította el, és nem tűnt fel neki, hogy maga után hagy dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Gran Turismo
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Építő/felújító topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
BoB